Connect with us

رویداد های اخیر

غنی: در ماه گذشته بیشتر از ۱۰۰۰۰ هراس افگن از پاکستان وارد افغانستان شده اند

منتشر شده

در

رییس جمهور غنی روز گذشته (جمعه، ۲۵ سرطان) در نشست آسیایی‌میانه وجنوبی، اتصال منطقه‌یی، چالش‌ها و فرصت‌ها گفته در یک ماه گذشته  بیشتر از ۱۰۰۰۰ هراس افگن از پاکستان وجاهای دیگر وارد افغانستان شده اند.

رییس جمهور گفته که ناظران بین المللی اجماع نظر دارند که طالبان هیچ اقدام برای قطع کردن روابط شان با گروه‌های هراس افگن کرده اند.

او در این باره گفت:” برخلاف تضمین‌های نخست وزیر پاکستان و جنرال‌های وی  که تصرف افغانستان توسط طالبان به واسطه زور به نفع پاکستان نیست. استفاده از نفوذ تا طالبان را وادار به گفتگوهای جدی صلح کند. شبکه‌ها و سازمان به گونه آزاد تخریب سرمایه‌ها و تاسیسات مردم و دولت افغانستان را (در پاکستان) تجلیل میکند.”

عمران خان نخست وزیر پاکستان در واکنش به این اظهارات رییس جمهور غنی گفته که وی از این اظهارات که پاکستان نقش منفی در جنگ افغانستان دارد ناامید شده است.

او در این باره گفت:” رییس جمهور غنی، کشوری که از هرج و مرج در افغانستان بیشتر متاثر شده است پاکستان است. پاکستان در ۱۵ سال گذشته ۷۰۰۰۰ تلفات را متحمل شده است. آیا پاکستان دیگر هم جنگ را میخواهد.”

عمران خان افزود:” من به شما اطمینان میدهم که هیچ کشوری دیگر نسبت به پاکستان تلاش نکرده تا طالبان را به میز مذاکراه بکشاند.”

عمران میگوید که “پاکستان بدون اقدام نظامی هر اقدام دیگری انجام داده تا طالبان را به میز مذاکره بکشاند تا در آنجا راه حل سیاسی پیدا شود. ملامت کردن پاکستان در باره اینکه چیزی در افغانستان میگذرد ناعادلانه است.”

در همین حال، سرگی لاوروف، وزیر امورخارجه روسیه، در این نشست گفته که خروج عجولانه نیروهای امریکایی از افغانستان باعث بی ثباتی در منطقه شده است.

وی افزوده که این خروج عجولانه تهدیدهای ناشی از هراس افگنی را نیز افزایش داده است.

او در این باره گفته” متسفانه، ما در چند روز گذشته شاهد تخریب اوضاع در افغانستان بوده ایم.”

وی افزود:” بحران افغانستان سبب افزایش بی سابقه تهدیدهای هراس افگنی و قاچاق مواد مخدر شده است.”

سرگی لاورف اظهار داشت که “خطر واقعی گسترش بی ثباتی به کشورهای همسایه وجود دارد.”

وزیر خارجه روسیه همچنان گفته کشورهای آسیایی میانه آماده نیست تا میزبان پایگاه‌های نیروهای امریکایی در منطقه شود.

از سوی دیگر، زلمی خلیلزاد، فرستاده ویژه امریکا برای صلح افغانستان در یک گفتگو با خبرگزاری تاس روسیه گفته وی برای تامین آتش بس موقت در روز عید قربان فشار خواهد آورد.

خلیلزاد افزوده که برای تامین آتش بس دایمی و سرتاسری باید منتظر ماند تا هر دو طرف به یک موافقه سیاسی برسند، اما برای کاهش خشونت‌ها فشار خواهد آورد.

رویداد های اخیر

جاپان نزدیک به ۲۰ میلیون دالر به افغانستان کمک کرد

Published

on

سفارت جاپان در افغانستان اعلام کرده است که این کشور ۱۹.۵ میلیون دالر کمک بشردوستانه به افغانستان اختصاص داده است.

