اخبار ویژه

عمران خان: خروج عجولانه نیروهای خارجی از افغانستان عاقلانه نیست

Published

on

(Last Updated On: میزان ۶, ۱۳۹۹)

عمران خان نخست وزیر پاکستان هشدار داده است که خروج عجولانه نیروهای خارجی از افغانستان «نامعقول» است، زیرا افغانستان صلح آمیز به نفع مخربین منطقه ای نیست.

آقای خان در مقاله ای که در واشنگتن پوست نشر شده، گفته است حالا باید برای افغانستان بعد از جنگ برنامه ریزی و روی کمک جامعه جهانی در این دوره‌ی انتقال کار شود.

وی گفته است: “کسانی که در روند صلح افغانستان سرمایه گذاری کرده اند باید در برابر تعیین جدول زمانی غیرواقع‌بینانه برای خروج نیروهای خارجی مقاومت کنند.”

نخست وزیر پاکستان گفته است: “خروج شتاب‌زده بین المللی از افغانستان غیرعاقلانه است. ما همچنین باید در برابر مخربین منطقه ای که در صلح سرمایه گذاری نمی کنند و بی ثباتی در افغانستان را برای اهداف جیوپلیتیک خود مفید می دانند، محافظت کنیم.”

 خان گفته است که پاکستان به حمایت از مردم افغانستان برای دستیابی به یک افغانستان متحد، مستقل و آزاد که در صلح با خود و همسایگانش باشد ادامه خواهد داد. اما “پاکستان معتقد است که مذاکرات صلح نباید با اجبار انجام شود و از همه طرف ها می خواهد خشونت را کاهش دهند.”

او افزوده است: “همانطور که دولت افغانستان طالبان را به عنوان یک واقعیت سیاسی به رسمیت شناخته است، امید می رود که طالبان پیشرفتی را که افغانستان داشته است به رسمیت بشناسند.”

وی همچنان گفت که پاکستان مانند امریکا نمی خواهد افغانستان دوباره به پناهگاه امن برای هراس‌افگنان تبدیل شود، اما “پاکستان همچنان هدف حملاتی است که توسط گروه های هراس افگن فعال در خارج از کشور مستقر در افغانستان انجام می شود.”

به گفته عمران خان این گروه های هراس افگن، “خطر روشن برای صلح جهانی هستند. ما امیدواریم که دولت افغانستان تدابیری را برای کنترول ساحه های غیر دولتی در خاک خاک خود؛ از جاهایی که گروه های هراس افگن قادر به برنامه ریزی و حملات علیه مردم افغانستان، نیروهای ایتلاف بین المللی مستقر در افغانستان و سایر کشورهای منطقه، از جمله پاکستان هستند، اتخاذ کند.”

عمران خان گفته است: “زمان آن فرا رسیده است که برنامه ریزی برای پس از صلح آغاز شود؛ چگونه جهان می تواند به انتقال افغانستان پس از جنگ به صلح پایدار کمک کند؟ چگونه شرایطی را ایجاد کنیم که به میلیون‌ها پناهجوی افغان که در پاکستان و سایر کشورها زندگی می کنند، بتوانند با عزت و افتخار به سرزمین خود بازگردند؟”

وی همچنین گفت که مذاکرات میان افغان‌ها به سختی انجام می شود، همه طرف نیاز به صبر و سازش دارد و پیشرفت می تواند کند و پرزحمت باشد.

آقای خان گفته است: “حتی ممکن است بن بست هایی وجود داشته باشد، زیرا افغان ها برای آینده خود با هم همکاری می کنند. در چنین مواقعی، بهتر است بخاطر بسپاریم که بن‌بست بی خون ریزی روی میز مذاکره بی نهایت از بن بست خونین در میدان جنگ بهتر است.”

Trending

خروج از نسخه موبایل