Connect with us

رویداد های اخیر

غنی: انتقال قدرت از طریق انتخابات غیر قابل معامله است

منتشر شده

در

رییس جمهور غنی امروز (شنبه، ۱۶ حوت) در مراسم گشایش دور هفدهم شورای ملی میگوید که یگانه راه انتقال قدرت برگزاری انتخابات و طرح‌های کاغذی برای صلح افغانستان کارا نیست و پیامدهای ناگواری به دنبال خواهد داشت.

این درحالی است که شماری از سیاسیون افغان ادعا میکند که زلمی خلیل‌زاد، فرستاده ویژه امریکا برای صلح افغانستان در مورد شکل‌گیری حکومت مشارکتی با طالبان با آنها صحبت کرده است.

رییس جمهور غنی در این باره گفت:”انتقال قدرت از طریق انتخابات یک اصل غیر قابل معامله است و آماده استیم در مورد انتخابات تحت مدیریت جامعه جهانی بحث کنیم و در باره تاریخ آن هم می توانیم به نتیجه برسیم و کسانی که برای قدرت به دروازه این و آن میروند می گویم که به مردم افغانستان مراجعه کنند.”

رییس جمهور غنی بار دیگر از طالبان خواست تا از خشونت‌ها دست بردارد.

غنی در این باره گفت:”هر کسی می تواند کاغذی نوشته کند برای صلح اما وثیقه ما قانون اساسی است و به وثیقه دیگری ضرورت نداریم و قانون اساسی راه تعدیل را باز گذاشته است. به طالبان پیام دارم که هیچ تهدید سر افغانان ها را خم نمی تواند و صلح قبرستان نمی خواهم و خشونت ها را رها کنید و از شعار در عمل بیایید ملت را از خود بسازید و را ملت را به دست بیاورید.”

بااین حال آقای غنی از پاکستان می خواهد تا به صلح واقعی تن دهد و افغانستان را به عنوان یک کشور مستقل بپذیرد.

غنی میگوید:”از پاکستان میخواهم که به صلح واقعی برسیم و به عنوان دو کشور مستقل یک دیگر را بپذیریم و از راه مثبت پاکستان سیاست خود را تغیر دهد و یک کشور آزاد و سربلند افغانستان را بپذیرد.”

در همین حال، میر رحمان رحمانی، رییس مجلس نماینده گان، نیز از گروه طالبان میخواهد تا خشونت‌ها را کاهش دهند و در روند گفتگوهای صلح از ارایه خواست‌های که امکان پذیر نیست، خوداری کنند.

رحمانی در این باره گفت:”شورای ملی از طالبان میخواهد که خشونت‌ها را کاهش دهند و در گفتگوهای صلح انعطاف نشان دهند و از خواست‌های که جنبه عملی ندارد پرهیز کنند و بیدون بهانه به آتش بس تن دهند.”

این گفته ها در حالی مطرح می شود که گفت‌وگوهای صلح دوحه تاکنون هیچ نتیجه ای نداشته است و تلاش ها برای روی دست گرفتن طرح بدیل این گفت‌وگوها جریان دارد.

رویداد های اخیر

چین کار پروژه شاهراه در تاجیکستان نزدیک مرز افغانستان را از سر گرفت

Published

on

براساس گزارش خبرگزاری یوریشیانت، کارگران چینی پس از چند ماه توقف به‌دلیل نگرانی‌های امنیتی، بار دیگر ساخت یک پروژه مهم شاهراه در تاجیکستان در نزدیکی مرز افغانستان را از سر گرفته‌اند.

مقام‌های وزارت ترانسپورت تاجیکستان تأیید کرده‌اند که کار ساخت بخش ۱۰۹ کیلومتری شاهراه دوشنبه – کولما دوباره آغاز شده است.

گزارش‌ها می‌رساند که این پروژه در ماه اپریل از سر گرفته شد؛ پس از آن‌که مقام‌های تاجیکستان به پکن اطمینان دادند تدابیر امنیتی بیشتری برای حفاظت از کارکنان چینی در نظر گرفته خواهد شد.

این پروژه در اواخر سال ۲۰۲۵ متوقف شده بود، زمانی که چین پس از وقوع چندین رویداد خشونت‌آمیز، به شهروندان خود توصیه کرد مناطق مرزی را ترک کنند.

این هشدار پس از حمله‌ای در ماه نوامبر بر یک تیم ساخت‌وساز جاده صادر شد؛ حمله‌ای که در نتیجه آن دو نفر کشته و دو تن دیگر زخمی شدند. در رویدادی جداگانه در اواخر همان سال نیز سه شهروند چینی جان باختند.

مقام‌های تاجیکستان در ابتدا مسئولیت هر دو حمله را به گروه‌های مسلح نسبت داده بودند، اما این ادعاها تاکنون به‌گونه مستقل تأیید نشده است.

