Connect with us

رویداد های اخیر

فضل الرحمن: برای حل مشکلات میان افغانستان و پاکستان یک میکانیزم منظم ایجاد شود

منتشر شده

در

رهبر حزب جمعیت علمای اسلام پاکستان گفته است که به منظور بهبود روابط و حل مشکلات میان افغانستان و پاکستان، یک میکانیزم منظم ایجاد شود.

مولانا فضل الرحمن در مصاحبه با تلویزیون «جیو» افزود که پاکستان امیدوار بود که امارت اسلامی دوست خوبی برای این کشور باشد اما رویدادهای یک سال اخیر نارضایتی‌ها را میان پاکستان و افغانستان به وجود آورد و اسلام‌آباد را ناامید کرد.

رهبر حزب جمعیت علمای اسلام پاکستان سفر اخیرش به افغانستان را موفقیت‌آمیز دانسته و افزود که گفتگو های خوبی با مقام‌های امارت اسلامی داشته است.

او هدف سفر پنج روزه‌اش به افغانستان را حل مشکلات و کاهش تنش‌های موجود میان دو کشور دانست.

مولانا فضل الرحمن در مصاحبه اخیرش گفت که با وزیر امور خارجه پاکستان برای گفتگو درمورد نتایج سفرش به افغانستان دیدار کرده و مقامات پاکستان به این نتیجه رسیده اند که میکانیزمی به منظور حل مشکلات میان دو کشور ایجاد شود.

امارت اسلامی تاکید می‌کند که خواهان روابط نیک با پاکستان است و اسلام‌آباد نیز باید در قبال افغانستان مخلص باشد و به دنبال بهانه‌هایی نباشد که روابط دو کشور را تیره می‌کند.

آگاهان به این باور اند که ادامه تنش‌ها میان کابل و اسلام آباد به سود هیچ طرفی نیست و نیاز است که دو کشور از راه دیپلوماتیک به مشکلات موجود میان دو کشور نقطه پایان بگذارند.

در همین حال، سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان گفته است که این کشور قصد مذاکره با تحریک طالبان پاکستانی یا تی‌تی‌پی را ندارد و موضع پاکستان در قبال مقام‌های افغان تغییر نکرده است.

ممتاز زهرا بلوچ افزود که امارت اسلامی باید اقدامات مؤثری را علیه گروه‌های تروریستی در داخل افغانستان از جمله رهبری تحریک طالبان پاکستان انجام دهد و عاملان حوادث تروریستی در پاکستان را به این کشور تحویل دهد.

بلوچ گفت: «ما قصد نداریم با تحریک طالبان پاکستان که مسئول چندین رویداد تروریستی در داخل پاکستان است و مسئول کشتار غیرنظامیان پاکستانی و مجریان قانون است، گفتگو کنیم. تقاضای ما از مقام‌های افغان تغییر نکرده است، مقام‌های افغان باید اقدامات مؤثری را علیه گروه‌های تروریستی در داخل افغانستان از جمله رهبری تحریک طالبان پاکستان انجام دهند، مخفی‌گاه‌ها و پناهگاه‌های این گروه‌های تروریستی در داخل افغانستان را از بین ببرند و مسئولان حوادث تروریستی را به پاکستان تحویل دهند.»

این در حالی است که امارت اسلامی همواره حضور و فعالیت گروه‎های تروریستی را در افغانستان رد نموده و تاکید کرده است که افغانستان مسئول مشکلات امنیتی پاکستان نیست.

رویداد های اخیر

پاکستان: مردم دو سوی خط دیورند خواهان صلح و ثبات‌اند

Published

on

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان می‌گوید مردم ساکن در دو سوی خط دیورند خواهان صلح، ثبات و روابط آرام میان افغانستان و پاکستان هستند.

طاهر اندرابی در نشست خبری هفتگی خود گفته است که میان مردم دو کشور مشکل عمده‌ای وجود ندارد، اما به ادعای او، فعالیت گروه‌های هراس‌افکن از خاک افغانستان همچنان بر تلاش‌های صلح در منطقه تأثیر گذاشته است.

او افزوده است که اسلام‌آباد این موضوع را مانعی در برابر بهبود امنیت و روابط دوجانبه می‌داند. این در حالی است که امارت اسلامی افغانستان همواره این ادعاها را رد کرده و تأکید می‌کند که اجازه استفاده از خاک افغانستان علیه کشورهای همسایه داده نخواهد شد.

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان همچنین گفته است که کشورش در مسائل منطقه‌ای مربوط به افغانستان، ایران، هند و سومالیا همچنان بر دیپلوماسی و گفتگو تمرکز دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دیدار سهیل شاهین با سفیر گامبیا در قطر؛ بررسی روابط دوجانبه و فرصت‌های سرمایه‌گذاری

بر اساس خبرنامه سفارت افغانستان در دوحه، عمر جاح هم‌زمان مسئولیت امور سفارت گامبیا برای افغانستان را نیز بر عهده دارد.

Published

on

سهیل شاهین، سرپرست سفارت امارت اسلامی افغانستان در دوحه، با عمر جاح، سفیر و نماینده فوق‌العاده جمهوری گامبیا در قطر دیدار و گفتگو کرده است.

بر اساس خبرنامه سفارت افغانستان در دوحه، عمر جاح هم‌زمان مسئولیت امور سفارت گامبیا برای افغانستان را نیز بر عهده دارد.

در این دیدار، دو طرف درباره روابط دوجانبه میان افغانستان و گامبیا، وضعیت امنیتی در افغانستان، فرصت‌های سرمایه‌گذاری و همکاری‌های اقتصادی و سایر موضوعات مورد علاقه مشترک بحث و تبادل نظر کرده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اچکزی: اگر دولتمردان خوب می‌بودند، مردم دو طرف خط دیورند آزادانه رفت‌وآمد می‌کردند

Published

on

محمود خان اچکزی، رهبر اپوزیسیون در مجلس ملی پاکستان و رئیس حزب عوامی ملی پشتونخوا، گفته است که اگر رهبران شایسته در قدرت می‌بودند، مردم در امتداد خط دیورند می‌توانستند آزادانه رفت‌وآمد کنند.

او در یک پادکست گفته است که کشورهای دیگر مانند روسیه، آلمان و بریتانیا با وجود جنگ‌های تاریخی، امروز مرزهای بسیار بازتری دارند و در میان آن‌ها تنها یک «خط کاغذی» باقی مانده است و بررسی‌های سخت‌گیرانه نیز وجود ندارد.

اچکزی افزود که در منطقه نیز می‌توانست وضعیت مشابهی وجود داشته باشد و تأکید کرد: «اینجا چه مشکل است؟ پنجابی در کندهار می‌رقصید و پشتون اینجا می‌آمد. با وجود این‌که ظاهراً یک کشور نیستیم، اما می‌توانستیم عملاً یک کشور باشیم.»

او همچنین با اشاره به تهاجم شوروی سابق و ایالات متحده به افغانستان گفت که افغانستان حق دارد از این کشورها برای خسارات جنگی و بازسازی مطالبه غرامت کند.

این سیاستمدار پاکستانی در ادامه از برخورد حکومت پاکستان با پشتون‌ها انتقاد کرده و مدعی شده است که در برخی شهرها مانند لاهور و کراچی، برخی از آنان بازداشت یا اخراج می‌شوند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!