Connect with us

رویداد های اخیر

عفو بین الملل: حالا زمان قطع کمک های جهانی به افغانستان نیست

منتشر شده

در

سازمان عفو بین الملل امروز ( چهاشنبه ۲۸ عقرب) از جامعه جهانی خواست تا به دستاوردهای شکننده حقوق بشر و حفاظت آن در افغانستان کاملا متعهد بماند و”در این وقت حساس کمک‌ها خود را کاهش ندهد.”

این سازمان در حالی این خواست را مطرح کرده که تا کمتر از یک هفته دیگر کنفرانس جینوا برگزار میشود و در این نشست در مورد کمک‌ها جامعه جهانی به افغانستان تصمیم گرفته می‌شود.

در این کنفرانس نمایند‌گان ۷۰ کشور و سازمان‌های بین المللی شرکت میکنند و در مورد حمایت مالی افغانستان تا سال ۲۰۲۱ و ۲۰۲۴  تصمیم خواهند گرفت.

عمر وارایچ، رییس بخش آسیای جنوبی در سازمان عفو بین الملل، در این مورد گفت: “در حالیکه گفتگوهای صلح جریان دارد اما افغانستان در یک وضعیت بحرانی قرار دارد. خشونت‌ها زیاد شده است و زند‌گی صدها تن را گرفته است. حفاظت حقوق بشر در آجندای سیاسی باید باشد. و همچنان کووید-۱۹ نیز در کشوری که سیستم صحی ضعیف دارد شیوع کرده است و جریان دارد.”

او گفت: “کمک‌های بین المللی برای افغانستان بسیار مهم است. ما در دو دهه گذشته شاهد پیشرفت‌ها  در بخش حقوق بشر استیم، اما کارهای زیادی مانده که باید انجام شود تا مطمین شویم که این پیشرفت‌ها دوباره به عقب بر نمی‌گردد. کنفرانس جینوا در مورد حقوق بشر باید متمرکز باشد.”

او افزود: ” حکومت افغانستان باید تعهد خود در دفاع از حقوق بشر، حفاظت آزادی بیان و حفاظت حقوق اقلیت‌ها را ثابت کند.”

سازمان عفو بین الملل از جامعه جهانی خواسته تا در بخش‌های مهم مانند حقوق زنان و دختران، خشونت‌ها، تلفات غیرنظامیان، بیجا شدگان و مدافعین حقوق بشر و همچنان دسترسی به عدالت سرمایه گذاری کند.

این سازمان گفته است که وضعیت دختران و زنان نسبت به دوران طالبان تغییر قابل ملاحظه کرده است و حالا ۳،۳ میلیون دختر و زنان دسترسی به تعلیم و فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی دارد اما مشکلات و چالش‌های نیز وجود دارند.

این سازمان بر بنیاد معلومات یونیسف گفته است که حالا ۲،۲ میلیون دختر در سراسر کشور به تعلیم دسترسی ندارند و همچنان دست آوردهای دو دهه گذشته در بخش‌های حقوق زنان و دختران با خطر رو به رو است.

وارایچ در این مورد گفت: “حکومت افغانستان و همکاران بین المللی باید دستاوردهای زنان را حمایت کنند و از خشونت‌ها در برابر آنها جلوگیری کند و همچنان حضور زنان را در همه عرصه‌های حکومت افزایش دهند.”

سازمان عفو بین الملل گفته است که جنگ‌ها و تلفات ملکی بخش دیگری است که در کنفرانس جینوا در مورد آن بحث شود و تایید شود که حقوق بشر در  آینده نیز محراق گفتگوها خواهد بود.

وارایچ افزود: “غیرنظامیان هزینه سنگین را در این جنگ می پردازند. شرکت کنند‌گان سازمان عفو بین الملل باید ثابت بسازند که جلوگیری از تلفات ملکی و احترام به قوانین بشری بین المللی در محراق گفتکوهای صلح قرار دارند.”

