Connect with us

رویداد های اخیر

ماموریت دیبرا لاینز نماینده ویژه سازمان ملل برای افغانستان پایان یافت

منتشر شده

در

ماموریت دیبرا لاینز نماینده ویژه سازمان ملل برای افغانستان پایان یافت. هنوزجاگزین خانم لاینز در ماموریت سازمان ملل برای افغانستان مشخص نشده است.

ماموریت خانم لاینز دسامبر سال گذشته تمدید شد؛ او در این مدت تلاش کرد اجماع بین‌المللی را برای کمک به مردم افغانستان به وجود بیآورد و نیز راه حل برای بیرون رفت از بحران بشری و جلوگیری از فروپاشی کامل اقتصادی و بانکی پیدا کند.

دیبرالاینز نماینده ویژه سازمان ملل در اپریل ۲۰۲۰، مسوولیت خود را به عنوان نماینده ویژه سرمنشی و رییس هیات معاونت سازمان ملل (یوناما) در افغانستان آغاز کرد.

او در نظام قبلی جمهوریت درچارچوب مسوولیت هایش به عنوان نماینده سازمان ملل در افغانستان تلاش کرد تا جنگ وخشونت  در افغانستان از طریق سیاسی پایان پیدا کند و رهبران افغان در تفاهم با همدیگر راه حل سیاسی برای آینده افغانستان پیدا کنند.

با روی کارآمدن امارت اسلامی در پانزدهم آگست سال گذشته، شورای امنیت سازمان ملل به علت وضعیت سیاسی در حال تغییر افغانستان فعالیت دفتر نمایندگی سازمان ملل را برای مدت شش تمدید کرد.

خانم لاینزدراین مدت بارها با مقام‌های امارت اسلامی درکابل دیدار و ظاهرا بر آنها فشار وارد کرد تا بر خواست‌های جهانی تن دهند.حکومت همه شمول تشکیل دهند به حقوق بشر و حقوق زنان و دختران حرمت بگذارند و مبارزه موثرعلیه تروریزم داشته باشند.

از سوی هم، معاون بخش زنان سازمان دیدبان حقوق بشر از سر منشی سازمان ملل خواسته به افغانستان سفرکند و نیزخواستار یک بررسی مستقل از وضعیت حقوق بشردر افغانستان شده است.

خانم لاینز پل ارتباطی امارت اسلامی با سازمان ملل متحد نیز محسوب می‌شد، اما تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل بر ممنوعیت سفرهای رهبران امارت اسلامی همچنان پابرجاست.

رویداد های اخیر

تأکید مقام‌های افغانستان و ایران بر تسهیل ویزه و گسترش تجارت از مسیر اسلام‌قلعه

در همین حال، معاون سفیر ایران نیز بر گسترش همکاری و هماهنگی میان دو کشور برای تسهیل صدور ویزه و افزایش انتقالات تجارتی تأکید کرده است.

Published

on

مقام‌های افغانستان و ایران در دیداری در ولایت هرات، بر تسهیل روند صدور ویزه، افزایش مبادلات تجارتی و رفع چالش‌های ترانسپورتی میان دو کشور تأکید کردند.

دفتر مطبوعاتی والی هرات اعلام کرده است که سید حسن مرتضوی، معاون سفیر ایران در افغانستان، در سفر به هرات همراه با سرقنسول این کشور و با مولانا اسلام‌جار، والی هرات، دیدار و درباره تقویت همکاری‌های اقتصادی، تجارتی و ترانزیتی گفتگو کرده است.

براساس این خبر، والی هرات بر ضرورت ایجاد سهولت بیشتر در صدور ویزه برای شهروندان، افزایش سطح مبادلات تجارتی از طریق بندر مرزی اسلام‌قلعه و رفع مشکلات ترانسپورتی در گذرگاه دوغارون–اسلام‌قلعه تأکید کرده است.

