Connect with us

رویداد های اخیر

غنی: پاکستان طرفدار احیای امارت اسلامی در افغانستان نیست

منتشر شده

در

اشرف غنی، رییس جمهور افغانستان امروز (پنج شنبه ۲۳ثور) گفته است که پاکستان خواهان احیای امارت اسلامی درافغانستان نیست.

آقای غنی گفته است که:” لوی درستیز پاکستان به وضاحت کامل اعلان کرد که احیای امارت اسلامی در افغانستان، به نفع منافع ملی پاکستان نیست.”

پس از ادای نماز عید غنی همچنان خطاب به طالبان می‌گوید که از بزرگ‌ترین فرصت به‌میان آمده برای صلح استفاده کنند.

رییس جمهور می افزاید، با خروج نیروهای خارجی از کشور و شکل گیری اجماع ملی در روند صلح دیگر دلیلی برای دوام جنگ در کشور باقی نمانده است.

به گفته ی رییس جمهور افغانستان وارد یک صفحه تازه دیپلوماسی شده است و طالبان، باید از راه مذاکره برای ختم جنگ در افغانستان فکر کنند.

اعلام سه روز آتش بس‌ و قطع جنگ عیدی طالبان به مردم و دولت هم این آتش بس را رعایت کرد.

آقای غنی گفت:”استفاده از این فرصت به نفع افغانستان، منطقه و جهان است و طالبان هم باید از این فرصت استفاده کنند.”

رییس جمهور می‌افزاید، دامن جمهوریت و آغوش مردم افغانستان برای طالبان باز است و این گروه باید، تمام اقشار جامعه را پذیرفته و برای بحث واقعی و ختم فاجعه‌ی ۴۱ ساله، در یک لویه‌جرگه شرکت کنند.

وی دراین باره گفت:”طالبان باید یک انتخاب کنند، به‌خاطری که انتخاب ما این است که راه ‌حل مشکلات کشور تنها تفاهم و سازش سیاسی است و جنگ مشکلات را حل نمی‌تواند.”

همچنان رییس جمهور از صفحه جدید دیپلوماسی با غرب و امریکا سخن می‌کند.

وی گفت:”یقین کامل داشته باشید که همکاری‌های بین‌المللی به‌صورت بهتر و مفیدتر تنظیم می‌شود. اجماع منطقوی برای تحکیم نقش کلیدی افغانستان در قلب آسیا، سرعت پیدا کرده است.”

آقای غنی هنوز بر انتخابات تاکید دارد انتخاباتی که طالبان تا کنون نپذیرفته‌اند، اما رییس جمهوری می‌گوید خودش و نزدیکانش دیگر کاندیدای انتخابات نیستند.

وی همچنان گفته است که جنگ‌ها تاکنون یک میلیارد دالر به کشور آسیب زده‌است.

او خطاب به طالبان، می‌گوید: “پیام شما چیست، چرا ولسوالی‌ها را ویران می‌کنید؟ شما یک ولسوالی را نشان دهید که طالبان به‌گونۀ کامل آن را زیر اداره داشته باشد و چیزی ساخته باشند.”

او همچنان در واکنش به پیام عیدی هیبت‌الله آخندزاده، رهبر طالبان، می‌گوید: “مولوی صاحب هیبت‌الله، پیش از فرستادن پیام، یک‌ بار به‌تاریخ این ملت نگاه کنید، پیش از این که پیام فرستاده‌اید و از مردم خواسته‌اید که تسلیم شوید.”

رییس جمهور در ارگ و در فضای آتش بس نماز را ادا کرد و عید مبارکی گفت، اما آتش بسی که طالبان به تعقیب آن هشدار ازسرگیری جنگ را داده اند، آقای غنی بار دیگر این گروه را به آشتی دعوت کرد، اما طالبان تنها عید را به مردم تبریکی داده اند و در مورد صلح حرفی نزده اند.