او گفت: “در این کنفرانس باید تاکید شود تا ناقضین حقوق بشر و ناقضین قوانین بشری در هر دو طرف مورد باز پرس قرار خواهند گرفت.”

سازمان عفو بین الملل گفته که ویروس کرونا یک تهدید دیگری برای افغانستان است در حالیکه این کشور با بیجا شد‌‎گان داخلی که حتی به آب نوشیدنی و خدمات صحی دسترسی ندارد رو به رو است.

به گفته این سازمان مراعات نمودن فاصله اجتماعی در کمپ‌های بیجا شد‌گان امکان ندارد و این کار سبب شیوع بیشتر ویروس کرونا میشود.

این سازمان همچنان از جامعه جهانی خواسته است تا در مورد بیجا شد‌گان، که دسترسی به خدمات صحی ندارد، توجه کنند.

این سازمان با ابراز نگرانی از وضعیت آزادی بیان میگوید که تاکنون فعالان نمی‌توانند نظر خود را بدون هراس ابراز کنند و حتی در برخی از موارد تهدید جان این فعالان نیز وجود دارد.

آقای وارایچ در این مورد گفت:” کنفرانس جینوا باید حکومت افغانستان را تحت فشار قرار دهد تا به وعده‌های خود عمل کند و از حقوق بشر حمایت کند و همچنان تعهدات مالی را در مورد دسترسی به  حقوق بشر انجام دهد.”

از دید سازمان عفو بین الملل سیستم قضایی افغانستان با وجود مصارف هنگفت از سوی جامعه جهانی ضعیف است و مردم به عدالت دسترسی ندارد و همچنان عاملین مورد مجازات قرار نمی گیرد.

وارایچ در این باره گفت: “کنفرانس جینوا یک فرصت خوب است تا تعهد کنیم که حقوق بشر نقش مرکزی در آینده خواهد داشت. برای بدست آوردن این تعهد باید نظارت دقیق از پیشرفت‌ها در حقوق بشر شود و برای همه ثابت کنیم که بر حقوق بشر در گفتگوهای صلح معامله نمی شود.”

قابل یاد آوری است که قبل از این رسانه‌ها امریکایی گزارش داده بودند که حکومت افغانستان باید توقع کمک‌ها بیشتر را نکند و شاید کمک‌های وعده شده به افغانستان پرداخته نشود

رویداد های اخیر

Ashura observed across Afghanistan with calls for unity and justice

Published

on

Afghanistan marked the 10th of Muharram, the Day of Ashura, with religious ceremonies held across Kabul and several other provinces, as thousands of mourners gathered to commemorate the martyrdom of Imam Hussain (RA), the grandson of Prophet Muhammad (PBUH).

Ashura commemorates one of the most significant events in Islamic history, when Imam Hussain (RA) and 72 of his loyal companions were martyred in the Battle of Karbala. The occasion is observed annually across the Muslim world through prayers, mourning ceremonies, and acts of charity.

Former Afghan President Hamid Karzai described Ashura as an opportunity to strengthen national unity and solidarity. In a message marking the occasion, he expressed hope that Afghans would draw inspiration from the spiritual significance of Ashura and work together for the

progress, prosperity, and development of a united Afghanistan enriched by knowledge and education.

Religious scholars also emphasized that the uprising of Imam Hussain (RA) continues to symbolize justice, sacrifice, unity, and resistance against oppression, carrying a timeless message for Muslim societies and humanity as a whole.

Meanwhile, officials of the Islamic Emirate attending Ashura commemorations said all necessary measures had been taken to ensure religious ceremonies were held peacefully and securely across the country.

The Ministry of Interior also confirmed that extensive security measures had been implemented for Ashura, with large numbers of security personnel deployed to protect mourners, mosques, Hussainiyas, and other venues hosting commemorative events.

