اخبار ساحوی

فشار ها باعث شد تا حکومت در مورد پیمان استخباراتی تجدید نظر کند

Published

on

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

فشار های سیاسی و اجتماعی باعث شد تا حکومت افغانستان در مورد تفاهمنامه استخباراتی با پاکستان تجدید نظر کند.

معاون سخنگوی ریاست اجرایی می گوید:این تفاهنمامه قبلاً امضا شده بود اما پس این فشار ها، حکومت تصمیم به تجدید نظر در مورد آن گرفت.

هر چند ریاست امنیت ملی کشور با نشر خبرنامه ای گفته است که این تشویش از طریق رسانه های جمعی به مردم ایجاد شده است در حالیکه سخنگوی رییس جمهور و سخنگوی ریاست امنیت قبلاً امضای این تفاهمنامه را تائید کرده بودند.

امضای تفاهمنامه استخباراتی با پاکستان، که در آن ایجاد دفاتر ای اس ای در افغانستان، آموزش نیرو های امنیت ملی کشور در پاکستان و مبارزه مشترک با جدایی طلبان از مسایل بحث بر انگیز آن بود، انتقاد ها تند سیاسیون، نمایندگان مجلس، اعضای جامعه مدنی و مردم افغانستان را درپی داشت.

معاون سخنگوی رییس اجرایی می گوید، این تفاهمنامه  پیش از این امضا شد اما پس از انتقاد ها حکومت مجبور به تجدید نظر در مورد آن شد.

جاوید فیصل معاون سخنگوی ریاست اجرایی میگوید ” این تفاهمنامه پیش از این امضا شده بود، پس از فشار های سیاسیون، حکومت نشستی برگزار کرد و تصمیم گرفت تا در مورد سه ماده بحث بر انگیز تجدید نظر کند و این تفاهمنامه را برای بار دوم امضا کند.”

اما ریاست امنیت ملی می گوید که این تشویش از طریق رسانه های جمعی به مردم ایجاد شده است و این تفاهمنامه نهایی نیست.

این ریاست تاکید کرده تفاهمنامه برای کسب مشروعیت و عملی شدن باید از 5 مانع عبورکند.

مرحله اول: چهار چوب، حدود و صلاحیت های این تفاهمنامه توسط جلالتماب رئیس جمهوری اسلامی افغانستان تعین خواهد گردید.

مرحله دوم: متن تفاهمنامه توسط متخصصین ارگان های ذیدخل دولت (ریاست اجراییه حکومت،وزارت امورخارجه، دفتر شورای امنیت ملی و ریاست عمومی امنیت ملی)تسوید  و تدقیق خواهد گردید، که این تیم مستقیما به رئیس جمهور گزارشده میباشد.

مرحله سوم: بحث روی مسوده تفاهمنامه در نشست شورای امنیت ملی صورت خواهد گرفت.

مرحله چهارم:بعد از تسوید توسط نشست شورای امنیت ملی متن تفاهم نامه جهت ایجاد اجماع ملی با بزرگان سیاسی ، رهبران جهادی و وکلای منتخب ملت به منظور اخذ نظریات شان شریک خواهد گردید.

مرحله پنجم:بعد از اخذ و گنجانیدن نظریات بدست آمده از چهار مرحله فوق،متن تفاهمنامه به جانب دولت پاکستان سپرده خواهد شد.

هر چند پیش از این هم سخنگوی ریاست امنیت ملی و هم سخنگوی رییس جمهور تائید کرده بودند که چنین تفاهنمامه ای امضا شده است.

حسیب صدیقی سخنگوی ریاست عمومی امنیت ملی میگوید” در این تفاهمنامه جدید با درستی و دقت خطوط عمومی همکاری در مبارزه مشترک علیه تروریزم ،تهدیدات مشترک، حدود و ساحات تبادله اطلاعات تکتیکی که بتواند در این راستا به ما کمک کند تعریف شده”.

همچنان اجمل عبید عابدی سخنگوی رییس جمهوری گفت “این تفاهمنامه چیز جدید نیست سال های قبل هم چنین تفاهمنامه ها بین دو اداره استخباراتی صورت گرفته است”

رضوان اختر رییس آ اس آی پاکستان در صفحه ی تویترش نیز امضا این تفاهمنامه را تایید کرده است.

گزارش حمید صدیقی

Trending

خروج از نسخه موبایل