Connect with us

رویداد های اخیر

فرمان تازه امارت اسلامی در مورد حقوق زنان؛ زن مال نیست

منتشر شده

در

(Last Updated On: قوس ۱۲, ۱۴۰۰)

ملا هبت‌الله آخندزاده امیر امارت اسلامی افغانستان در فرمان تازه ای در مورد حقوق زنان گفته است که زن ملک نیست، بلکه انسان آزاد و شریف است.

در این فرمان تاکید شده است که کسی حق ندارد در بدل صلح یا رفع دشمنی زنی را به کسی بدهد.

در این فرمان هم‌چنان تاکید شده است که رضایت دختران در هنگام ازدواج ضروری است و هیچ کسی نمی‌تواند بانوان را به گونه‌ی اجباری وادار به ازدواج کند.

در این فرمان آمده است:

  • هیچ‌کسی کدام زن را به جبر و اکراه به نکاح مجبور نمی‌تواند
  • زن مال «ملک» نه، بل «انسان آزاد و اصیل» است و هیچ کسی آن را در بدل صلح، «بد» داده نمی‌تواند
  • زن بیوه در مورد نکاح و تعیین سرنوشت خود صاحب اختیار است.
  • گرفتن مهر از شوهر جدید حق شرعی زن دانسته شده است.
  • در ماده اخیر این فرمان به چند همسری مردان پرداخته است. طبق این ماده، «کسی که چند زن دارد، مکلف است حقوق همه‌ی زنان را مطابق حکم شرعی بدهد و در بین‌شان عدالت را برقرار کند.

از سوی هم شماری از فعالان حقوق زن فرمان تازه را برای تامین حقوق زنان استقبال می‌کند و تاکید براین دارند که به گونه‌ی عملی و همه جانبه تطبیق شود.

در همین حال، رهبر امارت اسلامی، در این فرمان به وزارت‌های حج و اوقاف، اطلاعات و فرهنگ، دادگاه عالی و والیان هدایت داده است که مانع ظلم و ستم بر زنان شود و بر حقوق آن به گونه‌ای اصولی رسیدگی کنند.

این در حالی است که با سقوط حکومت پیشین، و روی‌کار آمدن امارت اسلامی، زنان همواره در مورد از دست‌دادن حقوق اساسی‌شان، از جمله حق آموزش، کار و سیاست ابراز نگرانی کرده ‌اند. در این فرمان نیز در مورد این حقوق زنان هیچ اشاره‌ای نشده است.

رویداد های اخیر

ملابرادر جهت کمک به مردم آسیب دیده از سیلاب به ولایت ارزگان سفر نمود

Published

on

(Last Updated On: حمل ۲۸, ۱۴۰۳)

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزراء روز گذشته (دوشنبه، ۲۷حمل) جهت کمک به مردم آسیب دیده از اثر جاری شدن سیلاب‌های اخیر به ولایت ارزگان سفر نمود.

ملا برادر در سفر به ارزگان با مسوولین، مجاهدین و باشنده‌گان این ولایت دیدار و از همکاری لازم به دلیل خسارات ناشی از سیلاب‌های اخیر اطمینان داد.

معاون اقتصادی ریاست‌الوزراء در مورد انجام امور به شکل مناسب به مسوولین این ولایت توصیه‌های لازم را ارائه  و از آنان خواست تا با صداقت و امانتداری به مردم آسیب دیده خود خدمت کنند.

ملا برادر گفت: «اینها کسانی هستند که برای برپا نمودن نظام اسلامی هر نوع فداکاری‌ها را انجام داده و تکالیف زیادی را متحمل شده اند و اکنون حق دارند که امارت اسلامی برای آنها زندگی مرفه فراهم کند.»

وی افزود که: «ما در هر نقطۀ از کشور که دچار مشکل شوند، مسوولین امارت اسلامی مؤظف اند تا از وضعیت آنان باخبر و به مشکلات آنان رسیدگی کنند.»

سپس باشندگان این ولایت از برخورد مسوولین ملکی و نظامی امارت اسلامی ابراز خرسندی نموده، گفتند که مسوولین امارت اسلامی همیشه به مشکلات انان رسیدگی نموده اند. آنان همچنان افزودند که خورسند اند ازینکه تمام افغانستان تحت یک نظام کاملآ اسلامی قرار گرفته و نفرت، تعصب قومی و نفاق از این کشور ریشه‌کن شده است.

درهمین حال، معاویت اقتصادی گفته است که ملا عبدالغنی برادر حین سفر به ولایت هلمند از بند کجکی نیز دیدن نموده است.

آقای برادر گفته است که به دلیل خشکسالی و کمبود آب در بندها سطح تولید برق نیز کاهش یافته بود، اما امسال به دلیل بارندگی پی هم در کشور سطح آب افزایش یافته و بیشتر از بندها مانند بند برق کجکی پر از آب شده است. با این کار، سکتور زراعت در سال روان رشد و سطح تولید برق در کشور نیز افزایش خواهد یافت.

