Connect with us

رویداد های اخیر

غنی: علی‌رغم تعهدات طالبان خشونت در کشور افزایش یافته است

منتشر شده

در

Last Updated on: عقرب ۲۱, ۱۳۹۹

محمد اشرف غنی رییس جمهور میگوید که خشونت ها در کشور از سوی طالبان به صورت قابل ملاحظه ای تشدید شده است.

آقای غنی که امروز در نشست سران سازمان های همکاری شانگهای صحبت می کرد گفت: “متاسفانه، نه تنها وعده کاهش خشونت و آتش بس همه‌جانبه تحقق نیافته است، بلکه خشونت به صورت قابل ملاحظه از سوی طالبان تشدید شده است. حمله غیرانسانی بر پوهنتون کابل، صرف نظر از این که چه کسی مسؤولیت حمله را بر عهده گرفت، برخاسته از یک طرز فکر خشونت‌آمیز بوده و بر تولید مواد مخدر، قاچاق سرمایه طبیعی و میراث فرهنگی ما به عنوان منابع تمویل تروریزم تکیه می‌کند که نیازمند غور و بررسی واقعی است.”

رییس جمهوری تاکید کرد، علی‌رغم این که مردم افغانستان با اشکال مختلف آشفتگی مواجه است اما صلح، همچنان، “در صدر اولویت‌های ما قرار دارد.”

آقای غنی گفته است: “به عنوان یک دولت و جامعه، ما تعهد، اشتیاق و شجاعتخود را برای اتخاذ تصامیم دشوار به خاطر آغاز گفتگوهای مستقیم و مذاکره با طالبان نشان داده‌ایم.”

در همین حال آقای غنی از سران شانگهای خواسته است که از صلحی در افغانستان حمایت کنند که در چارچوب جمهوری اسلامی افغانستان باشد.

آقای غنی افزوده است: “از آنجایی که احترام به حاکمیت و استقلال کشورها، از اصول اساسی سازمان همکاری‌های شانگهای می‌باشد، ما از همه شما می‌خواهیم که از روند صلح پایدار در چارچوب جمهوری اسلامی افغانستان حمایت کنید.”

وی تاکید کرده است: “برهم زدن احکام قانون اساسی پیامدهای منفی برای سازمان‌ همکاری‌های شانگهای به شمول مختل ساختن روند ایجاد اقتصاد قاره‌یی اروپا-آسیا و توسعه شبکه‌های جرمی و تروریستی را به بار خواهد آورد.”

رییس جمهوری گفته است: “قطعنامه ۲۵۱۳ شورای امنیت سازمان ملل متحد، که به خاطر تصویب آن از شما تشکر می‌کنیم، یک رهنمود عالی برای انجام گفتگوهای صلح می‌باشد. اجماع قاطع در چارچوب سازمان همکاری‌های شانگهای ما را قادر خواهد ساخت که روی روند تأمین صلح به توافق برسیم. اعمار صلح، که در آن مهاجرین و افراد بیجاشده دوباره با جامعه افغان مدغم می‌شوند و تمامی اجزای یک ملت با هم سازگاری دارند، نیازمند ظرفیت قوی دولتی و یکمارکیت پرتحرک می‌باشد تا ما را از فقر به یک رفاه نسبی برساند.”

آقای غنی علاوه کرده است: “ما در یک مقطع تاریخی باز قرار داریم. چهار دهه درد و رنج ما، خصوصا برای زنان و اطفال، می‌تواند ختم شود. لطفا از ماهیت شانگهای برای غالب شدن بر گذشته غم‌انگیز و ایجاد یک آینده مملو از همکاری بایکدیگر استفاده کنید.”

رویداد های اخیر

لوی درستیز: ارتش امارت اسلامی به پای خود ایستاده است

Published

on

محمد فصیح‌الدین فطرت، لوی درستیز قوای مسلح می‌گوید که در چهار سال گذشته، نیروهای ارتش امارت اسلامی در دفاع و حفاظت از افغانستان هیچ‌گونه تردیدی به خود راه نداده‌اند و امروز ارتش کشور به پای خود ایستاده است.

براساس خبرنامه وزارت دفاع، آقای فطرت این اظهارات را در نشستی با نمایندگان رسانه‌ها، تحلیلگران سیاسی و شماری از مسئولان کشور به‌منظور هماهنگی و تقویت همکاری‌ها بیان کرده و افزوده است: «ملت‌هایی که نمی‌توانند به پای خود بایستند و به دیگران متکی باشند، حتی اگر رشد کنند، قادر به پیشرفت واقعی نخواهند بود.»