براساس این گزارش، کارگران چینی که اکنون در محل پروژه حضور دارند، توسط نیروهای ویژه تاجیکستان محافظت می‌شوند. وزارت دفاع تاجیکستان نیز اعلام کرده است که رزمایش مشترک نیروهای تاجیک و چینی قرار است در ماه سپتمبر برگزار شود.

ازسرگیری این پروژه و همکاری‌های امنیتی تازه، پس از امضای «پیمان دوستی» میان تاجیکستان و چین در ماه می صورت گرفته؛ توافقی که زمینه قراردادهایی به ارزش حدود ۸ میلیارد دالر با نهادهای چینی را فراهم کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

حنفی: هیچ کشور همسایه نمی‌تواند کشور همسایه دیگر را از بین ببرد؛ جنگ میان همسایه‌ها راه‌حل نیست

معاون اداری رئیس‌الوزرا تأکید کرد که سیاست امارت اسلامی، زندگی مسالمت‌آمیز با همه کشورها بر اساس احترام متقابل و عدم مداخله است.

Published

on

عبدالسلام حنفی، معاون اداری رئیس‌الوزرا، می‌گوید که هیچ کشور همسایه نمی‌تواند کشور همسایه دیگر را از بین ببرد و در صورت بروز اختلاف، هر دو طرف متضرر خواهند شد.

او این سخنان را در مراسم افتتاحیه پنجمین نمایشگاه ملی و بین‌المللی هفته صنعت و معادن در کابل مطرح کرده و گفته است که جنگ در قرن ۲۱ راه‌حل مشکلات نیست و باید منابع و انرژی کشورها به جای تخریب، در مسیر پیشرفت و توسعه مصرف شود.

حنفی افزود: «اگر با هم جنگ کنیم، همه انرژی خود را در تخریب یکدیگر مصرف می‌کنیم؛ چرا نباید در این قرن انرژی خود را برای پیشرفت ملت‌ها استفاده کنیم.»

وی با اشاره به تجربه جنگ‌های جهانی گفت که کشورهایی که در گذشته درگیر جنگ بودند امروز به این نتیجه رسیده‌اند که جنگ راه‌حل نیست و باید به توسعه و همکاری توجه شود.

معاون اداری رئیس‌الوزرا تأکید کرد که سیاست امارت اسلامی، زندگی مسالمت‌آمیز با همه کشورها بر اساس احترام متقابل و عدم مداخله است.

او همچنین گفت که بر اساس این سیاست، هیچ فرد یا گروهی اجازه ندارد از خاک افغانستان علیه امنیت دیگر کشورها استفاده کند و در مقابل نیز هیچ کشوری حق مداخله در امور داخلی افغانستان را ندارد.

درهمین حال آقای حنفی افزوده است که به نمایش گذاشتن تولیدات داخلی در این نمایشگاه نشان‌دهنده رشد صنعتی افغانستان است.

آقای حنفی افزوده که چند دهه جنگ افغانستان را از هر لحاظ آسیب‌پذیر ساخته و امارت اسلامی برای کاهش پیامدهای جنگ و گسترش تجارت تلاش می‌کند. او تأکید کرده که امارت اسلامی در تلاش است تا افغانستان را از کشور وارداتی به یک کشور صادراتی تبدیل کند.

این مقام بلند رتبه امارت اسلامی گفته که برای حمایت از صنعت‌کاران حدود ۲۵ نوع تسهیلات در بخش‌های مختلف فراهم شده که شامل توزیع زمین‌های صنعتی، معافیت‌های مالیاتی و سایر تسهیلات لازم می‌شود.

معاون اداری از سرمایه‌گذاران خواسته تا در معادن و سایر بخش‌های کشور سرمایه‌گذاری کنند و از فرصت‌های ایجادشده برای سرمایه‌گذاری بیشترین استفاده را ببرند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

روسیه از افغانستان و پاکستان خواست اختلافات را از راه دیپلماسی حل کنند

مسکو تأکید کرده است که اسلام‌آباد و کابل باید به درگیری‌های مسلحانه پایان دهند و مسائل مورد اختلاف را از مسیر سیاسی و دیپلماسی حل کنند.

Published

on

وزارت خارجه روسیه از افغانستان و پاکستان خواسته است که برای پایان دادن به تنش‌های اخیر، اختلافات خود را از طریق گفتگو و راهکارهای سیاسی و دیپلماتیک حل‌وفصل کنند.

این وزارت در اعلامیه‌ای با اشاره به حملات هوایی اخیر پاکستان بر مناطق شرقی افغانستان، این رویداد را «حادثه‌ای غم‌انگیز» توصیف کرده است.

مسکو تأکید کرده است که اسلام‌آباد و کابل باید به درگیری‌های مسلحانه پایان دهند و مسائل مورد اختلاف را از مسیر سیاسی و دیپلماسی حل کنند.

این در حالی است که پاکستان، افغانستان را به پناه دادن به گروه‌های مسلح متهم می‌کند؛ اتهامی که امارت اسلامی آن را رد کرده و می‌گوید ناامنی در پاکستان یک موضوع داخلی این کشور است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117