Connect with us

رویداد های اخیر

عضو هیات مذاکره کننده: جنگ جاری طالبان در افغانستان نامشروع است

منتشر شده

در

یک عضو هیات مذاکره کننده جمهوری اسلامی افغانستان در مجلس سنا گفته است که جنگ کنونی طالبان هیچ مشروعیت ندارد و با استفاده از نام جهاد هر روز مردم به خاک و خون کشانیده می شوند.

عطاالله لودین، عضو هیات مذاکره کننده جمهوری اسلامی افغانستان، تاکید می ورزد که کشتن افغانان جهاد نیست و این گروه برای مشروعیت جنگ شان سازمان کشورهای اسلامی را قناعت داده نتوانستند.

لودین افزود: “زیر نام جهاد جنگ جریان دارد و روزانه ده‌ها افغان کشته میشوند و آیا کشتن افغانها جهاد است؟ و جنگ کنونی افغانستان حرام است و گروه طالبان نتوانست تا سازمان کشورهای اسلامی را برای ادامه جنگ قناعت دهند.”

فصل الهادی مسلم یار، رییس مجلس سنا نیز گفته است که سفر هیات گروه طالبان به پاکستان روشن ساخت که این گروه در پهلوی سازمان استخباراتی پاکستان زندگی میکنند و جهان باید بر این کشور فشار وارد کند.

مسلمیار گفت:”هیاتی که از طالبان به پاکستان رفت و با مقام‌های پاکستان گفتگوهای تفصیلی داشتند مشخص شد که جای طالبان در پاکستان است و در پهلوی ای اس آی زندگی می کنند و از کشور های جهان می خواهیم که بحث های جدی را با پاکستان آغاز کنند تا این کشور تن به صلح افغانستان دهد.”

سید صفی الله هاشمی، عضو مجلس سنا در این باره گفت:”جریان‌های سیاسی در کشور باید با یک اتفاق نظر درباره بحران کشور تلاش نمایند و بحث گفتگوها بسیار مهم است و طرح‌های خوب و موقف گیری‌های لازم باید در درون کشور صورت گیرد.”

با این حال هیات مذاکره کننده جمهوری اسلامی افغانستان تاکید کرده که حکومت باید خطوط اساسی اش را به هیات مذاکره کننده تسلیم نماید، تا این هیات آن را اجندای دور دوم مذاکرات صلح شامل بسازد.

رویداد های اخیر

وزیر خارجه تاجیکستان بر همکاری جامعه جهانی برای حل مشکلات افغانستان تأکید کرد

Published

on

سراج‌الدین مهرالدین، وزیر امور خارجه تاجیکستان، از جامعه بین‌المللی خواست تا با توجه به مشکلات افغانستان، کمک‌های خود را به این کشور افزایش دهد.

مهرالدین در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت که تاجیکستان و افغانستان برای جلوگیری از حوادث امنیتی در امتداد مرز مشترک خود هماهنگی می‌کنند. وی خاطرنشان کرد که حملات مسلحانه و فعالیت‌های جنایی در مناطق مرزی در ماه‌های اخیر افزایش یافته است.

وی گفت که مقامات افغان به تاجیکستان اطمینان داده‌اند که اقدامات لازم را برای جلوگیری از حوادث انجام خواهند داد و تحقیقات کاملی در مورد هرگونه تخلف صورت خواهد گرفت.

مهرالدین تأکید کرد که تاجیکستان از تعامل سازنده بین‌المللی با هدف بهبود شرایط اجتماعی-اقتصادی افغانستان حمایت می‌کند. وی خاطرنشان کرد که تاجیکستان بیش از ۶۰ هزار تن کمک بشردوستانه به افغانستان، از جمله مواد غذایی و لوازم ضروری، در سال ۲۰۲۵ به افغانستان ارائه کرده است.

وزیر امور خارجه تاجیکستان همچنین به همکاری اقتصادی رو به رشد بین دو همسایه اشاره کرد. تاجیکستان بازارهای مرزی را بازگشایی کرده و همچنان به تأمین برق افغانستان ادامه می‌دهد.

گفتنی است که تاجیکستان و افغانستان بیش از ۱۳۰۰ کیلومتر مرز مشترک دارند.

در همین حال، ظفر صمد، رئیس اداره کنترول مواد مخدر تحت ریاست جمهوری تاجیکستان، گفته است که سال گذشته ۱۷ مورد درگیری با قاچاقچیان مواد مخدر در امتداد مرز با افغانستان رخ داده است. وی افزود که در نتیجه این درگیری‌ها، دو نیروی تاجیکستان و ۱۰ تبعه افغان کشته شده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ملا برادر: افغانستان لقمه چرب نه، بلکه درخت زقوم است

Published

on

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست الوزرا، در مراسم فراغت سربازان وزارت دفاع ملی هشدار داده است که اگر کسی در قبال افغانستان نیت نادرست دارد، امارت اسلامی انتقام را خودش می‌گیرد.

او گفت که این کشور لقمه چرب نه، بلکه درخت زقوم است که نوزادان هیچگاه نمی‌توانند آن را هضم کنند.

ملا برادر گفت که امارت اسلامی طی چند روز آینده، با در نظرداشت میزان سرمایه‌گذاری در سکتورهای جدید، برای سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی معافیت مالیاتی یک الی پنج ساله اعلام خواهد کرد.

او همچنان بر تعامل سیاسی و اقتصادی کشورها با افغانستان تأکید کرد.

ملا برادر گفت: «من معتقدم که بهتر است کشورها در چارچوب ارزش‌ها و اصول امارت اسلامی برای تعامل سیاسی و اقتصادی تلاش کنند. انرژی و منابعی که برای تخریب یکدیگر هدر می‌رود، بهتر است برای حمایت از یکدیگر و تقویت نقاط مشترک صرف شود.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

یوناما: ۱۴ نیروی حکومت پیشین افغانستان در سه ماه آخر ۲۰۲۵ کشته شدند

Published

on

دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) در گزارش تازه خود در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان گفته است که ۱۴ نیروی حکومت پیشین این کشور طی سه ماه آخر ۲۰۲۵ کشته شده اند.

این نهاد گفته است که در این مدت، ۲۸ مورد دستگیری و بازداشت خودسرانه و حداقل هفت مورد شکنجه و بدرفتاری با مقامات و نیروهای حکومت پیشین افغانستان به ثبت رسیده است.

بر بنیاد گزارش، مقامات و نیروهای حکومت پیشین که از کشورهای ایران و پاکستان تازه به افغانستان عودت نموده بودند، در میان کسانی بودند که مورد قتل‌های فراقانونی، دستگیری و بازداشت خودسرانه قرار گرفتند.

در این گزارش همچنان به محدودیت‌ها بر کار و گشت‌وگذار زنان، اعدام و شلاق افراد، و قطع اینترنت و خدمات مخابراتی اشاره شده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!