Connect with us

رویداد های اخیر

قطر در باره مسوولیت میدان هوایی کابل با ترکیه در حال گفتگو است

منتشر شده

در

وزیر خارجه قطر میگوید که کشور اش با ترکیه در حال رایزنی، برای گرفتن مسولیت عملیاتی میدان هوایی کابل است.

محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، وزیر خارجه قطر که روز گذشته در نشست گفتگوهای مدیترانه‌ای صحبت میکرد گفت که تمامی موضوعات در پیوند به میدان هوایی کابل را از نزدیک با ترکیه و حکومت افغانستان زیر بررسی دارد.

او در این باره گفت:” ما از نزدیک روی موضوع میدان هوایی با هم کار کرده‌ایم، چه در مورد ارزیابی الزامات برای بازگرداندن میدان عملیاتی یا در مورد توافقنامه مدیریتی با دولت طالبان برای بهره برداری از این میدان در آینده. ما با همکاری بین قطر و ترکیه در این جبهه‌ها بسیار نزدیک کار کرده‌ایم و البته رایزنی‌های ما ادامه دارد.”

این مقام قطری می‌گوید که جامعه جهانی هنوز ستراتیژی روشنی در قبال افغانستان ندارد و نیاز است که تمامی کشورهای ذِینفع در قضیه افغانستان باید با دولت جدید این کشور تعامل داشته باشند.

آل ثانی در این باره گفت:” آنچه که ما در تلاش استیم انجام دهیم این است که با همه ذینفع‌ها و همه کشورهای همسایه افغانستان و اعضای دایمی شورای امنیت که به نوعی با افغانستان در ارتباط استند با طالبان تعامل داشته باشیم.”

از سوی هم اداره هوانوردی ملکی افغانستان می‌گوید که تمامی شرایط واگذاری قرار داد مدیریت میدان بین المللی هوایی کابل را به شرکت‌ها پیشکش کرده و قرار داد آن بربنیاد منافع ملی انجام خواهد شد.

امام الدین احمدی، سخنگوی اداره هوانوردی ملکی، در این باره گفت:” تا هنوز قرارداد میدان هوایی بین المللی کابل با هیچ شرکتی صورت نگرفته است، ما بر بنیاد منافع ملی شرایط خود را به شرکت‌های مختلف پیشکش کردیم و هر شرکتی که منافع ملی ما را خوب تامین کند همرای اش قرارداد می‌کنیم.”

بخش‌های تخنیکی به ویژه دستگاه رادار میدان بین المللی هوایی کابل حدود چهار ماه پیش پس از سقوط دولت پیشین به دلیل هجوم شهروندان برای خروج از کشور شدیدا آسیب پذیر شده است.

هرچند پروازهای داخلی و خارجی به برخی کشورها هم اکنون ادامه دارد اما مسولان می‌گویند هنوز هم چالش‌های زیادی باقی مانده و روند پروازها عادی نشده است.

رویداد های اخیر

شمار کشته‌شدگان انفجار در مسجد شیعیان اسلام‌آباد به ۳۱ نفر رسید

Published

on

در پی یک حمله انتحاری در جریان نماز جمعه در یک مسجد اهل تشیع به اسم خدیجة الکبری در اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان، دست‌کم ۳۱ نفر کشته و نزدیک به ۱۷۰ تن دیگر زخمی شده‌اند.

به گزارش رویترز، تصاویر منتشرشده از محل حادثه، اجساد خون‌آلودی را نشان می‌داد که بر کف فرش‌شده مسجد افتاده بودند و در اطراف آن‌ها خرده‌شیشه‌ها، آوار و نمازگزاران هراسان دیده می‌شدند.

ده‌ها زخمی دیگر نیز در باغ‌های این مسجد در منطقه‌ای نیمه‌شهری در حومه اسلام‌آباد روی زمین افتاده بودند.

با وجود آن‌که بمب‌گذاری در پایتخت به‌شدت محافظت‌شده پاکستان نادر است، این کشور در سال‌های اخیر با موج فزاینده‌ای از فعالیت‌های شبه‌نظامی روبه‌رو بوده است.

