Connect with us

رویداد های اخیر

فقر در افغانستان؛ خانواده‌ها مجبور به فروش اعضای بدن و فرزندان خود می‌شوند

منتشر شده

در

افغان‌ها با گسترش فقر و گرسنگی در کشور مجبور به فروش اعضای بدن خود شده اند.

یک زن در هرات پس از فروش گرده‌اش به دلیل فقر و تنگدستی حتی مجبور به فروش یکی از دختران خورد سال اش نیز شده است.

بی بی زنان باشنده انجیل هرات میگوید:” کاش در این دنیا نیامده بودم. کاش این روزها را ندیده بودم. روزم مثل جهنم میگذرد من باید تحمل کنم، گرده ام را فروختم. سپس مجبور شدم یکی از دختران ام را بفروشم. با آن پول وسایل مورد نیاز خانه را خریدم.”

گلبدین باشنده انجیل هرات میگوید:” اگر کسی بیاید و چشمم را بخواهد، می توانم آن را بفروشم تا همسرم زنده بماند. اگر او بمیرد من دو چشم دارم که برایم مهم نیست.”

اما مسوولان در هرات می‌ گویند، مردم در این مورد اغراق می کنند و گرنه شرایط تا حدی بحرانی نیست که آنان دست به فروش اعضای بدن و یا کودکان شان بزنند.

نعیم الله حقانی رییس اطلاعات و فرهنگ هرات میگوید:” مردم عموما [چنین جملاتی] را برای وضعیت و اغراق می کنند.”

مرکر پیوند گرده در هرات یکی از معتبر ترین مراکز صحی در کشور اینجا مردم گرده های شان را برای فروش به حراج می گذارند.

داکتران می‌گویند در دست چهار سال گذشته بیش از دو صد نفر مراجعه کننده برای فروش گرده داشتند.

سهیل طوفان داکتر میگوید:” من پنج سال است که اینجا کار می‌کنم، در این مدت بیش از ۲۰۰ نفر برای فروش کلیه‌های خود به ما مراجعه کردند، گرسنگی به حدی رسید که مردم می‌خواهند بدن و دست و پای خود را برای یک لقمه نان بفروشند.”

همزمان با این نماینده ویژه پیشین بریتانیا برای افغانستان هشدار میدهد که تنها گذاشتن مردم افغانستان در کنار عواقب بشری، پیامدهای امنیتی نیز خواهد داشت.

مایکل کی تنگ نماینده ویژه پیشین بریتانیا برای افغانستان میگوید:”من فکر میکنم تنها گذاشتن مردم افغانستان که در نتیجه، آنان گرسنه شوند و دست به گدایی بزنند نه به نفع افغانستان است و نه به نفع کشورهای منطقه و نه هم به نفع جامعه بین‌المللی میباشد. به خاطریکه سبب بیجا شدن بیشتر مردم، مهاجرت و زیاد شدن فعالیت های غیرقانونی دیگر چون قاچاق مواد مخدر و فروش اعضای بدن خواهد شد.”

در اوج فقر و تنگدستی که بحران بشری مردم افغانستان را نیز تهدید می کند، سازمان غذایی جهان گفته است نزدیک به ۲۳ میلیون جمعیت افغانستان با کمبود مواد غذایی مواجه است.

رویداد های اخیر

نیویارک تایمز: افغانستان پس از قطع کمک‌های امریکا با تشدید بحران گرسنگی روبه‌رو است

Published

on

روزنامه نیویارک تایمز در گزارش تازه‌اش گفته است که افغانستان در پی کاهش شدید کمک‌های ایالات متحده، بیش از پیش در بحران انسانی فرو رفته است؛ به‌گونه‌ای که گرسنگی کودکان به بدترین سطح خود در ۲۵ سال گذشته رسیده و نزدیک به ۴۵۰ مرکز صحی مجبور به تعطیلی شده‌اند.

بر اساس این گزارش، بودجه ایالات متحده که پس از به قدرت رسیدن امارت اسلامی در سال ۲۰۲۱ به‌طور میانگین سالانه نزدیک به یک میلیارد دالر بود، پس از برچیده شدن اداره توسعه بین‌المللی ایالات متحده در دوران ریاست‌جمهوری دونالد ترمپ، عملاً از میان رفته است.

برنامه جهانی غذا برآورد کرده است که اکنون چهار میلیون کودک افغان در معرض خطر مرگ ناشی از سوءتغذیه قرار دارند.

کاهش کمک‌ها به‌ویژه مناطق روستایی را به‌شدت تحت تأثیر قرار داده و خانواده‌ها را از دسترسی به خدمات ابتدایی صحی محروم کرده است. در ولایت دایکندی، بسته شدن کلینیک‌های محلی با مرگ‌های قابل پیشگیری هنگام زایمان و افزایش مرگ‌ومیر کودکان ارتباط داده شده است.