در همین حال، معاون سفیر ایران نیز بر گسترش همکاری و هماهنگی میان دو کشور برای تسهیل صدور ویزه و افزایش انتقالات تجارتی تأکید کرده و گفته است که اقدامات لازم برای حل مشکلات موجود در بخش تجارت و ترانزیت میان کابل و تهران روی دست گرفته خواهد شد.

هرات و گذرگاه مرزی اسلام‌قلعه از مهم‌ترین مسیرهای تجارتی میان افغانستان و ایران به شمار می‌روند و بخش قابل توجهی از مبادلات تجارتی دو کشور از این مسیر انجام می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ایتالیا و یونسکو بازسازی مسجد روضه مزارشریف را پس از زلزله آغاز کردند

روضه شریف در مرکز بلخ در شمال افغانستان، از بناهای مشهور تاریخی افغانستان است که به سبک معماری تیموری ساخته شده است.

Published

on

سفارت ایتالیا در افغانستان اعلام کرده است که این کشور با همکاری سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو)، برنامه اضطراری حفاظت و بازسازی مسجد روضه در شهر مزارشریف را که در پی زلزله اخیر آسیب دیده است، آغاز کرده‌اند.

سفارت ایتالیا روز پنج‌شنبه در صفحه رسمی خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که این ابتکار با هدف حفاظت از میراث فرهنگی افغانستان و ایجاد فرصت‌های کاری برای جوامع محلی اجرا می‌شود.

به گفته سفارت، این پروژه نشان‌دهنده تعهد مشترک ایتالیا و سازمان ملل متحد برای حمایت از مردم افغانستان و حفظ آثار ارزشمند تاریخی و فرهنگی این کشور است.

مسجد روضه مزارشریف یکی از شناخته‌شده‌ترین بناهای تاریخی و مذهبی افغانستان به شمار می‌رود و همه‌ساله میزبان هزاران زائر و گردشگر داخلی و خارجی است.

روضه شریف در مرکز بلخ در شمال افغانستان، از بناهای مشهور تاریخی افغانستان است که به سبک معماری تیموری ساخته شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

آزادی و بازگشت ۳۲۵ مهاجر افغان از زندان‌های پاکستان به کشور

در ماه‌های اخیر، شمار زیادی از مهاجرین افغان در پاکستان به دلیل نداشتن اسناد قانونی اقامت یا مشکلات مربوط به وضعیت مهاجرت، بازداشت و سپس به افغانستان برگشت داده شده‌اند.

Published

on

وزارت امور مهاجرین و عودت‌کنندگان افغانستان می‌گوید که بیش از ۳۰۰ مهاجر افغان پس از رهایی از زندان‌ها و مراکز بازداشت پاکستان، به کشور بازگشته‌اند.

این وزارت با نشر خبرنامه‌ای گفته است که در جریان هفته جاری، ۳۲۵ تن از مهاجرین افغان شامل خانواده‌ها، کودکان و افراد مجرد، پس از سپری کردن دوره‌های مختلف بازداشت، از طریق گذرگاه‌های تورخم در ننگرهار و سپین بولدک در کندهار به افغانستان برگشت داده شده‌اند.

بر اساس معلومات وزارت امور مهاجرین، از میان این افراد، ۱۵۶ تن از طریق خط فرضی تورخم وارد ولایت ننگرهار شده و ۱۶۹ تن دیگر از مسیر سپین بولدک در ولایت کندهار به کشور بازگشته‌اند.

این وزارت افزوده است که افراد برگشت‌کننده پس از ثبت در آمریت‌های انتقالات و دریافت کمک از سوی نهادهای همکار، به مناطق اصلی شان منتقل شده‌اند.

در ماه‌های اخیر، شمار زیادی از مهاجرین افغان در پاکستان به دلیل نداشتن اسناد قانونی اقامت یا مشکلات مربوط به وضعیت مهاجرت، بازداشت و سپس به افغانستان برگشت داده شده‌اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117