سفارت جاپان در خبرنامه‌ای در صفحه ایکس خود امروز (جمعه) نوشته که امیدوار است این کمک بتواند تغییری در زندگی افغان‌های آسیب‌پذیر ایجاد کند.

براساس خبرنامه، این کمک‌ها نیازهای اولیه بشری جوامع آسیب‌پذیر در افغانستان را پوشش می‌دهد.

این سفارت افزوده است که این کمک‌ها از طریق نهادهای ملل متحد، سازمان‌های بین‌المللی و نهادهای غیردولتی جاپان در افغانستان مصرف خواهد شد.

گفتنی است که کمک‌های مجموعی جاپان به افغانستان از ماه آگست ۲۰۲۱ تاکنون، به بیش از ۵۴۹ میلیون دالر امریکایی رسیده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

از ورود غیرقانونی صدها جوان کشور به ایران جلوگیری شد

Published

on

نیروهای امنیتی در مرز اسلام‌قلعه ولایت هرات از ورود غیرقانونی صدها تن از جوانان کشور به ایران جلوگیری کرده‌اند.

مسئولان در قول اردوی ۲۰۷ الفاروق می‌گویند که حدود ۵۳۰ تن طی دو روز اخیر تلاش داشتند از ساحات ولسوالی کهسان هرات به‌گونه‌ غیرقانونی وارد خاک ایران شوند، اما نیروهای سرحدی آنان را بازداشت کرده و دوباره به مناطق اصلی‌شان انتقال داده‌اند.

در همین حال، مسئولان در اداره محلی هرات می‌گویند که از اثر سرمای شدید در مسیر مهاجرت غیرقانونی به ایران، سه مهاجر افغان در ولسوالی کهسان این ولایت جان خود را از دست داده‌اند و یک چوپان نیز به همین سبب در این ولسوالی جان باخته است.

محمد یوسف سعیدی، سخنگوی دفتر والی هرات، گفته است که برخی آمار و تصاویر منتشر شده در صفحات اجتماعی در مورد این رویداد قابل استناد نیست.

به گفته او، تحقیقات بیشتر جریان دارد تا روشن شود که آیا افرادی در آن‌سوی مرز جان باخته‌اند یا خیر.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امریکا برنامه قرعه‌کشی گرین‌کارت را متوقف کرد

Published

on

کریستی نوئم، وزیر امنیت داخلی ایالات متحده، روز پنجشنبه قرعه‌کشی گرین‌کارت را به حالت تعلیق درآورد و گفت که مظنون تیراندازی در پوهنتون براون از این کارت داشت.

کلودیو نوئس والنته، ۴۸ ساله و تبعه پرتگال، متهم است که در ۱۳ دسمبر با ورود به ساختمان پوهنتون براون و گشودن آتش به روی محصلانی که در حال سپری کردن امتحان بودند، دو نفر را کشته و ۹ نفر را زخمی کرده است.

او همچنین متهم است که دو روز بعد، یک استاد پوهنتون در انستیتوت تکنالوژی ماساچوست را به قتل رسانده است.

وزیر امنیت داخلی امریکا در رسانه‌های اجتماعی نوشت که نوئس والنته «در سال ۲۰۱۷ از طریق برنامه ویزه مهاجرتی قرعه کشی وارد ایالات متحده شد و گرین کارت دریافت کرد.»

نوئم نوشت: «به دستور رئیس جمهور ترمپ، من فوراً به اداره خدمات شهروندی و مهاجرت ایالات متحده دستور می‌دهم برنامه DV1 را متوقف کند تا اطمینان حاصل شود که هیچ امریکایی دیگری توسط این برنامه فاجعه‌بار آسیب نمی‌بیند.»

وی افزود: «این فرد شرور هرگز نباید در کشور ما اجازه ورود می‌یافت.»

پولیس عصر پنجشنبه اعلام کرد که نوئس والنته خودکشی کرده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!