در سراسر کشور، بیش از ۱۷ میلیون افغان حدود ۴۰ درصد جمعیت با ناامنی حاد غذایی روبه‌رو هستند و بنا بر این گزارش، هفت ولایت در آستانه شرایط قحطی قرار دارند.

این بحران با اخراج‌های گسترده مهاجرین افغان از ایران و پاکستان، زلزله‌های مرگبار و تداوم خشکسالی تشدید شده است. هرچند دیگر کمک‌کنندگان و مقام‌های افغان تلاش کرده‌اند این خلأ را جبران کنند، اما به گزارش نیویارک تایمز، این تلاش‌ها به‌مراتب کمتر از سطح کمک‌های پیشین امریکا بوده است.

نهادهای بشردوستانه هشدار می‌دهند که پیامدهای این وضعیت بلندمدت خواهد بود. محققانی که نیویارک تایمز به آن‌ها استناد کرده می‌گویند سوءتغذیه مداوم می‌تواند به یک نسل کامل آسیب برساند؛ پیامدهایی که حتی در صورت ازسرگیری کمک‌ها در آینده نیز قابل جبران نخواهد بود.

با این حال، سخنگوی امارت اسلامی یافته‌های این گزارش را نادرست می‌داند و می‌گوید که وضعیت افغانستان آن‌چنان وخیم نیست که بازتاب داده می‌شود و وضعیت کشور نیز به‌سوی بهبودی می‌رود.

ذبیح‌الله مجاهد گفته است: «به نظر ما این گزارش درست نیست. ما زمان‌های بدی را پشت سر گذاشته‌ایم و مشکلاتی چون بحران انسانی را تجربه کرده‌ایم. در مقطعی تلفات بسیار سنگینی داشتیم و مردم ما با مشکلات زیادی روبه‌رو بودند، اما اکنون وضعیت اکثر مردم رو به بهبود است. اقتصاد کشور به‌سمت مثبت در حرکت است و برای شماری از افراد بیکار تا حدی زمینه‌ کاریابی فراهم شده و تلاش‌ها همچنان ادامه دارد و منابع اقتصادی افغانستان احیا شده است.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

ازبیکستان و قزاقستان درباره همکاری‌های دو جانبه پیرامون افغانستان گفتگو کردند

Published

on

عصمت‌الله ایرگاشف، نماینده ویژه رئیس جمهور ازبیکستان در امور افغانستان، روز سه‌شنبه با بیبوت آتامکولوف، سفیر قزاقستان در ازبیکستان، دیدار کرد تا درباره همکاری‌های دوجانبه پیرامون افغانستان گفتگو کنند.

طبق بیانیه‌ای که توسط وزارت امور خارجه ازبیکستان منتشر شد، دو طرف بر تعهد خود برای حفظ گفتگوهای منظم با هدف رسیدگی به مسئله افغانستان تأکید کردند.

آتامکولوف از تلاش‌های ازبیکستان برای کمک به شکل‌دهی به یک موضع منطقه‌ای واحد در مورد افغانستان قدردانی کرد.

این دیدار همچنین شامل گفتگو در مورد مشارکت افغانستان در ابتکارات اتصال منطقه‌ای، به ویژه اجرای پروژه خط آهن افغان ترانس بود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

پاکستان و قزاقستان بر اهمیت ثبات در افغانستان و پروژه‌های اتصال منطقه‌ای تأکید کردند

Published

on

پاکستان و قزاقستان بر اهمیت صلح و ثبات در افغانستان تأکید کرده و آن را یک ضرورت کلیدی برای پیشبرد همکاری‌های منطقه‌ای خواندند.

این بیانیه مشترک پس از سفر قاسم جومارت توقایف، رئیس جمهور قزاقستان، به اسلام آباد بیان شده است.

طبق اعلامیه، رهبران دو کشور تأکید کردند که خاک افغانستان نباید برای فعالیت‌هایی که امنیت سایر کشورها را تهدید می‌کند، استفاده شود. آنها همچنین توافق کردند که ادغام افغانستان در طرح‌های اقتصادی و اتصال منطقه‌ای به نفع مردم افغانستان و منطقه خواهد بود.

اسلام آباد و آستانه همچنان تعهد خود را برای گسترش دهلیزهای ترانسپورتی، از جمله مسیرهای قزاقستان-ترکمنستان-افغانستان-پاکستان، قزاقستان-ازبیکستان-افغانستان-پاکستان و قزاقستان-قرغیزستان-چین-پاکستان، مجدداً ابراز کردند.

طبق بیانیه، شهباز شریف، صدراعظم پاکستان، از پیشنهاد رئیس جمهور توقایف برای اتصال آسیای مرکزی و جنوبی از طریق خط آهن افغان ترانس استقبال کرد. علاوه بر این، هر دو طرف به ادارات مربوطه خود دستور دادند تا توسعه خط آهن قزاقستان-ترکمنستان-افغانستان-پاکستان مورد بررسی قرار گیرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!