Connect with us

رویداد های اخیر

قمی: توصیه به امارت اسلامی مداخله گری نیست، نشست تهران تربیون خوبی برای آن‌ها بود که اشتراک نکردند

منتشر شده

در

نماینده خاص رئیس جمهور ایران برای افغانستان با بیان اینکه توصیه به امارت اسلامی به معنی مداخله‌گری نمی‌باشد، گفته است که نشست تهران تربیون خوبی برای آن‌ها بود که اشتراک نکردند.

حسن کاظمی قمی این مطلب را در یک کنفرانس مطبوعاتی پس از برگزاری دومین نشست گروه تماس منطقه‌ای برای افغانستان میان نمایندگان کشورهای روسیه، چین، پاکستان و ایران در تهران بیان کرده است.

نماینده خاص ایران برای افغانستان همچنین تاکید کرد که هیچ کشوری در جهان به اندازه ایران در حمایت از مردم افغانستان و در تعامل با امارت اسلامی عمل نکرده است.

وی خاطر نشان کرد که کشورهای همسایه افغانستان به دنبال تهیه «نقشه راه جامع سازندگی» این کشور هستند.

قمی با اشاره به نشست‌های اول و دوم دوحه در باره افغانستان گفت که آنچه در این نشست‌ها مطرح شد، چیزی نبود که به مساله افغانستان کمک کند.

او یاد آور شد که یکی از مسایل، تعیین نماینده ویژه از سوی سازمان ملل متحد در امور افغانستان بود، در حالی که یوناما در افغانستان حضور دارد.

نماینده ویژه ایران در امور افغانستان همچنین در ادامه خاطرنشان کرد که تهران به هر ابتکاری که مسیر را برای امارت اسلامی به عنوان حکومت مسئولیت مدار هموار کند، کمک خواهد کرد، اما اگر قرار است چیزی تحمیل شود و یا نتیجه‌ای نداشته باشد، از آن دفاع نمی‌کند.

او گفت که تلاش‌ها جریان دارد تا اجندای نشست سوم دوحه تغییر کند، و سیاست این است که در این نشست، امارت اسلامی نیز اشتراک کند.

امارت اسلامی تایید کرده که به نشست تهران دعوت شده بود، اما آن را نپذیرفت.

ذاکر جلالی، رئیس ریاست سوم سیاسی وزارت امور خارجه گفته است که حکومت افغانستان توقع دارد که نشست‌ها در باره افغانستان باید به جای میکانیزم‌های جدید، از طریق میکانیزم‌های معمول و جا افتاده برگزار شود.

آقای جلالی افزوده است که حکومت افغانستان در مورد نشست سوم دوحه با جهت‌های ذیربط مصروف گفتگو است.

نشست سوم دوحه در باره افغانستان به تاریخ ۳۰ جون برگزار می‌شود.

رویداد های اخیر

لوی درستیز: ارتش امارت اسلامی به پای خود ایستاده است

Published

on

محمد فصیح‌الدین فطرت، لوی درستیز قوای مسلح می‌گوید که در چهار سال گذشته، نیروهای ارتش امارت اسلامی در دفاع و حفاظت از افغانستان هیچ‌گونه تردیدی به خود راه نداده‌اند و امروز ارتش کشور به پای خود ایستاده است.

براساس خبرنامه وزارت دفاع، آقای فطرت این اظهارات را در نشستی با نمایندگان رسانه‌ها، تحلیلگران سیاسی و شماری از مسئولان کشور به‌منظور هماهنگی و تقویت همکاری‌ها بیان کرده و افزوده است: «ملت‌هایی که نمی‌توانند به پای خود بایستند و به دیگران متکی باشند، حتی اگر رشد کنند، قادر به پیشرفت واقعی نخواهند بود.»

