اخبار ساحوی

عملیات دستگیری قیصاری بدون دستور مرکز بوده است

Published

on

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

عملیات بر منزل نظام الدین قیصاری در ولایت بلخ، بدون دستور هیچ مقامی از مرکز، صورت گرفته است. هیئت حقیقت یاب که از سوی مجلس نماینده گان در این مورد گماشته شده بود می گوید: رهبری حمله بر خانه قیصاری را خوشحال سادات معین پیشین امنیتی وزارت داخله و فرمانده اسبق قول اردوی شاهین ولی محمد احمدزی به عهده داشتند. آنان می افزایند که نه اجازه دادستانی و نه هم دادگاه در این مورد وجود داشت. هر چند فرمانده پولیس بلخ  گفته بود که به دستور مقام های مرکزی، اقدام نموده است.

هیئت ۸ نفری حقیقت یاب مجلس نماینده گان که به بلخ رفته بودند می گویند که عملیات دستگیری نظام الدین قیصاری بدون مجوز دادستانی حکم محکمه و بدون دستور مقام های وزارت داخله و وزارت دفاع صورت گرفته است.

این هیئت می افزاید که رهبری جنگ بیست ساعته را معین ارشد پیشین وزارت داخله و فرمانده قول اردوی شاهین به عهده داشته اند.

مهدی راسخ عضو هیئت حقیقت یاب میگوید: “نیروهای امنیتی از مراجع عدلی و قضایی جواز حمله بر خانه قیصاری را نداشته اند. خلاف قانون، از نیروهای هوایی و حمله بر خانه آسایشی بمبارد صورت گرفته است.”

هیئت متذکره، پس از تحقیقات در باره این حمله، فرمانده پولیس بلخ، و معین ارشد پیشین وزارت امور داخله و فرمانده پیشین قول اردوی ۲۰۹ شاهین ولی محمد احمدزی را مقصر عنوان می کنند و می گویند نیروهای امنیتی  پس از ورود به خانه نظام‌الدین قیصاری، اموال و دارایی‌های خانه وی را به غارت برده‌ اند. اعضای هیئت حقیقت یاب همچنان می افزایند که نیروهای قطعات خاص، دو تن را که یکی از آن‌ها آشپز و دیگری از محافظان قیصاری بوده اند، زنده بازداشت نموده و سپس به رگ‌بار گلوله بسته ‌اند.

سید ظاهر مسرور عضو دیگر هیئت حقیقت یاب در رابطه گفت: “وزیر دفاع چنین هدایتی را نداده است ولی نظر به اسناد در دست داشته، معین اسبق وزارت داخله، خوشحال سادات سازماندهی این عملیات را به عهده داشته است.”

آقای راسخ همچنان گفت: “یک آشپز و یک محافظ از محل حادثه زنده دستگیر شده بود اما بعداً توسط نیروهای امنیتی کشته شده اند.”

منزل نظام‌الدین قیصاری در نیمه‌ های شب ۲۳ ماه قوس توسط پولیس بلخ تحت محاصره قرار گرفت. فرماندهی پولیس بلخ فردای آن روز با نشر اعلامیه‌ای هدف از محاصره خانه قیصاری را بازداشت او بنابر حکم دادگاه و به جرم غصب زمین، اخلال نظم عامه و داشتن افراد مسلح غیر مسئول گفته بود.

حدود ۲۴ ساعت درگیری بین نیروهای دولتی و محافظان قیصاری، هفت تن کشته و یازده تن زخمی در پی داشت.

Trending

خروج از نسخه موبایل