Connect with us

اخبار ساحوی

عمران خان: ملت برای احقاق حقوق خود قیام کند

صدراعظم پیشین پاکستان، صدور حکم اخیر علیه خود را بخشی از روند فشارهای سیاسی دانسته و گفته است که این تصمیم‌ها بدون رعایت اصول حقوقی و بدون فراهم‌سازی فرصت دفاع، صادر شده‌اند.

منتشر شده

در

عمران خان، صدراعظم پیشین پاکستان که در زندان عدیاله به‌سر می‌برد، با صدور پیامی تازه، از هوادارانش و مردم این کشور خواسته است تا برای راه‌اندازی یک «جنبش خیابانی» آماده شوند و برای احقاق حقوق اساسی‌شان قیام کند.

به نقل از این پیام، عمران خان تأکید کرده است: «برای یک جنبش خیابانی آماده شوید. تمام ملت باید برای احقاق حقوق خود قیام کنند.» او هدف این فراخوان را مبارزه برای حاکمیت قانون، عدالت و پایان‌دادن به آن‌چه «فیصله‌های سیاسی و از پیش‌تعیین‌شده» خوانده، عنوان کرده است.

صدراعظم پیشین پاکستان، صدور حکم اخیر علیه خود را بخشی از روند فشارهای سیاسی دانسته و گفته است که این تصمیم‌ها بدون رعایت اصول حقوقی و بدون فراهم‌سازی فرصت دفاع، صادر شده‌اند. به باور او، ادامه این وضعیت، نظام عدلی و قضایی پاکستان را با بحران جدی مشروعیت روبه‌رو ساخته است.

عمران خان همچنان از جامعه حقوقی، وکلا و نهادهای مدافع قانون اساسی خواسته است تا در کنار مردم ایستاده و برای بازگرداندن حاکمیت قانون نقش فعال‌تری ایفا کنند. او تأکید کرده است که بدون عدالت و یک نظام قضایی مستقل، نه ثبات سیاسی تأمین می‌شود و نه پیشرفت اقتصادی.

صدراعظم پیشین پاکستان در بخش دیگری از سخنانش، تأکید کرده است که انتقاد او متوجه یک فرد مشخص است، نه نهاد اردوی پاکستان. او گفته است: «اردو متعلق به من و ملت پاکستان است. انتقاد من از عاصم منیر، انتقاد از یک فرد است، همان‌گونه که در گذشته دیکتاتورها مورد انتقاد قرار می‌گرفتند.» به گفته او، آن‌چه در زندان بر وی می‌گذرد، به دستور مقامات نظامی انجام می‌شود.

عمران خان با مقایسه وضعیت کنونی با رویدادهای سال ۲۰۰۷، هشدار داده است که تضعیف حاکمیت قانون، پیامدهای جدی برای آینده پاکستان خواهد داشت. او قضات ایستاده در برابر فشارها را «قهرمانان ملی» خوانده و آنانی را که به گفته او «دستورات را بی‌چون‌وچرا اجرا می‌کنند»، هم‌ردیف قضات دوره حکومت نظامی پرویز مشرف دانسته است.

وی همچنان از جامعه حقوقی و «فورم وکلای انصاف» خواسته است که برای احیای حاکمیت قانون و پاسداری از قانون اساسی، نقش فعال‌تری ایفا کنند و تأکید کرده است که بدون یک نظام قضایی عادلانه، نه پیشرفت اقتصادی ممکن است و نه رشد اخلاقی جامعه.

این بیانیه در حالی منتشر می‌شود که وضعیت سیاسی و قضایی پاکستان همچنان با تنش‌های گسترده همراه است و واکنش‌های داخلی و بین‌المللی نسبت به روند محاکمه صدراعظم پیشین این کشور ادامه دارد.

اخبار ساحوی

پزشکیان: اگر راکت نمی‌داشتیم، ایران هم مانند غزه می‌شد

رئیس‌جمهور ایران همچنین تأکید کرد که توانایی‌های دفاعی کشورش قابل مذاکره نیست.

Published

on

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، با دفاع از برنامه راکتی کشورش گفته است که اگر ایران از توان راکتی برخوردار نمی‌بود، با سرنوشتی مشابه غزه روبه‌رو می‌شد.

پزشکیان که در سفرش به پاکستان تأکید کرد راکت‌های ایران نقش مهمی در بازدارندگی و دفاع از کشورش دارند.

