Connect with us

رویداد های اخیر

غنی: انتقام قربانیان سقوط چرخبال ارتش در بهسود گرفته می‌شود

منتشر شده

در

محمد اشرف غنی رییس جمهوری هشدار می‌دهد که انتقام قربانیان سقوط چرخبال ارتش در بهسود میدان وردک را خواهد گرفت.

رییس جمهوری در یک صحبت تیلفونی با بستگان این قربانیان گفته است که حکومت به هیچ صورت این قضیه را فراموش نمی‌کند و انتقام خون قربانیان این رویداد را می‌گیرد.

آقای غنی گفته است: ” انتقام خون شهدا گرفته می شود چون آنان در دفاع از کشور جان باخته اند. بدون هیچ دلیل بالای آنان حمله شده است.”

بالگرد ارتش پنج شنبه هفته گذشته در ولسوالی بهسود ولایت میدان وردک سقوط کرده که در نتیجه ۹ نفر به شمول چهار خدمه پرواز و پنج تن از نیروهای امنیتی جان باختند.

در همین حال حکومت فرمانده علیپور، از فرماندهان خیزش های مردمی، را عامل سقوط این چرخبال میداند.

ایران انترنشنل به نقل از منابع (که ظاهرا معتبر نیست) گزارش کرده است آقای علیپور تایید کرده است که این چرخبال توسط افرادش سقوط داده شده است.

در گزارش به نقل از آقای علیپور آمده است: ” وقتی چرخ‌بال‌ها برای جنگ و کشتن مردم بیاید و مجاهدین را مورد حمله موشکی و راکتی قرار دهد، به این معنا نیست که ما به گردن آنها گل بیاندازیم، جنگ است یا می‌زند یا می‌خورد.”

از سوی هم گفته می‌‍شود که در پی این رویداد شماری از نیروهای امنیتی به ولسوالی بهسود میدان وردک رفته تا عملیاتی را برضد علی‌پور انجام دهند. هرچند حکومت تا اکنون به گونه رسمی در این مورد چیزی نگفته است.

حمدالله محب مشاور شورای امنیت ملی گفته است: ” فعالیت گروه های غیر مسوول به هیچ صورت قابل پذیرش نیست. تمام افراد می‎‌توانند برای دفاع از خاک با صفوف نیروهای امنیتی یکجا شوند.”

وزارت دفاع ملی نیز می‌گوید که تفاوت میان افراد مسلح غیر مسوول و طالبان وجود ندارد و نیروهای امنیتی برای دفاع از مردم این گروه ها را سرکوب خواهد کرد.

یاسین ضیا سرپرست وزارت دفاع میگوید:” این چرخبال از سوی علیپور سرنگون شده است. پاسخ این رویداد به هر قیمت داده خواهد شد. تفاوت میان این افراد و طالبان وجود ندارد.”

وزارت دفاع ملی می‌گوید که این چرخبال برای انتقال زخمیان و جان باختگان نیروهای امنیتی به بهسود رفته بود.

محمد محقق، مشاور امنیتی و سیاسی رییس جمهوری میگوید رویدادهای هفته های اخیر در ولسوالی بهسود میدان وردگ، بر نیروهای دولتی و افراد وابسته به فرمانده علیپور تلفات سختی وارد کرده است.

آقای محقق از حکومت میخواهد در استعمال قوه عجله نکند و سعی ورزد تا این مساله را از راه مسالمت‌آمیز حل کند.

رویداد های اخیر

روسیه خواهان ایجاد مسیر ریلی از طریق افغانستان به اقیانوس هند به‌عنوان بدیل تنگه هرمز است

Published

on

معاون صدراعظم روسیه گفته است که مسکو باید ایجاد یک مسیر ریلی به اقیانوس هند از طریق افغانستان را بررسی کند تا وابستگی به مسیرهای بحری از جمله تنگه هرمز و تنگه باسفورس کاهش یابد.

مارات خوسنولین در مصاحبه با خبرگزاری تاس گفته است که مسیر پیشنهادی می‌تواند از ترکمنستان، ایران، افغانستان و پاکستان عبور کرده و به هند برسد.

