Connect with us

رویداد های اخیر

فطرت: جنگ داخلی بیشتر از تجاوز شوروی به مردم افغانستان آسیب رساند

منتشر شده

در

فصیح الدین فطرت، لوی درستیز قوای مسلح در مراسم بزرگداشت از ۳۳مین سالروز سرنگونی رژیم کمونیستی در کشور گفته است که جنگ داخلی بیشتر از تجاوز شوروی به مردم افغانستان آسیب رساند.

او در این مراسم امروز (دوشنبه) گفت: «تجاوز قشون سرخ شوروی مردم افغانستان را به این اندازه بیچاره و دربه‌در نساخته بود که جنگ‌های داخلی و جنگ بر سر قدرت، مردم افغانستان را دربه‌در و بیچاره ساخت.»

آقای فطرت همچنان افزود که هرگاه کسی در فکر اشغال افغانستان با استفاده از کسانی که از کشور فرار کرده اند، باشد مردم افغانستان آماده اند هزاران سال دیگر هم در برابر استعمارگران بجنگند.

او گفت: «به هر عنوانی که جنگ را بر مردم افغانستان تحمیل کنند، مردم شجاعت و قهرمانی را دارند. عزت شان این را هیچگاه قبول نمی‌کند که زیر سیطره کسی دیگر بروند. در برابر آنان جنگ می‌کنند. چهار و نیم دهه جنگ کرده اند و حاضر اند هزاران سال دیگر هم بجنگند. اگر کسی اشغال وطن ما را در ذهن اش بپروراند، در برابر اش جنگ می‌کنند.»

سرپرست وزارت سرحدات، اقوام و قبایل نیز تاکید کرد که افغانستان به زودی در بخش‌های سیاسی، اقتصادی و امنیتی با کشورها برابری خواهد کرد.

نورالله نوری گفت: «روزی فرا می‌رسد که افغانستان از هر لحاظ با کشورهای بزرگ جهان رقابت کند، از لحاظ سیاسی، اقتصادی، امنیتی و سایر بخش‌ها.»

از سویی هم سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ از مقام‌های امارت اسلامی خواست که از «قدرت پرستی» خودداری کنند زیرا تلاش برای داشتن نفوذ بیشتر سبب اختلاف میان مردم می‌شود.

خیرالله خیرخواه گفت: «اگر خدا ناخواسته فکر گذشته را دوباره بپرورانیم و دوباره در اینجا قدرت پرستی صورت گیرد و کوشش کنیم نفوذ خود را بیشتر سازیم، دوباره قدرت سالاری به میان خواهد آمد؛ نظام از هم می‌پاشد و مردم متفرق خواهند شد.»

در این مراسم، لوی درستیز قوای مسلح همچنین بر برگشت آبرومندانه مهاجرین از کشورهای همسایه تاکید کرد و افزود که اهانت به مهاجرین برای امارت اسلامی قابل تحمل نیست.

رویداد های اخیر

استرالیا بر چهار مقام ارشد امارت اسلامی تحریم مالی و ممنوعیت سفر وضع کرد

Published

on

حکومت استرالیا بر چهار مقام ارشد امارت اسلامی افغانستان تحریم مالی و ممنوعیت سفر وضع نموده و دلیل آن را بدتر شدن وضعیت حقوق بشر به ویژه برای زنان و دختران اعلام کرده است.

پنی وانگ، وزیر امور خارجه استرالیا، گفت که این مقام‌ها در «سرکوب زنان و دختران و تضعیف حکومتداری خوب یا حاکمیت قانون» دست داشته‌اند.

وانگ مقام‌های تحریم شده را به محدود کردن دسترسی زنان و دختران به آموزش، کار، آزادی رفت و آمد و مشارکت در زندگی عمومی متهم کرد.

این مقام‌ها شامل محمد خالد حنفی، وزیر امر بالمعروف و نهی عن المنکر؛ ندا محمد ندیم، وزیر تحصیلات عالی؛ عبدالحکیم شرعی، وزیر عدلیه؛ و عبدالحکیم حقانی، رئیس ستره محکمه هستند.

سیف الاسلام خیبر، سخنگوی وزارت امر بالمعروف و نهی عن المنکر، از این تحریم‌ها انتقاد کرد.

او ادعا کرد کشورهایی که چنین اقداماتی را اعمال می‌کنند «خودشان ناقض حقوق زنان هستند» و اقدام استرالیا را توهین به ارزش‌های دینی و فرهنگی افغان‌ها خواند.

خیبر افزود که امارت اسلامی نقض حقوق صدها هزار زن را در چهار سال گذشته متوقف کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تأکید هند و روسیه بر مبارزه با تروریزم و کمک بشردوستانه به افغانستان

Published

on

در جریان سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به دهلی نو، هند و روسیه بیانیه مشترکی صادر کردند که بر هماهنگی نزدیک آنها در مورد افغانستان تأکید داشت.

بر اساس بیانیه، هر دو طرف از گفتگوهای جاری بین شوراهای امنیت مربوطه خود قدردانی نموده و بر اهمیت نشست‌های فارمت مسکو برای تقویت ثبات منطقه‌ای تأکید کردند.

رهبران دو کشور همچنان از مبارزه علیه داعش و گروه‌های وابسته به آن استقبال کردند و نسبت به رویکردی جامع و مؤثر برای مبارزه علیه تروریزم در افغانستان ابراز اطمینان کردند. آنها همچنین بر لزوم فوری تضمین کمک‌های بشردوستانه بدون وقفه به مردم افغانستان تأکید کردند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

شمار جان باختگان حمله نظامیان پاکستانی بر سپین بولدک به پنج نفر افزایش یافت

Published

on

منابع به آریانا نیوز می‌گویند که شب گذشته در حمله نظامیان پاکستانی بر ولسوالی سپین بولدک ولایت کندهار، پنج غیرنظامی جان باخته و پنج تن دیگر زخمی شده اند.

این حمله دو روز پس از آن صورت می‌گیرد که بر بنیاد گزارش‌ها، دور جدید مذاکرات صلح بین افغانستان و پاکستان بدون نتیجه پایان یافت، اگرچه هر دو طرف توافق کردند که آتش‌بس خود را ادامه دهند.

مذاکرات اخیر در عربستان سعودی، جدیدترین مورد از سلسله نشست‌هایی بود که به میزبانی قطر، ترکیه و عربستان سعودی با هدف کاهش تنش‌ها پس از درگیری‌های مرگبار در نزدیکی خط فرضی دیورند در ماه اکتوبر، برگزار شد. ده‌ها نفر در درگیری‌های ماه اکتوبر جان باختند.

اسلام آباد ادعا می‌کند که شبه‌نظامیان مستقر در افغانستان حملات اخیر در پاکستان را انجام داده‌اند. کابل این اتهام را رد می‌کند و می‌گوید نمی‌تواند مسئولیت تأمین امنیت داخل پاکستان را برعهده گیرد.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، درباره حملات اخیر پاکستان گفته است که نیروهای افغان به این حملات واکنش نشان دادند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!