او گفت: « اگر موشک‌های ما که برای دفاع از خودما هستند وجود نمی‌داشت، رژیم اسرائیل و امریکا، ایران را مثل غزه شخم می‌زدند و به پیر و جوان رحم نمی‌کردند. آنها فقط از حقوق بشر دم می‌زنند اما این ادعای آنها دروغ بزرگی است.»

رئیس‌جمهور ایران همچنین تأکید کرد که توانایی‌های دفاعی کشورش قابل مذاکره نیست.

وی افزود: « هیچ‌وقت و هیچ‌گاه درباره توان دفاعی خودما با هیچ‌کسی گفتگو نخواهیم کرد.»

پیش از درگیری‌های اخیر، ایالات متحده خواهان آن بود که برنامه راکت‌های بالستیک ایران و حمایت تهران از گروه‌های مسلح منطقه‌ای نیز در مذاکرات مربوط به برنامه هسته‌ای ایران گنجانده شود.

با این حال، دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، اخیراً موضعی نرم‌تر در قبال موضوع راکت‌های ایران نشان داده است. او هفته گذشته در نشست گروه هفت در فرانسه گفت: «اگر کشورهای دیگر چنین توانمندی‌هایی دارند، منصفانه نیست که ایران از داشتن آن محروم باشد.»

Continue Reading

اخبار ساحوی

دور اول مذاکرات سطح‌بالای امریکا و ایران در سوئیس پایان یافت

بر اساس این بیانیه، دو طرف درباره ایجاد میکانیزمی برای پایان دادن به درگیری‌ها در لبنان نیز توافق کرده‌اند و یک کانال ارتباطی برای تأمین عبور امن کشتی‌های تجارتی از تنگه هرمز ایجاد شده است.

Published

on

میانجی‌ها اعلام کرده‌اند که نخستین دور مذاکرات میان مقام‌های ارشد امریکا و ایران در سوئیس روز دوشنبه به پایان رسیده است. این گفتگوها همزمان با ادامه تنش‌ها بر سر تنگه هرمز و درگیری‌های لبنان برگزار شد.

در بیانیه مشترک قطر و پاکستان، دو کشور میانجی این مذاکرات، آمده است که تهران و واشنگتن بر سر یک نقشه راه برای دستیابی به توافقی نهایی ظرف ۶۰ روز آینده به تفاهم رسیده‌اند. همچنین قرار است گفتگوهای تخنیکی تا پایان هفته در سوئیس ادامه یابد.

بر اساس این بیانیه، دو طرف درباره ایجاد میکانیزمی برای پایان دادن به درگیری‌ها در لبنان نیز توافق کرده‌اند و یک کانال ارتباطی برای تأمین عبور امن کشتی‌های تجارتی از تنگه هرمز ایجاد شده است.

این مذاکرات از روز یکشنبه با حضور مقام‌های ارشد دو کشور آغاز شد و تا ساعات اولیه صبح دوشنبه ادامه یافت. گفتگوها در چارچوب تفاهم‌نامه‌ای انجام شد که هفته گذشته برای تمدید آتش‌بس شکننده میان دو طرف به دست آمده بود.

عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، اعلام کرد که تهران در جریان مذاکرات توانسته است امتیازاتی از جمله معافیت‌هایی برای صادرات نفت و محصولات پتروکیماوی، آزادسازی بخشی از دارایی‌های مسدودشده و آغاز یک برنامه بازسازی و توسعه برای ایران به دست آورد.

در همین حال، دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، پیش از آغاز رسمی مذاکرات هشدار داد که اگر ایران بار دیگر تنگه هرمز را مسدود کند، با واکنش شدید واشنگتن روبه‌رو خواهد شد. او همچنین تهدید کرد که امریکا ممکن است کنترول این آبراه استراتژیک را در دست بگیرد.

در مورد روند مذاکرات، روایت‌های متفاوتی از سوی منابع ایرانی و امریکایی منتشر شده است. خبرگزاری تسنیم گزارش داده که پس از علنی شدن اظهارات ترمپ، هیئت ایرانی از بازگشت به محل مذاکرات خودداری کرده، اما پیام‌ها همچنان از طریق میانجی‌های قطری و پاکستانی میان دو طرف رد و بدل شده است.

