Connect with us

رویداد های اخیر

غنی از شورای امنیت سازمان ملل خواست از تحریم به عنوان آله فشار علیه طالبان استفاده کند

منتشر شده

در

محمد اشرف غنی رییس جمهوری کشور از شورای امنیت سازمان ملل خواهان وضع تحریم ها بر گروه طالبان از بهر موفق شدن گفتگو های صلح شده است.

آقای غنی در نشست شواری امنیت سازمان ملل گفته است که صلح اولویت مردم افغانستان است.

اشرف غنی رییس جمهوری کشور گفته است: “من از شورای امنیت سازمان ملل متحد می‌خواهم که بر اجرای موثر و کامل تحریم‌ها به عنوان ابزار اساسی برای موفقیت در مذاکرات با طالبان تاکید کند. طالبان هنوز به شرط‌های تعیین شده عمل نکرده اند. تحریم‌ها تنها در صورت موثریت خواهد داشت که توسط همه تطبیق شوند.”

در همین حال آقای غنی یک بار دیگر طالبان را متهم به افزایش خشونت‌ها کرد و گفت هر چند از گفتگوهای دوحه خشنود است. اما آرزوی وی برای آتش بس تا هنوز بر آورده نشده است.

رییس جمهوری گفته است: “تداوم قطعنامه های تان چوکاتی را مشخص می کند که تنها جمهوری اسلامی افغانستان دولت مشروع است و امارت اسلامی از سوی ملل متحد به رسمیت شناخته نشده و این سازمان احیای دوباره امارات اسلامی را حمایت نمی کند.”

از سوی هم نماینده ویژه سازمان ملل در افغانستان در این نشست از احتمال توافق طرف های مذاکره کننده روی کار شیوه مذاکرات خوشبین است و تاکید دارد که جامعه بین المللی از تلاش های صلح باید پشتیانی کند.

دیبرا لاینز نماینده ویژه سازمان ملل متحد در افغانستان میگوید: “ما در این هفته شنیده ایم که احتمالا دو طرف به توافق در مورد طرزالعمل نزدیک هستند که پس از آن در به روی بحث در مورد اجندا باز خواهد شد. این یک پیشرفت بسیار مثبت خواهد بود.”

از سوی هم طالبان با نشر اعلامیه ای این اظهارات آقای را محکوم کرده است.

گروه طالبان با نشر خبرنامه ای گفته اند که درخواست محمد اشرف غنی، ظالمانه است و چنین اقدامات، مانع ایجاد کردن در برابر روند صلح می باشد و سازمان ملل باید به آن توجه ای نکند.

رویداد های اخیر

چهارمین جلسه گروه کاری مبارزه با مواد مخدر در چارچوب پروسه دوحه در کابل برگزار شد

یوناما، نهادهای سازمان ملل، سازمان‌های بین‌المللی و دیپلمات‌ها تلاش‌های امارت اسلامی در مبارزه با مواد مخدر را ستودند و کاهش چشمگیر کشت کوکنار را دستاوردی تاریخی دانستند.

Published

on

ضیا احمد تکل، رئیس روابط عامه وزارت امور خارجه، گزارش داده است که چهارمین جلسه گروه کاری مبارزه با مواد مخدر تحت چتر پروسه دوحه در هوتل گرند کابل به میزبانی یوناما و به صورت حضوری و آنلاین برگزار شد.

در این جلسه، نمایندگان وزارت‌های امور خارجه، امور داخله، زراعت، آبیاری و مالداری و صحت عامه امارت اسلامی افغانستان، به‌همراه نهادهای سازمان ملل، سازمان‌های بین‌المللی و منطقه‌ای، اتحادیه اروپا، سازمان همکاری اسلامی، دیپلمات‌ها و کارشناسان موضوعی حضور داشتند.

تکل گفت که نمایندگان وزارت‌های مربوطه امارت اسلامی یادآور شدند که براساس فرمان رهبر امارت اسلامی، کشت کوکنار در افغانستان به سطح تقریباً صفر کاهش یافته است. نمایندگان امارت دستاوردها، چالش‌های موجود و پیشنهادها در زمینه اجرای قانون، معیشت جایگزین و درمان معتادان را ارائه کردند.

نمایندگان افزودند که امارت اسلامی هم تعهد و هم توانایی قوی در مبارزه با مواد مخدر را به اثبات رسانده است. هرچند اقدامات در افغانستان عملی شده، اما آثار آن برای منطقه و جهان نیز محسوس است و برای حفظ این دستاوردها همکاری مشترک، سرمایه‌گذاری و اعتماد متقابل لازم است.

مسئولان امارت همچنین نسبت به مواد مخدر مصنوعی ابراز نگرانی کردند و یادآور شدند که منابع این مواد بیرون از مرزهای افغانستان قرار دارد و در صورت عدم جلوگیری، می‌تواند برای کشور، منطقه و جهان آسیب‌زا باشد.