فطرت همچنان از نقش رسانه‌ها در تأمین امنیت و همراهی با نیروهای دفاعی کشور قدردانی کرد و تصریح کرد: «ما و شما به‌عنوان فرزندان این سرزمین، باید دست‌به‌دست هم بدهیم و کشور را با هم بسازیم، به نیروهای خود افتخار کنیم و در آبادانی کشور با تمام توان تلاش نماییم. ما ارتشی را ایجاد کرده‌ایم که از شرف، تمامیت ارضی و مرزهای کشور دفاع می‌کند و پاسدار آزادی ماست.»

او تاکید کرد که امارت اسلامی در تلاش است تا ارتش مجهز به سلاح‌های مدرن تشکیل دهد تا در هر شرایطی از خاک کشور دفاع نماید.

وی بیان نمود که ارتش کشور به مردم ثابت کرده که هر کسی با نیت سوء به این سرزمین بنگرد، با پاسخ قاطع و شجاعانه مواجه خواهد شد و به همسایگان نیز ثابت شده است که هرگونه تجاوز به افغانستان، پاسخ چندین‌برابری در پی خواهد داشت.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزیر صحت‌ عامه در نشست سازمان صحی جهان پیرامون طب سنتی در هند اشتراک کرد

Published

on

نورجلال جلالی، وزیر صحت‌ عامه امارت اسلامی در جریان سفر رسمی‌اش به هند، در دومین نشست سازمان صحی جهان در مورد طب سنتی اشتراک کرده است.

وزارت صحت عامه امروز (پنجشنبه) در خبرنامه‌ای نوشته است که این نشست با حضور نمایندگان حدود ۱۰۰ کشور، وزرای صحت ۲۳ کشور جهان، متخصصان مسلکی از کشورهای مختلف و مسئولان حوزه‌های مختلف سازمان صحی جهان در هند برگزار شد.

در این نشست، پیرامون معیاری‌سازی طب سنتی، آموزش افراد فعال در این بخش، به رسمیت شناختن طب سنتی به‌عنوان یک واقعیت، و شریک‌سازی تجارب کشورها در این زمینه بحث شده است.

وزارت صحت عامه هدف از اشتراک در این کنفرانس را معیاری‌سازی طب سنتی در افغانستان عنوان کرده و افزوده است که این بخش از چندین دهه بدین‌سو به‌گونه غیرمعیاری و بدون نصاب و اصول مشخص تطبیق می‌شود، اما اخیراً روند تنظیم و سازمان‌دهی آن سرعت گرفته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

افزایش همکاری‌های تجاری و مالی دیجیتال میان افغانستان و قرغیزستان

دراین دیدار آقای حنفی بر آمادگی افغانستان برای گسترش همکاری‌ها با قرغیزستان تأکید کرد و نیاز به ایجاد کانال‌های اداری و بانکی الکترونیکی میان دو کشور را برجسته ساخت.

Published

on

در ادامه تلاش‌ها برای تقویت روابط اقتصادی، عبدالسلام حنفی، معاون اداری ریاست الوزراء امارت اسلامی افغانستان، با هیأتی بلندپایه به رهبری بخت سیدیکوف، وزیر اقتصاد و تجارت قرغیزستان، دیدار کرد. این دیدار بر ارتقای تجارت دوجانبه و دیجیتال‌سازی خدمات مالی متمرکز بود.

دراین دیدار آقای حنفی بر آمادگی افغانستان برای گسترش همکاری‌ها با قرغیزستان تأکید کرد و نیاز به ایجاد کانال‌های اداری و بانکی الکترونیکی میان دو کشور را برجسته ساخت.

وزیر قرغیزستان، سیدیکوف، ضمن اطمینان از ادامه کمک‌های بشردوستانه به افغانستان، تمایل کشورش برای همکاری در حوزه‌های حکومت‌داری الکترونیک، چاپ اوراق بهادار و سیستم‌های پرداخت الکترونیک را اعلام کرد.

این ملاقات گامی مهم در مسیر توسعه همکاری‌های اقتصادی و دیجیتال میان دو کشور منطقه‌ای قلمداد می‌شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!