Connect with us

رویداد های اخیر

قمی: توصیه به امارت اسلامی مداخله گری نیست، نشست تهران تربیون خوبی برای آن‌ها بود که اشتراک نکردند

منتشر شده

در

نماینده خاص رئیس جمهور ایران برای افغانستان با بیان اینکه توصیه به امارت اسلامی به معنی مداخله‌گری نمی‌باشد، گفته است که نشست تهران تربیون خوبی برای آن‌ها بود که اشتراک نکردند.

حسن کاظمی قمی این مطلب را در یک کنفرانس مطبوعاتی پس از برگزاری دومین نشست گروه تماس منطقه‌ای برای افغانستان میان نمایندگان کشورهای روسیه، چین، پاکستان و ایران در تهران بیان کرده است.

نماینده خاص ایران برای افغانستان همچنین تاکید کرد که هیچ کشوری در جهان به اندازه ایران در حمایت از مردم افغانستان و در تعامل با امارت اسلامی عمل نکرده است.

وی خاطر نشان کرد که کشورهای همسایه افغانستان به دنبال تهیه «نقشه راه جامع سازندگی» این کشور هستند.

قمی با اشاره به نشست‌های اول و دوم دوحه در باره افغانستان گفت که آنچه در این نشست‌ها مطرح شد، چیزی نبود که به مساله افغانستان کمک کند.

او یاد آور شد که یکی از مسایل، تعیین نماینده ویژه از سوی سازمان ملل متحد در امور افغانستان بود، در حالی که یوناما در افغانستان حضور دارد.

نماینده ویژه ایران در امور افغانستان همچنین در ادامه خاطرنشان کرد که تهران به هر ابتکاری که مسیر را برای امارت اسلامی به عنوان حکومت مسئولیت مدار هموار کند، کمک خواهد کرد، اما اگر قرار است چیزی تحمیل شود و یا نتیجه‌ای نداشته باشد، از آن دفاع نمی‌کند.

او گفت که تلاش‌ها جریان دارد تا اجندای نشست سوم دوحه تغییر کند، و سیاست این است که در این نشست، امارت اسلامی نیز اشتراک کند.

امارت اسلامی تایید کرده که به نشست تهران دعوت شده بود، اما آن را نپذیرفت.

ذاکر جلالی، رئیس ریاست سوم سیاسی وزارت امور خارجه گفته است که حکومت افغانستان توقع دارد که نشست‌ها در باره افغانستان باید به جای میکانیزم‌های جدید، از طریق میکانیزم‌های معمول و جا افتاده برگزار شود.

آقای جلالی افزوده است که حکومت افغانستان در مورد نشست سوم دوحه با جهت‌های ذیربط مصروف گفتگو است.

نشست سوم دوحه در باره افغانستان به تاریخ ۳۰ جون برگزار می‌شود.

رویداد های اخیر

بلال کریمی با رئیس بخش آسیایی وزارت خارجه چین دیدار کرد

Published

on

بلال کریمی، سفیر امارت اسلامی در بی‌جینگ با لیو جین‌سونگ، رئیس بخش آسیایی وزارت امور خارجه چین و یوشیاویونگ، نماینده ویژه این کشور برای افغانستان، دیدار کرده و آنان درباره روابط سیاسی، اقتصادی و تجاری بین دو کشور، فعال‌سازی دهلیز واخان، امور قنسولی و دیگر موضوعات مرتبط گفتگو کرده‌اند.

براساس خبرنامه سفارت افغانستان در چین، آقای کریمی در این دیدار از موضع مثبت چین ستایش کرده و همکاری میان دو کشور را ضروری دانسته است.

خبرنامه افزوده است که جین‌سونگ و یوشیاویونگ همچنان ضمن احترام به استقلال، تمامیت ارضی و حاکمیت افغانستان، بر ادامه همکاری‌ها تأکید نمودند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نیویارک تایمز: افغانستان پس از قطع کمک‌های امریکا با تشدید بحران گرسنگی روبه‌رو است

Published

on

روزنامه نیویارک تایمز در گزارش تازه‌اش گفته است که افغانستان در پی کاهش شدید کمک‌های ایالات متحده، بیش از پیش در بحران انسانی فرو رفته است؛ به‌گونه‌ای که گرسنگی کودکان به بدترین سطح خود در ۲۵ سال گذشته رسیده و نزدیک به ۴۵۰ مرکز صحی مجبور به تعطیلی شده‌اند.