در مقابل، یوناما، نهادهای سازمان ملل، سازمان‌های بین‌المللی و دیپلمات‌ها تلاش‌های امارت اسلامی در مبارزه با مواد مخدر را ستودند و کاهش چشمگیر کشت کوکنار را دستاوردی تاریخی دانستند. شماری از کشورها و سازمان‌ها به ادامه همکاری و حمایت تعهد کرده و بر ضرورت تأمین معیشت جایگزین برای دهاقین و برنامه‌های درمان معتادان تأکید کردند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

افغانستان؛ بیش از ۸۰ کشته و ۳۳۰ زخمی در یک سال بر اثر انفجار مواد منفجره

روز گذشته، یوناما گفته بود که افغانستان از لحاظ تلفات ناشی از انفجار مواد منفجره، سومین کشور جهان است و همچنان مواد منفجره و مهمات باقی‌مانده از جنگ‌های گذشته جان مردم را تهدید می‌کند.

Published

on

ادارۀ ملی آمادگی مبارزه با حوادث اعلام کرد که در یک سال گذشته، ۱۹۳ واقعه انفجار مواد منفجره در سراسر افغانستان ثبت شده است که در نتیجه آن ۸۷ نفر جان باخته و ۳۳۳ نفر دیگر زخمی شده‌اند.

محمد یوسف حماد، رئیس اطلاعات و نشرات این اداره، گفته است که بیشترین قربانیان کودکان بوده‌اند و سهم آنها از تلفات ۶۷.۵ درصد است.

وی افزود که تیم‌های پاک‌سازی معادن در طول یک سال گذشته ۵۸ کیلومتر از مناطق کشور را پاکسازی کرده و ۲۴۷۲۰ مین را کشف و خنثی کرده‌اند.

حماد هم‌چنین یادآور شد که ۱۵۵ تیم پاک‌سازی فعال هستند و بیش از دو میلیون نفر از طریق برنامه‌های آگاهی‌دهی با خطرات مواد منفجره آشنا شده‌اند.

با این حال، هنوز حدود ۱۰۶ هزار کیلومتر از مناطق افغانستان آلوده به مواد منفجره باقی مانده است.

این در حالی است که روز گذشته، یوناما گفته بود که افغانستان از لحاظ تلفات ناشی از انفجار مواد منفجره، سومین کشور جهان است و همچنان مواد منفجره و مهمات باقی‌مانده از جنگ‌های گذشته جان مردم را تهدید می‌کند.

در گزارش یوناما آمده است که اطفال بیشترین قربانیان این تهدیدها هستند و ۸۰ درصد تلفات را تشکیل می‌دهند.

این نهاد بیان کرده است که کودکان اغلب هنگام بازی در نتیجه‌ تماس با مهمات منفجرنشده، زخمی شده یا جان خود را از دست می‌دهند.

یوناما خواهان تأمین حمایت مالی نهادهای غیردولتی در بخش ماین‌پاکی شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

پیشرفت پروژه راه‌آهن ترانس‌افغان؛ ازبکستان و پاکستان فعالیت‌های میدانی را آغاز می‌کنند

جلسه تحت ریاست مشترک هارون اختر خان، دستیار خاص صدراعظم پاکستان در امور صنایع و تولید، و لزیز قدراتوف، وزیر سرمایه‌گذاری، صنایع و تجارت ازبکستان برگزار شد.

Published

on

وزارت سرمایه‌گذاری، صنایع و تجارت ازبکستان گزارش داد که ازبکستان و پاکستان به توافق رسیدند تا کارهای میدانی پروژه راه‌آهن ترانس‌افغان را آغاز کنند. این توافق در دهمین جلسه کمیسیون بین‌دولتی پاکستان–ازبکستان در زمینه همکاری‌های تجاری، اقتصادی و علمی-تخنیکی حاصل شده است.

جلسه تحت ریاست مشترک هارون اختر خان، دستیار خاص صدراعظم پاکستان در امور صنایع و تولید، و لزیز قدراتوف، وزیر سرمایه‌گذاری، صنایع و تجارت ازبکستان برگزار شد.

طرفین هم‌چنین توافق کردند تا به یک فرمت جدید برای فعالیت‌های منظم کمیسیون بین‌دولتی منتقل شوند تا هماهنگی و تسریع در اجرای طرح‌های مشترک افزایش یابد.

راه‌آهن ترانس‌افغان با طول تقریبی ۶۴۷ کیلومتر از مسیر ترمز–نایب‌آباد–میدان‌شهر–لوگر–خرلاچی عبور خواهد کرد و به شبکه ریلی پاکستان متصل شده و دسترسی به بندر کراچی و سایر ترمینال‌های دریایی را فراهم می‌کند. هزینه تقریبی این پروژه ۴.۶ میلیارد دالر برآورد شده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!