In Kabul and several other provinces, Ashura ceremonies concluded peacefully as worshippers observed the occasion through prayers, religious gatherings, and the distribution of food and charity in memory of the martyrs of Karbala.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد: کاهش ۹۵ درصدی کشت کوکنار در افغانستان یک «رکورد تاریخی» است

در بخش دیگری از این گفتگو، اوک سیری گفته است که تغییر از مواد مخدر سنتی به مواد مخدر مصنوعی، ساختار مداخلات صحی را نیز تغییر داده و نیاز به رویکردهای جدید درمانی را افزایش داده است.

Published

on

دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد (یوان‌اودی‌سی) می‌گوید که مبارزه امارت اسلامی با مواد مخدر در افغانستان پس از ممنوعیت کشت و تولید این مواد در سال ۲۰۲۲، یک «رکورد تاریخی» به‌جا گذاشته است، اما همزمان افزایش تولید مواد مخدر مصنوعی به یک نگرانی جدی تبدیل شده است.

مسؤول دفتر یوان‌اودی‌سی در افغانستان در گفتگو با آریانا نیوز گفته است که وضعیت مواد مخدر در کشور طی سه سال گذشته تغییرات بزرگی را تجربه کرده و کاهش ۹۵ درصدی کشت کوکنار در سال‌های ۲۰۲۳، ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ به‌عنوان یک دستاورد مهم ثبت شده است.

اوک سیری، نماینده یوان‌اودی‌سی در افغانستان، در این گفتگو تأکید کرده است: «در سه سال گذشته، یعنی سال‌های ۲۰۲۳، ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵، کاهش ۹۵ درصدی در از بین بردن کشت کوکنار حفظ شده است. این یک دستاورد چشمگیر و یک رکورد تاریخی واقعی است. در گذشته نیز تلاش‌هایی برای این کار صورت گرفته بود، اما تنها برای یک سال دوام کرده بود. این موضوع نه تنها برای افغانستان، بلکه برای تمام جهان بسیار مهم و تأثیرگذار است، زیرا افغانستان پیش از این حدود ۸۰ درصد عرضه جهانی مواد مخدر را تولید می‌کرد.»

وی افزوده است که در پی این تغییرات، یوان‌اودی‌سی فعالیت‌های خود را نیز بازنگری کرده و تمرکز بیشتری بر ایجاد معیشت‌های بدیل برای دهقانان گذاشته است. به گفته او، این اقدامات تا حدی موفق بوده اما برای پاسخ‌گویی کامل به نیازها کافی نیست.

او تأکید کرده است که افغانستان هم‌زمان با بحران‌های متعدد از جمله بحران بشردوستانه، مشکلات اقتصادی و حوادث طبیعی روبه‌رو است و همین موضوع روند بدیل‌سازی معیشت را دشوار ساخته است.

در بخش دیگری از این گفتگو، اوک سیری گفته است که تغییر از مواد مخدر سنتی به مواد مخدر مصنوعی، ساختار مداخلات صحی را نیز تغییر داده و نیاز به رویکردهای جدید درمانی را افزایش داده است.

سیری گفت: «ما در یوان‌اودی‌سی نیز مجبور شدیم فعالیت‌های خود را با این تغییرات هماهنگ کنیم. به همین دلیل تمرکز زیادی روی ایجاد معیشت‌های بدیل برای دهقانان گذاشته‌ایم، زیرا کسانی که پیش از این به این نوع تولید وابسته بودند نیاز دارند منابع درآمدی دیگری پیدا کنند. همچنان لازم شد بررسی کنیم که از نگاه صحی چه مداخلاتی باید انجام شود، به‌خصوص به دلیل تغییر از مواد مخدر سنتی به مواد مخدر مصنوعی، چون این تغییر به این معناست که خدمات درمانی باید رویکردهای متفاوتی را در نظر بگیرند.»