بند برق کجکی یکی از بزرگترین بندهای کشور است که در ولسوالی کجکی ولایت هلمند موقعیت دارد و برای مهار نمودن سیلاب‌های موسمی، آبیاری زمین‌های زراعتی و تولید برق بالای دریای هلمند ساخته شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دیدار معاون سیاسی ریاست الوزراء با هیات افغان‌های مقیم اروپا

Published

on

(Last Updated On: حمل ۲۸, ۱۴۰۳)

مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی ریاست الوزراء امارت اسلامی افغانستان در دفتر کاریش با شماری از نمایندگان و بزرگان اتحادیه افغان‌های مقیم اروپا دیدار نمود.

در این دیدار نمایندگان و بزرگان اتحادیه افغان‌های مقیم آلمان، برېتانیا، بلجیم، سویدن، اتریش، ترکیه، ناروی و امارات متحده عربی، پیشنهادات و نظریات افغان‌های مقیم کشورهای یادشده را خدمت معاون سیاسی ریاست الوزراء شریک ساختند.

داکتر خوشحال روهی به نمایندگی از دیگران در صحبت‌های خود گفت که آنان در خارج اتحادیه‌ها دارند و نمایندگی از شمار زیادی از افغان‌ها می‌کنند.

وی افزود که: «امارت اسلامی در سه سال گذشته پیشرفت‌ها و دستآوردهای قابل ملاحظه دارد که افغان‌ها و جامعه بین‌المللی به آن قانع هستند.»

به گفته وی نظام کنونی نتیجه قربانی‌های فراوان است که نباید به کسی اجازه تضعیف و تخریب آن داده شود.

وی افزود که افغان‌های مقیم خارج توانایی‌های زیاد علمی و اقتصادی دارند که امارت اسلامی می‌تواند در آبادانی کشور از آنها استفاده نمایند.

آقای روهی سیاست اقتصادی و مالی افغانستان را تقدیر کرد و گفت که: «افغانستان از جزایر قدرت، فساد، ناامنی و باج‌گیری نجات یافته است.» به گفته وی هیچ کسی در منطقه و جهان طرفدار جنگ نیست.

وی افزود که امارت اسلامی کابینه خویش را از حالت سرپرستی بیرون کند و یک دولت دایمی را ایجاد نماید. وی همچنان خواستار گشایش دروازه‌های تعلیم و کار برای زنان گردید.

نمایندگان هیأت یادشده گفتند که شرایط و وضعیت عینی افغانستان نسبت به آنچه که در رسانه‌ها تبلیغات نادرست می‌شود بسیار تفاوت دارد و اطمینان دادند که آنان تصویر واقعی افغانستان را به جامعه افغان‌های مقیم اروپا خواهند رساند.

آنان افزودند که نیاز است سایر اقشار در حکومت نیز جای داشته و چارچوب آن تقویت گردد.

زرکی ملیار، عضو هیات افغان‌های مقیم اروپا نیز صحبت کرد و گفت که خوشحال است که در افغانستان حضور دارد و پیشرفت‌های افغانستان را از نزدیک مشاهده می‌کند.

وی گفت که فرصت کنونی برای آبادی و استحکام نظام افغانستان ارزش تاریخی دارد و نیاز است که روابط افغانستان با افغان‌ها و جامعه بین‌المللی تقویت یابد. وی تقاضا نمود که زنان باید در نظام اسلامی خود را ببینند و اجازه کار و تحصیل برای زنان داده شود.

وی افزود که آنان حقایق را در باره افغان‌های مقیم کشورهای اروپایی ابراز کردند و حیثیت پل بین افغانستان و اتحادیه اروپا را بازی خواهند کرد و برای به رسمیت شناختن آن کار خواهند نمود.

این هیات اطمینان داد که موقف امارت اسلامی را به افغان‌های مقیم اروپا خواهد رساند و آنان را تشویق خواهد کرد که به کشور خویش سفر نمایند و پیشرفت‌های آنرا از نزدیک مشاهده کنند.

معاون سیاسی ریاست الوزراء از تشریف آوری این هیات به کابل استقبال کرده، گفت که آرزومند است آنان دیگر هم وضعیت افغانستان را از نزدیک ببینند و تاثیرات مثبت را از آن اخذ نمایند.

آقای کبیر گفت که پس از فتح، افغانستان فلج به امارت اسلامی میراث مانده بود و امارت اسلامی آبادی کشور و فعال سازی و تقویت نظام را از صفر شروع کرد.

وی گفت که اکثریت مسوولین آن وقت بیرون شده و یا در جریان بیرون شدن بودند که رهبر امارت اسلامی عفو عمومی اعلان کرد و تمام ادارت دوباره فعالیت شان را از سر گرفتند.

معاون سیاسی ریاست الوزراء گفت که امارت اسلامی در صفوف امنیتی و رهبری ادارات تغییر آورد و نیروهای امنیتی حکومت سابق همه رفته بودند، شماری از آنان باقی ماندند که اکنون در صفوف پولیس و اردو خدمت می‌کنند و به هیچ کسی تهدید متوجه نیست.

آقای کبیر افزوده است که: «ملت دیگر هیچگاه در آرزوی رسیدن دوباره مقام‌های مفسد گذشته به قدرت نیست و نمی‌خواهد افغانستان دوباره به جزایر قدرت و مرکز غصب، فساد و مواد مخدر مبدل گردد.»

