Connect with us

رویداد های اخیر

قمی در دیدار با معاون یوناما درباره افزایش همکاری‌ها با افغانستان تاکید کرد

منتشر شده

در

سفیر و نماینده ویژه ایران برای افغانستان در دیدار با معاون سیاسی دفتر معاونت سازمان ملل متحد در کابل درباره افزایش همکاری‌ها با افغانستان تأکید کرده است.

سفارت ایران در کابل با نشر خبرنامه‌‌ای نوشته است که در این دیدار حسن کاظمی قمی به جورجیت گانیون گفته ایران از هر ابتکاری که از سوی جامعه جهانی برای افغانستان صورت گیرد، حمایت خواهد کرد.

در خبرنامه آمده است: «در دیدار جورجیت گانیون، معاون جدید نماینده ویژه سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) با آقای کاظمی قمی موضوع موادمخدر و حضور بخش خصوصی در افغانستان مورد بحث و بررسی قرار گرفت. آقای قمی گفت جمهوری اسلامی ایران از هر ابتکار سازنده جامعه جهانی برای افغانستان حمایت می‌کند.»

در همین حال، آگاهان نیز به این باوراند که راهکارهای سازمان ملل با همکاری کشورهای همسایه افغانستان در تحکیم ثبات و امنیت می‌تواند مسائل کلیدی همچون تروریزم و مهاجرت را حل سازد.

برخی دیگر از آگاهان تقویت مشارکت و همکاری ایران با سازمان ملل متحد را برای استحکام ثبات بیشتر در افغانستان مهم و ضروری می‌دانند.

ایران هرچند تا هنوز حکومت سرپرست افغانستان را به رسمیت نشاخته و بارها بر ایجاد حکومت فراگیر در کشور تأکید کرده است.

با این حال، در بیشتر از سه سال گذشته روابط خوبی با امارت اسلامی ایجاد کرده و داد‌وستد تجارتی نیز میان دوکشور به میزان بلندی رسیده است.

گفتنی است که تهران همچنان پیش از این با تعیین نماینده ویژه از سوی سازمان ملل برای افغانستان مخالفت کرده است.

رویداد های اخیر

شمار جان باختگان حمله نظامیان پاکستانی بر سپین بولدک به چهار نفر افزایش یافت

Published

on

منابع به آریانا نیوز می‌گویند که شب گذشته در حمله نظامیان پاکستانی بر ولسوالی سپین بولدک ولایت کندهار، چهار غیرنظامی جان باخته و چهار تن دیگر زخمی شده اند.

این حمله دو روز پس از آن صورت می‌گیرد که بر بنیاد گزارش‌ها، دور جدید مذاکرات صلح بین افغانستان و پاکستان بدون نتیجه پایان یافت، اگرچه هر دو طرف توافق کردند که آتش‌بس خود را ادامه دهند.

مذاکرات اخیر در عربستان سعودی، جدیدترین مورد از سلسله نشست‌هایی بود که به میزبانی قطر، ترکیه و عربستان سعودی با هدف کاهش تنش‌ها پس از درگیری‌های مرگبار در نزدیکی خط فرضی دیورند در ماه اکتوبر، برگزار شد. ده‌ها نفر در درگیری‌های ماه اکتوبر جان باختند.

اسلام آباد ادعا می‌کند که شبه‌نظامیان مستقر در افغانستان حملات اخیر در پاکستان را انجام داده‌اند. کابل این اتهام را رد می‌کند و می‌گوید نمی‌تواند مسئولیت تأمین امنیت داخل پاکستان را برعهده گیرد.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، درباره حملات اخیر پاکستان گفته است که نیروهای افغان به این حملات واکنش نشان دادند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اندرابی: امارت اسلامی با اقدامات ملموس به نگرانی‌های امنیتی پاکستان پاسخ دهد

Published

on

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان در یک نشست خبری گفته است که شهباز شریف، صدراعظم این کشور و صدر جباروف، رئیس‌جمهور قرقیزستان که روز گذشته به اسلام‌آباد سفر کرده بود، هر دو طرف تعهد خود را نسبت به افغانستانی صلح‌آمیز، با ثبات و دارای آینده‌ای پایدار برای افغان‌ها ابراز کرده‌اند.

به گفته طاهر حسین اندرابی، هر دو طرف توافق کردند که امارت اسلامی باید تعهدات خود را در برابر جامعه جهانی عملی کند و برای پاسخ دادن به نگرانی‌های مشروع امنیتی پاکستان، با انجام اقدامات ملموس علیه گروه‌های تروریستی گام بردارد.

این در حالی است که امارت اسلامی افغانستان بارها تأکید کرده که هیچ گروه تروریستی در خاک افغانستان حضور ندارد و به هیچ‌کس اجازه نخواهد داد از خاک افغانستان علیه کشوری استفاده کند.

امارت اسلامی همچنین گفته است که نگرانی‌های امنیتی در پاکستان، مشکل داخلی این کشور است و خود باید برای مهار هر رویداد امنیتی اقدام کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

صدراعظم مالیزیا خواستار حل مسالمت‌آمیز تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان شد

Published

on

صدراعظم مالیزیا، داتوک سری انوار ابراهیم، در تماس تیلفونی با صدراعظم پاکستان، شهباز شریف، نسبت به اوضاع نگران‌کننده در امتداد خط فرضی دیورند افغانستان و پاکستان ابراز نگرانی کرده و خواستار حل مسالمت‌آمیز تنش‌های موجود شد.

انوار ابراهیم با نشر یک پیام در فیس‌بوک گفته است که ثبات منطقه برای مالیزیا اهمیت ویژه دارد و تمامی طرف‌ها باید از طریق گفت‌وگو و دیپلماسی راه‌حلی برای جلوگیری از تشدید تنش‌ها پیدا کنند.

این تماس در حالی صورت گرفته است که بر اساس گزارش‌های رسانه‌ای، تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان پس از سلسله حملات در ماه اکتوبر در مناطق خط فرضی دیورند افزایش یافته است.

صدراعظم مالیزیا علاوه بر بحث پیرامون وضعیت میان افغانستان و پاکستان، درباره روابط دوجانبه مالیزیا و پاکستان نیز با شهباز شریف تبادل نظر کرده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!