عرفان مِمُن، معاون کمیسر اسلام‌آباد، در بیانیه‌ای گفت: «آمار کشته‌شدگان این انفجار افزایش یافته است. در مجموع ۳۱ نفر جان خود را از دست داده‌اند. شمار مجروحانی که به شفاخانه‌ها منتقل شده‌اند، به ۱۶۹ نفر رسیده‌اند.»

دو مقام پولیس گفتند که مهاجم پیش از منفجر کردن بمب در درِ ورودی مسجد متوقف شده بود. آن‌ها به دلیل نداشتن مجوز برای صحبت با رسانه‌ها، نخواستند نامشان فاش شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ازبیکستان و پاکستان از افغانستان خواستند تا علیه گروه‌های شبه‌نظامی اقدام کند

Published

on

ازبیکستان و پاکستان به طور مشترک از افغانستان خواستند تا اقدامات مشخصی علیه گروه‌های شبه‌نظامی انجام دهد. دو کشور تأکید کردند که ثبات در منطقه و پروژه‌های بزرگ اتصال به بهبود شرایط امنیتی در افغانستان بستگی دارد.

این درخواست در بیانیه مشترکی که در پایان سفر رسمی رئیس جمهور ازبیکستان به پاکستان صادر شد، مطرح شده است. دو طرف تأکید کردند که صلح و ثبات در افغانستان برای صلح درازمدت در منطقه، رشد اقتصادی و اجرای موفقیت‌آمیز پروژه خط ‌آهن ازبیکستان-افغانستان-پاکستان ضروری است.

طبق این بیانیه، رهبران هر دو کشور تأکید کردند که چندین سازمان تروریستی همچنان از داخل افغانستان فعالیت می‌کنند و تهدیدات جدی برای امنیت منطقه و جهان ایجاد می‌کنند. آنها از کابل خواستند که «اقدامات فوری و مشخصی» برای برچیدن و از بین بردن همه این گروه‌ها انجام دهد.

امارت اسلامی پیش از این ادعای حضور گروه‌های شبه‌نظامی در افغانستان را رد کرده بود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خلیل‌زاد: کشورهای آسیای مرکزی خواستار بهبود سیاست‌های پاکستان در قبال افغانستان شده اند

Published

on

زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه پیشین ایالات متحده برای افغانستان، می‌گوید که سران کشورهای آسیای مرکزی در سفر شان به اسلام‌آباد احتمالاً خواستار بهبود سیاست‌های پاکستان در قبال افغانستان شده اند.

خلیل‌زاد در پستی در ایکس تأکید کرد که کشورهای آسیای مرکزی برای حمایت از پروژه‌های تجارتی و اتصالی خود، منافع استراتژیکی در دسترسی به پاکستان و فراتر از آن، از جمله بحر، دارند. او خاطرنشان کرد که این کشورها به ویژه بر توسعه راه‌آهن، لوله گاز، مخابرات و شبکه‌های برق که آسیای مرکزی و پاکستان را به هم متصل می‌کنند، متمرکز هستند – اقدامی که به گفته او منافع پاکستان را نیز تأمین خواهد کرد.

خلیل‌زاد گفت: «البته نقش افغانستان برای برآورده شدن هدف اتصال و توسعه منطقه‌ای حیاتی است. ثبات در افغانستان و روابط خوب پاکستان و افغانستان پیش‌نیاز مطلق اند.»

او ابراز امیدواری کرد که مقامات پاکستانی به توصیه سران کشورهای آسیای مرکزی مبنی بر بهبود سیاست‌های آسلام آباد در قبال افغانستان گوش دهند.

مقامات پاکستانی بارها ادعا کرده‌اند که شبه‌نظامیان مستقر در افغانستان حملات اخیر را در پاکستان انجام داده‌اند. کابل این اتهام را رد کرده و گفته است که نمی‌تواند مسئول امنیت داخل پاکستان باشد.

تجارت بین دو کشور پس از درگیری مرگبار در نزدیکی خط دیورند در ماه اکتوبر همچنان متوقف است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!