Connect with us

رویداد های اخیر

غنی: موج پسین خشونت‌ها هجوم سیستماتیک علیه افغان‌ها است

منتشر شده

در

رییس جمهور غنی امروز (دوشنبه، ۴ حوت) میگوید که موج پسین خشونت‌ها در کشور یک هجوم سیستماتیک در برابر جامعه افغانستان است.

رییس جمهور غنی، که در چهل و ششمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد سخنرانی میکرد، گفت که ترورهای هدفمند پسین نشان دهنده خشونت‌ها در برابر  آن مردان و زنان کشور است که در جامعه باعث تغیراتی بنیادی شده اند.

غنی در این باره گفت:” موج پسین خشونت‌ها در برابر مردم ما بشمول  نهادهای مدنی،  سازمان‌های حقوق بشر، نهادهای مدنی تا رسانه‌‌‌ها، سازمان‌های قضایی، خدمات ملکی، نهادهای امنیتی تا دهقانان و تجاران نشان دهنده یک هجوم سیستماتیک در برابر جامعه ما است.”

غنی افزود:” بانک جهانی خسارت مادی بین سالهای ۱۹۷۸ و ۲۰۰۱ را ۲۴۰ میلیارد دلار تخمین زده است. تلفات انسانی بیشتر از ۱،۵میلیون تن  کشته دو میلیون در داخل بیجا شده و ۹ میلیون دیگر مجبور به پناهنده‌گی شده اند. این رنج تاکنون ادامه دارد.”

غنی افزوده است که به یک راه حل سیاسی در کشور باور دارد.

غنی در این باره میگوید:” ما در یک زمان تاریخی نادر قرار داریم و میتوانیم به صلح عادلانه و پایدار توسط یک راه حل سیاسی برسیم… برای بیرون رفت از جنگ‌های نامحدود به یک چهار راه آسیا و همکاری‌های بین المللی باید گزینه‌های دشواری انجام شود.”

غنی در باره حقوق بشر گفت:” حقوق شهروندی، حقوق زنان، دختران، جوانان، در عموم حقوق بشر در مذاکرات صلح از اهمیت برجسته‌ی برخوردار خواهد بود.”

رییس جمهور غنی گفت که حکومت و مردم افغانستان در چارچوب بین المللی و منطقه‌یی برای صلح سازی، مارکیت سازی و دولت سازی مشترکا با همکاران بین المللی خود کار میکنند.

رویداد های اخیر

علمای افغانستان «شهادت» مولانا محمد ادریس را ضایعه‌ای بزرگ دانستند

Published

on

علمای افغانستان «شهادت» مولانا محمد ادریس، یکی از علمای دینی پاکستان، را ضایعه‌ای بزرگ دانسته و جان‌باختن او را به تمامی علمای جهان، به‌ویژه جمعیت علمای اسلام پاکستان، تسلیت گفته‌اند.

علمای افغانستان در یک پیام تسلیت گفته‌اند: «از بین بردن علما ظلم بزرگی است که موجب خشم و غضب الله تعالی می‌گردد و جرمی غیرقابل بخشش به‌شمار می‌رود. ما علمای افغانستان چنین اعمال را به‌گونه جدی نکوهش و تقبیح می‌کنیم.»

آنان از حکومت پاکستان به‌طور جدی خواسته‌اند که از هدف قرار گرفتن علما جلوگیری کرده و تدابیر لازم را در این زمینه اتخاذ کند.

گفتنی است که مولانا محمد ادریس روز گذشته (سه‌شنبه) در یک حمله مسلحانه در ایالت خیبرپختونخوا پاکستان جان باخت.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی خواستارگفتگوی نهادها و کمیساری عالی ملل متحد با پاکستان درباره مشکلات مهاجرین شد

Published

on

کمیسیون عالی رسیدگی به مشکلات مهاجرین امارت اسلامی از نهادهای خارجی و کمیساری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان خواسته است که با جانب پاکستانی در خصوص جلوگیری از ایجاد مشکل برای افغان‌ها، عدم آزار و اذیت آنان و فراهم‌سازی هرچه سریع‌تر زمینه بازگشت‌شان، گفتگو کنند و به این مشکلات هرچه عاجل‌تر رسیدگی شود.

به گفته این کمیسیون، متأسفانه مهاجرین عودت‌کننده به افغانستان از مسیر تورخم، به بهانه‌های مختلف، روزها در طرف پاکستان معطل می‌مانند. در حالی که زنان، کودکان و افراد مسن نیز با آنان همراه‌اند و با مشکلات متعدد روبه‌رو هستند، در کنار جاده‌ها بی‌سرنوشت در انتظار می‌مانند.

این کمیسیون افزوده است: «خواست ما این است که مهاجرین افغان در آن‌سوی خط معطل نشوند. ما برای جذب و اسکان مهاجرین امکانات لازم را در اختیار داریم. روزانه، به هر تعداد مهاجرین افغان که به کشورشان بازگردند، می‌توانیم آنان را مدیریت و خدمات لازم را ارائه کنیم.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

مطیع‌الله ویسا برنده جایزه «آزادی ۲۰۲۶» در فرانسه شد

مطیع‌الله ویسا از چهره‌های فعال در زمینه آموزش در افغانستان به‌شمار می‌رود که در راستای حق آموزش دختران فعالیت می‌کند.

Published

on

مطیع‌الله ویسا، فعال شناخته‌شده حوزه آموزش و بنیان‌گذار نهاد «پن پت»، برنده جایزه «آزادی ۲۰۲۶» در فرانسه شده است.

رسانه‌های فرانسوی گزارش داده‌اند که در یک رای‌گیری آنلاین، ۱۸ هزار و ۷۰۸ جوان از ۷۵ کشور جهان، ویسا را به‌عنوان برنده این دوره انتخاب کرده‌اند.

بر اساس این گزارش‌ها، مراسم رسمی اهدای این جایزه در ماه جون سال جاری میلادی در شهر کان فرانسه برگزار خواهد شد.

مطیع‌الله ویسا از چهره‌های فعال در زمینه آموزش در افغانستان به‌شمار می‌رود که در راستای حق آموزش دختران فعالیت می‌کند.

جایزۀ آزادی، از سال ۲۰۱۹ توسط منطقۀ نرماندی و «مؤسسۀ بین‌المللی حقوق بشر و صلح» ایجاد شده، به فرد یا نهادی اهدا می‌شود که در دفاع از آزادی‌های بشری نقش برجسته‌ای داشته باشد.

مراسم اهدای این جایزه، ۴ جون سال روان میلادی در سالن زِنیت شهر کان، با حضور بیش از ۴ هزار جوان و شماری از کهنه‌سربازان جنگ جهانی دوم برگزار خواهد شد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!