او گفت: «ایجاد یک خط ریلی به اقیانوس هند باید بررسی شود. خطرات مرتبط با باسفورس و تنگه هرمز ممکن است به ایجاد مسیرهای بدیل نیاز داشته باشد؛ از طریق ترکمنستان، ایران، افغانستان و پاکستان. هر مسیری که دسترسی به هند را فراهم کند، قابل بررسی است.»

این پیشنهاد در حالی مطرح شده است که پس از افزایش تنش‌ها میان امریکا، اسرائیل و ایران، نگرانی‌ها درباره امنیت انتقال کالا از طریق تنگه هرمز افزایش یافته است.

تنگه هرمز یکی از مهم‌ترین مسیرهای انتقال انرژی در جهان است و بخش بزرگی از محموله‌های نفت و گاز طبیعی مایع جهان از این مسیر عبور می‌کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

برشنا: شرکت‌های خارجی خواهان سرمایه‌گذاری در تولید تجهیزات برقی در افغانستان‌ اند

Published

on

مسئولان د افغانستان برشنا شرکت می‌گویند که شماری از شرکت‌های بزرگ کشورهای همسایه، از جمله روسیه، خواهان سرمایه‌گذاری در بخش تولید تجهیزات برقی در افغانستان هستند.

مسئولان این شرکت می‌افزایند که افغانستان ظرفیت جذب میلیون‌ها دالر سرمایه‌گذاری در بخش تولید تجهیزات برقی را دارد.

به گفته آنان، بخش بزرگی از تجهیزات مورد نیاز شرکت برشنا از کشورهای همسایه و سایر کشورها خریداری می‌شود و افزایش تولید داخلی می‌تواند تا حدی وابستگی به واردات را کاهش دهد.

از سوی دیگر، اعضای بخش خصوصی نیز می‌گویند که سرمایه‌گذاری در بخش تولید تجهیزات برقی یک نیاز جدی است. آنان تأکید می‌کنند که باید روند سرمایه‌گذاری در زمینه توسعه و تولید تجهیزات برقی در کشور تسریع شود تا واردات این تجهیزات کاهش یافته و تولیدات داخلی افزایش یابد.

به گفته آنان، این اقدام افزون بر کاهش وابستگی به واردات، زمینه اشتغال برای هزاران نفر را نیز فراهم خواهد کرد.

تحلیلگران اقتصادی نیز می‌گویند که در کنار تولید برق، باید ظرفیت سرمایه‌گذاری در بخش تولید تجهیزات مورد استفاده در تولید و انتقال برق افزایش یابد تا تجهیزات برقی تولید داخل در بازارهای کشور عرضه شده و از واردات محصولات خارجی جلوگیری شود.

در حال حاضر، تجهیزات برقی از کشورهای مختلف، از جمله چین، ایران و ترکیه، به افغانستان وارد می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

رهبر امارت اسلامی: اطاعت و وحدت باعث استحکام نظام می‌شود

Published

on

مولوی هبت‌الله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی، گفته است که اطاعت، اتفاق و وحدت از عوامل مهم برای استحکام نظام است و علما باید در تقویت این ارزش‌ها در جامعه تلاش کنند.

او این اظهارات را در دیدار با وزیر تحصیلات عالی، معینان این وزارت، رؤسای مرکزی و رؤسای جامعات دینی و پوهنتون‌های امارتی بیان کرده است.

رهبر امارت اسلامی گفت علما مسئولیت بزرگی در برابر جامعه دارند و باید مردم را با مسائل دینی و احکام شریعت آشنا کنند.

او افزود که اگر علما در مسیر درست حرکت کنند و مسئولان حکومت نیز وظایف خود را به‌درستی انجام دهند، مردم نیز از آنان پیروی خواهند کرد.

مولوی هبت‌الله آخندزاده همچنین از مسئولان پوهنتون‌ها خواست به آموزش و تربیت محصلان توجه جدی داشته باشند و آنان را در کنار آموزش‌های علمی، با مسائل دینی نیز آشنا کنند.

او گفت محصلان در آینده در بخش‌های مختلف حکومت و جامعه، از جمله طب، انجنیری و سایر بخش‌ها، مسئولیت خواهند داشت و مسئولان پوهنتون‌ها باید برای تربیت آنان تلاش بیشتری کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117