Connect with us

رویداد های اخیر

عفو بین‌الملل خواستار تمرکز یوناما بر حقوق زنان و دختران افغان شد

منتشر شده

در

سازمان عفو بین‌الملل و دیده‌بان حقوق بشر از تمدید ماموریت هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) استقبال کرده‌ و از رزا اوتنبایوا، رئیس این هیأت خواسته‌اند تا حقوق زنان و دختران افغان را در اولویت کاری خود قرار دهد.

سازمان عفو بین‌الملل روز جمعه (۲۵ حوت) در صفحه ایکس خود نوشته است که یوناما باید به گزارش علنی، قوی و پیهم حقوق بشری خود ادامه دهد و در عین حال بر امارت اسلامی فشار بیاورد تا تمام احکامی را که حقوق زنان و دختران را محدود می‌کند، لغو کند.

این نهاد هم‌چنان از رزا اوتنبایوا خواسته است که حمایت از حقوق اقلیت‌ها و بحران بشری در افغانستان را در اولویت کاری خود قرار دهد.

در همین حال، هدر بار، مسوول بخش زنان دیده‌بان حقوق بشر نیز در صفحه ایکس خود نوشته که تمدید مأموریت یوناما از سوی اعضای شورای امنیت خبر خوبی است.

به گفته وی، این اقدام کار گزارش‌دهی بخش حقوق بشری این سازمان را تقویت می‌کند.

با این حال، امارت اسلامی افغانستان همواره گفته است که حقوق زنان و دختران بیش از هر زمان دیگر در چارچوپ شریعت تأمین است.

گفتنی است که شورای امنیت سازمان ملل متحد شب گذشته قطع‌نامه تمدید ماموریت یوناما برای افغانستان را تصویب کرد.

در قطع‌نامه ۲۷۲۷ (۲۰۲۴) شورای امنیت آمده که مأموریت یوناما در افغانستان تا ۱۷ مارچ ۲۰۲۵ تمدید شده است.

رویداد های اخیر

افغانستان در پی انفجار مرگبار تأسیسات گاز رأس لفان با قطر ابراز همدردی کرد

گفتنی است که در نتیجه انفجار روز یکشنبه در مرکز پروسس گاز طبیعی مایع در رأس لفان قطر، دست‌کم ۱۳ نفر جان باخته و ۶۶ نفر دیگر زخمی شده‌اند.

Published

on

وزارت امور خارجه افغانستان در پی انفجار در مرکز پروسس گاز طبیعی مایع در شهر صنعتی رأس لفان قطر، که منجر به کشته و زخمی شدن ده‌ها تن شد، مراتب تأسف عمیق و همدردی خود را ابراز کرد.

این وزارت در اعلامیه‌ای ضمن ابراز همدردی با دولت و ملت قطر، با خانواده‌های قربانیان این حادثه نیز ابراز غم‌شریکی کرد.

در این اعلامیه آمده است: «وزارت امور خارجه برای مجروحین آرزوی صحت عاجل و کامل می‌نماید، برای قربانیان از درگاه الله متعال طلب مغفرت و رحمت می‌کند و برای خانواده‌های آنان صبر جمیل استدعا می‌نماید.»

گفتنی است که در نتیجه انفجار روز یکشنبه در مرکز پروسس گاز طبیعی مایع در رأس لفان قطر، دست‌کم ۱۳ نفر جان باخته و ۶۶ نفر دیگر زخمی شده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سفارت قطر در کابل نشست میزگردی درباره روابط افغانستان با جامعه جهانی برگزار کرد

Published

on

سفارت قطر در کابل نشست میزگردی را درباره روابط افغانستان با جامعه جهانی برگزار کرد که در آن نمایندگان سازمان ملل متحد و وزارت امور خارجه افغانستان حضور داشتند.

در این نشست، جورجت گانیون، سرپرست هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) و معاون نماینده ویژه سرمنشی سازمان ملل متحد در امور سیاسی، و همچنین اسکات اسمیت، رئیس بخش امور سیاسی یوناما، شرکت کردند.

از جانب افغانستان نیز ذاکر جلالی، رئیس دوم سیاسی وزارت امور خارجه، و عبدالحی قانت، رئیس مرکز مطالعات استراتژیک این وزارت، حضور داشتند.

براساس اعلامیه سفارت قطر، گفتگوها بر آینده روابط افغانستان با جامعه جهانی و راه‌های حمایت و تقویت این روابط متمرکز بوده است.

 

Continue Reading

رویداد های اخیر

بلجیم برای اشتراک هیأت امارت اسلامی در نشست اتحادیه اروپا ویزه صادر کرد

Published

on

حکومت بلجیم روز دوشنبه اعلام کرد که برای یک هیأت پنج‌نفری امارت اسلامی ویزه صادر کرده است تا در نشست اتحادیه اروپا درباره مهاجرت در بروکسل شرکت کنند. این نخستین بار از زمان بازگشت امارت اسلامی به قدرت است که اتحادیه اروپا از نمایندگان آن میزبانی می‌کند.

سخنگوی وزارت خارجه بلجیم گفته است که ویزه تنها برای سفر به بلجیم و به مدت یک روز اعتبار دارد. وی افزود که به دلایل امنیتی، تاریخ دقیق این سفر اعلام نخواهد شد.

خبرگزاری رویترز به نقل از دو مقام اروپایی گزارش داده است که ویزه این هیأت فقط برای روز سه‌شنبه، ۲۳ جون، اعتبار دارد.

گفتنی است که کمیسیون اروپا ماه گذشته از مقام‌های امارت اسلامی دعوت کرده بود تا برای گفتگو درباره بازگرداندن مهاجرین افغان به بروکسل سفر کنند.

کمیسیون اروپا تأکید کرده که این نشست صرفاً تخنیکی بوده و به معنای به رسمیت شناختن امارت اسلامی نیست.

مارکوس لامرت، سخنگوی کمیسیون اروپا، گفت کشورهای عضو در حال بررسی راه‌هایی برای بازگرداندن افرادی هستند که مرتکب جرایم جدی شده یا تهدیدی برای امنیت به شمار می‌روند و این نشست در همین چارچوب برگزار می‌شود.

بر اساس نامه‌ای که رویترز مشاهده کرده و خطاب به عبدالقاهر بلخی، سخنگوی وزارت خارجه امارت اسلامی، نوشته شده است، محور اصلی گفتگوها «بازگشت و پذیرش مجدد آنعده شهروندان افغان است که حق اقامت در اتحادیه اروپا را ندارند.»

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!