عبدالکبیر گفت که پس از اعلان عفو عمومی، امارت اسلامی اولویت خویش را انجام توسعه اقتصادی و امور زیربنایی تعیین کرد و در دوسال گذشته افغانستان در مسیر خوب در عرصه‌های تقویت اقتصادی و تجارتی در حرکت است.

به گفته وی افغانستان در دو دهه گذشته از اشغال، فساد، جنگ و زورگویی متاثر شده، «در کشور ما تخم نفاق کاشته شده بود، اقوام با هم برادر بخاطر منافع شخصی به دشمنی تشویق شدند و مردم به نام‌های قوم، سمت و زبان تقسیم شده بودند» و افزود که با آمدن امارت اسلامی این نفاق از بین رفته است.

معاون سیاسی ریاست الوزراء گفت که اکنون افغانستان صاحب یک ملت واحد افغان و نظام اسلامی است و پلان‌ها و تلاش‌های شوم برای تجزیه آن ناکام شده است.

وی تصریح کرد که اکنون زمینه خوب تقویت وحدت ملی، نظام ملی و اسلامی به پای خویش ایستاده، زندگی برادرانه در کشور و تلاش مشترک برای آبادی کشور فراهم شده است.

آقای کبیر افزود که حراست از حاکمیت ملی، تمامیت ارضی، مشارکت ملی، استقلال و آزادی تضمین شده است و افغانستان بخاطر حرکت به آینده بهتر گام های سریع می بردارد.

مولوی عبدالکبیر گفت که اولویت امارت اسلامی در افغانستان تامین سیاست دایمی و ثبات اقتصادی، تحکیم وحدت ملی و سرمایه‌گذاری روی آن می‌باشد و با توجه به درس‌های گذشته گام می‌گذارد.

وی افزود امارت اسلامی به این باور است که افغانستان نقطه اتصال منطقه است و تطبیق پروژه‌های بزرگ منطقه‌ای بدون حضور افغانستان ناممکن است و آنان می‌خواهند که این پروژه‌ها عملی شوند.

به گفته موصوف تا اکنون ده‌ها شرکت در افغانستان سرمایه‌گذاری کرده و با بسیار کمپنی‌های دیگر نیز بحث‌ها جریان دارد که در افغانستان سرمایه‌گذاری کنند.

وی گفت که امارت اسلامی خواستار نظم و ثبات منطقه و جهان است، موقف ما این است که ما به استقلال و تمامیت ارضی کشورها احترام داریم و‌ به استقلال ما نیز احترام شود. امارت اسلامی هیچگاه اجازه نمی‌دهد از خاک افغانستان علیه کسی تهدید متوجه گردد.

آقای کبیر به هیات آمده گفت که: «امروز در سراسر افغانستان امنیت تامین است، شما می‌توانید به هر نقطه دور دست افغانستان بدون ترس سفر کنید و افغان‌های مقیم اروپا را تشویق کنید تا به وطن برگردند.»

وی از پیشنهاد هیات یادشده استقبال کرد که آنان میان امارت اسلامی افغانستان و کشورهای اروپایی میانجیگری می‌کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اردوی امریکا تایید کرد که حمله انتحاری ۲۰۲۱ در میدان هوایی کابل توسط عبدالرحمن لوگری انجام شده بود

Published

on

(Last Updated On: حمل ۲۷, ۱۴۰۳)

اردوی ایالات متحده برای اولین بار نام عامل حمله انتحاری در میدان هوایی بین المللی کابل در سال ۲۰۲۱ را اعلام کرد.

به گزارش تلویزیون «ای بی سی نیوز» یافته‌های یک بررسی به دستور قوماندانی مرکزی امریکا نشان می‌دهد که ادعاها مبنی بر اینکه سربازان امریکایی پیش از انفجار، عامل انتحاری را شناسایی کرده بودند، حقیقت ندارد.

مقام‌های امریکایی اعلام کرده اند که عامل انفجار انتحاری که باعث کشته شدن ۱۳ سرباز امریکایی و ۱۷۰ شهروند افغان شده بود، عبدالرحمن لوگری نام داشت.

به گفته آنان، او واسکت انتحاری اش را که حدود ۹ کیلوگرام مواد انفجاری داشت، منفجر کرد.

یک عضو تیم بررسی اردوی امریکا گفته است که لوگری از سال ۲۰۱۶ عضو داعش شاه خراسان بود و زمانی هم از سوی نیروهای ائتلاف بازداشت و زندانی شده بود.

داعش مسوولیت این حمله را برعهده گرفته است.

برخی از جمهوری‌خواهان در مجلس نمایندگان امریکا با اشاره به اظهارات یکی از سربازان این کشور، گفته اند که این حمله قابل جلوگیری بود.

این سرباز امریکایی که هنگام حمله در میدان هوایی حضور داشت، ادعا کرده که سربازان نسبت به یک مرد مشکوک شده بودند، اما اجازه نیافتند که به‌سوی او تیراندازی کنند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!