یوان‌اودی‌سی همچنین تأکید کرده است که قاچاق مواد مخدر یک پدیده کاملاً فرامرزی است و برای مقابله با آن، همکاری گسترده میان پولیس، نهادهای قضایی و کشورهای مختلف ضروری می‌باشد.

سیری افزوده است که: «قاچاق مواد مخدر یک پدیده فرامرزی است. قاچاقچیانی وجود دارند که نه تنها در افغانستان بلکه در خارج از افغانستان نیز فعالیت می‌کنند. به همین دلیل، همکاری بین‌المللی میان پولیس و نهادهای قضایی همه کشورها برای مقابله با این مشکل ضروری است.»

این نهاد از کشورهای همسایه و جامعه جهانی خواسته است تا برای ایجاد راه‌حل‌های درازمدت در بخش معیشت دهقانان، رسیدگی به افراد مبتلا به اعتیاد و مبارزه با شبکه‌های قاچاق، همکاری و سرمایه‌گذاری بیشتری انجام دهند.

در حالی‌که افغانستان همچنان در کانون توجه مبارزه جهانی با مواد مخدر قرار دارد، دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد (یوان‌اودی‌سی) در گزارش جهانی سال ۲۰۲۶ خود هشدار داده است که بازارهای جهانی مواد مخدر به‌سرعت در حال تغییر بوده و فناوری، انواع جدید مواد مخدر و بی‌ثباتی‌های جهانی فرصت‌های تازه‌ای را برای قاچاقچیان ایجاد کرده است.

این گزارش تأکید می‌کند که تغییرات عمده در بازار جهانی، به‌ویژه در بخش تریاک و مواد افیونی، پیامدهای مستقیم برای افغانستان و منطقه دارد. یوان‌اودی‌سی می‌گوید کاهش تولید تریاک در افغانستان پس از سال ۲۰۲۲، در کنار افزایش تولید در کشورهایی مانند میانمار، موجب تغییر مسیرهای قاچاق و افزایش گرایش به مواد مخدر مصنوعی شده است.

در گزارش آمده است که تولید جهانی مواد مخدر و مواد افیونی مصنوعی از جمله فنتانیل‌ها و سایر ترکیبات خطرناک در حال افزایش است؛ موادی که به گفته این نهاد، می‌توانند بسیار قوی‌تر و مرگبارتر از مواد سنتی باشند.

این درحالیست که مقام‌های امارت اسلامی افغانستان گفته اند که کشت، تولید و قاچاق موادمخدر را در افغانستان نزدیک به صفر کاهش داده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

حامد کرزی: عاشورا نماد اصلاح، وحدت و مسئولیت‌پذیری در جامعه اسلامی است

Published

on

حامد کرزی، رئیس‌جمهور پیشین افغانستان، همزمان با فرارسیدن روز عاشورا، سالروز شهادت امام حسین (رض)، با نشر پیامی این روز را گرامی داشته و به شهدای کربلا ادای احترام کرده است.

کرزی در این پیام گفته است که امام حسین (رض) با یک حرکت اصلاحی معنادار، در برابر انحرافات اجتماعی ایستاد و جامعه را به اصلاح امور و تصحیح اعمال دعوت کرد. به گفته وی، آن حضرت برای بیداری مردم و برانگیختن احساس مسئولیت در برابر کجروی‌ها تا پای جان ایستادگی کرد و حماسه تاریخی کربلا را رقم زد.

رئیس‌جمهور پیشین افغانستان افزوده است که مردم افغانستان، همانند دیگر مسلمانان، از عاشورا و نهضت حسینی تجلیل می‌کنند و محبت اهل بیت پیامبر اسلام را عامل وحدت، برادری و همبستگی میان خود می‌دانند.

کرزی همچنین ابراز امیدواری کرده است که هموطنان با بهره‌گیری از معنویت و برکات روز عاشورا، برای پیشرفت، شکوفایی، وحدت ملی و توسعه افغانستان مبتنی بر علم و دانش، با همدلی و همبستگی تلاش کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117