فطرت همچنان از نقش رسانه‌ها در تأمین امنیت و همراهی با نیروهای دفاعی کشور قدردانی کرد و تصریح کرد: «ما و شما به‌عنوان فرزندان این سرزمین، باید دست‌به‌دست هم بدهیم و کشور را با هم بسازیم، به نیروهای خود افتخار کنیم و در آبادانی کشور با تمام توان تلاش نماییم. ما ارتشی را ایجاد کرده‌ایم که از شرف، تمامیت ارضی و مرزهای کشور دفاع می‌کند و پاسدار آزادی ماست.»

او تاکید کرد که امارت اسلامی در تلاش است تا ارتش مجهز به سلاح‌های مدرن تشکیل دهد تا در هر شرایطی از خاک کشور دفاع نماید.

وی بیان نمود که ارتش کشور به مردم ثابت کرده که هر کسی با نیت سوء به این سرزمین بنگرد، با پاسخ قاطع و شجاعانه مواجه خواهد شد و به همسایگان نیز ثابت شده است که هرگونه تجاوز به افغانستان، پاسخ چندین‌برابری در پی خواهد داشت.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزیر صحت‌ عامه در نشست سازمان صحی جهان پیرامون طب سنتی در هند اشتراک کرد

Published

on

نورجلال جلالی، وزیر صحت‌ عامه امارت اسلامی در جریان سفر رسمی‌اش به هند، در دومین نشست سازمان صحی جهان در مورد طب سنتی اشتراک کرده است.

وزارت صحت عامه امروز (پنجشنبه) در خبرنامه‌ای نوشته است که این نشست با حضور نمایندگان حدود ۱۰۰ کشور، وزرای صحت ۲۳ کشور جهان، متخصصان مسلکی از کشورهای مختلف و مسئولان حوزه‌های مختلف سازمان صحی جهان در هند برگزار شد.

در این نشست، پیرامون معیاری‌سازی طب سنتی، آموزش افراد فعال در این بخش، به رسمیت شناختن طب سنتی به‌عنوان یک واقعیت، و شریک‌سازی تجارب کشورها در این زمینه بحث شده است.

وزارت صحت عامه هدف از اشتراک در این کنفرانس را معیاری‌سازی طب سنتی در افغانستان عنوان کرده و افزوده است که این بخش از چندین دهه بدین‌سو به‌گونه غیرمعیاری و بدون نصاب و اصول مشخص تطبیق می‌شود، اما اخیراً روند تنظیم و سازمان‌دهی آن سرعت گرفته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

افزایش همکاری‌های تجاری و مالی دیجیتال میان افغانستان و قرغیزستان

دراین دیدار آقای حنفی بر آمادگی افغانستان برای گسترش همکاری‌ها با قرغیزستان تأکید کرد و نیاز به ایجاد کانال‌های اداری و بانکی الکترونیکی میان دو کشور را برجسته ساخت.

Published

on

در ادامه تلاش‌ها برای تقویت روابط اقتصادی، عبدالسلام حنفی، معاون اداری ریاست الوزراء امارت اسلامی افغانستان، با هیأتی بلندپایه به رهبری بخت سیدیکوف، وزیر اقتصاد و تجارت قرغیزستان، دیدار کرد. این دیدار بر ارتقای تجارت دوجانبه و دیجیتال‌سازی خدمات مالی متمرکز بود.

دراین دیدار آقای حنفی بر آمادگی افغانستان برای گسترش همکاری‌ها با قرغیزستان تأکید کرد و نیاز به ایجاد کانال‌های اداری و بانکی الکترونیکی میان دو کشور را برجسته ساخت.

وزیر قرغیزستان، سیدیکوف، ضمن اطمینان از ادامه کمک‌های بشردوستانه به افغانستان، تمایل کشورش برای همکاری در حوزه‌های حکومت‌داری الکترونیک، چاپ اوراق بهادار و سیستم‌های پرداخت الکترونیک را اعلام کرد.

این ملاقات گامی مهم در مسیر توسعه همکاری‌های اقتصادی و دیجیتال میان دو کشور منطقه‌ای قلمداد می‌شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!