در مقابل، یک دیپلومات امریکایی گفته است که هیئت ایرانی مذاکرات را ترک نکرده و گفتگوها تا دیروقت ادامه داشته است. به گفته او، موضوعاتی از جمله تنگه هرمز، لبنان، برنامه هسته‌ای ایران و نحوه اجرای تفاهم‌نامه مورد بحث قرار گرفته است.

ایران در روزهای اخیر اعلام کرده بود که به دلیل ادامه درگیری‌ها در لبنان و آنچه عمل نکردن امریکا به تعهداتش عنوان می‌کند، بار دیگر عبور و مرور از تنگه هرمز را متوقف کرده است. با این حال، مقام‌های امریکایی این ادعا را رد کرده‌اند.

ترمپ هم‌زمان با ادامه مذاکرات، ایران را تهدید کرد که در صورت ادامه فعالیت گروه‌های طرفدار تهران در لبنان، حملات امریکا از سر گرفته خواهد شد. با این حال، جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور امریکا، گفت که ترمپ خواهان آغاز فصل تازه‌ای در روابط با مردم ایران است.

بسته شدن احتمالی تنگه هرمز همچنان نگرانی‌هایی را درباره بازار جهانی انرژی ایجاد کرده است. اطلاعات شرکت‌های ردیابی کشتی‌ها نشان می‌دهد که تردد کشتی‌ها در این مسیر استراتژیک به‌طور چشمگیری کاهش یافته است.

در لبنان نیز با وجود اعلام آتش‌بس، درگیری‌ها به‌طور کامل متوقف نشده است. با این حال، گزارش‌ها حاکی از آن است که روز یکشنبه نسبت به روزهای گذشته آرام‌تر بوده و شماری از ساکنان جنوب لبنان به خانه‌های خود بازگشته‌اند. بر اساس آمارها، از زمان آغاز درگیری‌های اخیر، بیش از یک میلیون نفر در لبنان آواره شده‌اند.

 

Continue Reading

اخبار ساحوی

اعتراض‌های مرگبار در کشمیر تحت اداره پاکستان؛ بیش از ۲۰ کشته و فلج شدن زندگی روزمره

پولیس منطقه اعلام کرده است که در جریان درگیری‌ها، چهار نیروی پولیس کشته و ۹۷ تن دیگر زخمی شده‌اند. همچنین، ۵۱۵ نفر در ارتباط با این اعتراض‌ها بازداشت شده‌اند.

Published

on

در پی گسترش اعتراض‌ها در کشمیر تحت اداره پاکستان، اعتصاب سراسری و محدودیت‌های گسترده، زندگی روزمره در این منطقه را مختل کرده است. بر اساس گزارش‌ها، در نزدیک به دو هفته ناآرامی، دست‌کم ۲۴ تن جان باخته‌اند.

اعتراض‌ها در آستانه اعتصاب سراسری نهم جون و در مخالفت با اختصاص ۱۲ کرسی ویژه برای مهاجرین کشمیری در انتخابات ۲۷ جولای مجلس قانون‌گذاری این منطقه آغاز شد. این کرسی‌ها به افرادی اختصاص یافته است که پس از ترک کشمیر تحت اداره هند در پاکستان زندگی می‌کنند.

پولیس منطقه اعلام کرده است که در جریان درگیری‌ها، چهار نیروی پولیس کشته و ۹۷ تن دیگر زخمی شده‌اند. همچنین، ۵۱۵ نفر در ارتباط با این اعتراض‌ها بازداشت شده‌اند.

در همین حال، هزاران تن از حامیان «کمیته اقدام مشترک عوامی» در حومه شهر راولاکوت تجمع کرده‌اند. دولت پاکستان برای مهار ناآرامی‌ها، جاده‌های اصلی را مسدود کرده، دسترسی به اینترنت را قطع و محدودیت‌هایی را بر فعالیت رسانه‌ها در بخش‌های مختلف منطقه اعمال کرده است.

ادامه اعتصاب و محدودیت‌ها، فعالیت بازارها، بانک‌ها، پمپ‌های تیل و بسیاری از مراکز تجاری را متوقف کرده و شماری از باشندگان می‌گویند که از آغاز اعتراض‌ها تاکنون هیچ درآمدی نداشته‌اند.

این بحران، یکی از شدیدترین ناآرامی‌های سال‌های اخیر در کشمیر تحت اداره پاکستان به شمار می‌رود و چالش تازه‌ای را برای دولت اسلام‌آباد در مدیریت اوضاع این منطقه ایجاد کرده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117