بر اساس این گزارش، بودجه ایالات متحده که پس از به قدرت رسیدن امارت اسلامی در سال ۲۰۲۱ به‌طور میانگین سالانه نزدیک به یک میلیارد دالر بود، پس از برچیده شدن اداره توسعه بین‌المللی ایالات متحده در دوران ریاست‌جمهوری دونالد ترمپ، عملاً از میان رفته است.

برنامه جهانی غذا برآورد کرده است که اکنون چهار میلیون کودک افغان در معرض خطر مرگ ناشی از سوءتغذیه قرار دارند.

کاهش کمک‌ها به‌ویژه مناطق روستایی را به‌شدت تحت تأثیر قرار داده و خانواده‌ها را از دسترسی به خدمات ابتدایی صحی محروم کرده است. در ولایت دایکندی، بسته شدن کلینیک‌های محلی با مرگ‌های قابل پیشگیری هنگام زایمان و افزایش مرگ‌ومیر کودکان ارتباط داده شده است.

در سراسر کشور، بیش از ۱۷ میلیون افغان حدود ۴۰ درصد جمعیت با ناامنی حاد غذایی روبه‌رو هستند و بنا بر این گزارش، هفت ولایت در آستانه شرایط قحطی قرار دارند.

این بحران با اخراج‌های گسترده مهاجرین افغان از ایران و پاکستان، زلزله‌های مرگبار و تداوم خشکسالی تشدید شده است. هرچند دیگر کمک‌کنندگان و مقام‌های افغان تلاش کرده‌اند این خلأ را جبران کنند، اما به گزارش نیویارک تایمز، این تلاش‌ها به‌مراتب کمتر از سطح کمک‌های پیشین امریکا بوده است.

نهادهای بشردوستانه هشدار می‌دهند که پیامدهای این وضعیت بلندمدت خواهد بود. محققانی که نیویارک تایمز به آن‌ها استناد کرده می‌گویند سوءتغذیه مداوم می‌تواند به یک نسل کامل آسیب برساند؛ پیامدهایی که حتی در صورت ازسرگیری کمک‌ها در آینده نیز قابل جبران نخواهد بود.

با این حال، سخنگوی امارت اسلامی یافته‌های این گزارش را نادرست می‌داند و می‌گوید که وضعیت افغانستان آن‌چنان وخیم نیست که بازتاب داده می‌شود و وضعیت کشور نیز به‌سوی بهبودی می‌رود.

ذبیح‌الله مجاهد گفته است: «به نظر ما این گزارش درست نیست. ما زمان‌های بدی را پشت سر گذاشته‌ایم و مشکلاتی چون بحران انسانی را تجربه کرده‌ایم. در مقطعی تلفات بسیار سنگینی داشتیم و مردم ما با مشکلات زیادی روبه‌رو بودند، اما اکنون وضعیت اکثر مردم رو به بهبود است. اقتصاد کشور به‌سمت مثبت در حرکت است و برای شماری از افراد بیکار تا حدی زمینه‌ کاریابی فراهم شده و تلاش‌ها همچنان ادامه دارد و منابع اقتصادی افغانستان احیا شده است.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

ازبیکستان و قزاقستان درباره همکاری‌های دو جانبه پیرامون افغانستان گفتگو کردند

Published

on

عصمت‌الله ایرگاشف، نماینده ویژه رئیس جمهور ازبیکستان در امور افغانستان، روز سه‌شنبه با بیبوت آتامکولوف، سفیر قزاقستان در ازبیکستان، دیدار کرد تا درباره همکاری‌های دوجانبه پیرامون افغانستان گفتگو کنند.

طبق بیانیه‌ای که توسط وزارت امور خارجه ازبیکستان منتشر شد، دو طرف بر تعهد خود برای حفظ گفتگوهای منظم با هدف رسیدگی به مسئله افغانستان تأکید کردند.

آتامکولوف از تلاش‌های ازبیکستان برای کمک به شکل‌دهی به یک موضع منطقه‌ای واحد در مورد افغانستان قدردانی کرد.

این دیدار همچنین شامل گفتگو در مورد مشارکت افغانستان در ابتکارات اتصال منطقه‌ای، به ویژه اجرای پروژه خط آهن افغان ترانس بود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!