رویداد های اخیر

هیأت عالی‌رتبه ازبکستان به هدف گسترش روابط تجارتی وارد کابل شد

Published

on

هیأت عالی‌رتبه دولتی و سکتور خصوصی جمهوری خودمختار قره‌قالپاقستان ازبکستان، به رهبری امان‌بای اورین‌بایوف، رئیس مجلس عالی قره‌قالپاقستان، بعد از ظهر امروز (شنبه) وارد کابل شد.

براساس خبرنامه وزارت صنعت و تجارت، قرار است این هیأت با نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت، به منظور گسترش روابط تجارتی و اقتصادی گفتگو کند.

در خبرنامه آمده است که این هیأت همچنان در نشست تواصل تجارتی و دیدارهای تجاری حضور خواهد یافت.

گفتنی است که هیأت ازبکستان به ولایت بلخ نیز سفر خواهد کرد و ضمن اشتراک در نشست تواصل تجارتی و دیدارهای تجاری، نمایشگاه تولیدات داخلی آن کشور را نیز افتتاح خواهد نمود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

Karzai: Pakistan seeking to legitimize Durand Line, authorities must clarify

Published

on

Hamid Karzai, former president of Afghanistan, has expressed concern over recent developments along the Durand Line, saying Pakistan has increased military and economic pressure on villages and residents living near the line.

In a statement, Karzai said the apparent purpose of these pressures is to push residents of Durand Line areas to seek help from Pakistani institutions for resolving security and other local issues.

He added that, amid this situation, some tribal elders from both sides of the Durand Line recently signed documents described as “peace agreements,” which were later officially welcomed by Pakistan’s Ministry of Foreign Affairs.

According to Karzai, these developments amount to an effort by Pakistan to legitimize the Durand Line and represent an action against Afghanistan’s national sovereignty.

The former Afghan president also urged the relevant Afghan authorities to provide the public with a clear explanation regarding the recent agreements and developments along the Durand Line.

 
Continue Reading

رویداد های اخیر

اسحاق دار: شکست سارک، پاکستان را به سمت همکاری‌های سه جانبه با افغانستان، چین و بنگله‌دیش سوق داده است

Published

on

محمد اسحاق دار، معاون صدراعظم و وزیر امور خارجه پاکستان، گفته است که شکست سازمان همکاری منطقه‌ای جنوب آسیا (سارک)، پاکستان را به سمت چارچوب‌های همکاری سه جانبه با حضور افغانستان، چین و بنگه‌دیش سوق می‌دهد.

دار روز جمعه در کنفرانس فدراسیون حسابداران جنوب آسیا در لاهور گفت که سارک «متاسفانه نتوانسته است شروع به کار کند» و این امر ادغام و همکاری اقتصادی منطقه‌ای را محدود کرده است.

وی گفت که پاکستان اکنون به دنبال چارچوب‌های منطقه‌ای بدیل برای تقویت ارتباط اقتصادی و تجارت، از جمله قالب‌های سه جانبه مانند چین-پاکستان-افغانستان و چین-پاکستان-بنگله‌دیش است. دار تأکید کرد که آسیای جنوبی نمی‌تواند در «انزوا» باقی بماند و خاطرنشان کرد که این منطقه که نزدیک به دو میلیارد نفر جمعیت دارد، به دلیل همکاری ضعیف بین کشورهای همسایه، فرصت‌های اقتصادی قابل توجهی را از دست می‌دهد.

گفتنی است که سازمان همکاری منطقه‌ای جنوب آسیا در سال ۱۹۸۵ برای ارتقای ادغام اقتصادی و منطقه‌ای بین کشورهای جنوب آسیا، از جمله افغانستان، بنگله‌دیش، بوتان، هند، مالدیف، نیپال، پاکستان و سریلانکا تأسیس شد.

این سازمان برای تشویق همکاری در زمینه‌هایی مانند تجارت، توسعه، آموزش و تبادل فرهنگی طراحی شده بود. با این حال، در سال‌های اخیر، اثربخشی سارک به دلیل تنش‌های سیاسی بین کشورهای عضو، به ویژه بین هند و پاکستان، به طور قابل توجهی محدود شده است که منجر به توقف اجلاس‌ها و کاهش تعاملات منطقه‌ای شده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!