Connect with us

رویداد های اخیر

متقی: با تمام کشورها به‌شمول امریکا روابط آبرومندانه می‌خواهیم

منتشر شده

در

سرپرست وزارت امورخارجه می‌گوید که امارت اسلامی به‌شمول امریکا با تمام کشورها روابط آبرومندانه می‌خواهد که در آن عزت دوطرف محفوظ باشد.

امیرخان متقی در گفتگو با «بی‌بی‌سی» گفته است: «حالی هم اگر امریکا با افغانستان تعامل و تعلق سیاسی و اقتصادی می‌خواهد، ما مشکلی نداریم. ما با ایالات متحده امریکا و با همه کشورها تعلقات آبرومندانه می‌خواهیم؛ تعلقاتی که در آن عزت هردو طرف محفوظ باشد.»

آقای متقی تأکید کرده که امارت اسلامی اجازه نخواهد داد که افغانستان بار دیگر میدان رقابت‌های منفی کشورهای قدرت‌مند باشد.

متقی افزود، امارت اسلامی می‌خواهد که افغانستان مرکز وصل کشورهای منطقه باشد. به باور او، قطع کمک‌های امریکا روی افغانستان نیز تأثیرگذار خواهد بود.

وی بیان کرد: «این کمک‌ها تنها بر افغانستان قطع نشده، این موضوع تعلق می‌گیرد به پالیسی داخلی امریکا که با دیگر کشورها چطور تعلق و تعامل می‌کند؛ ولی طبعاً تاثیر دارد، امیدوار هستیم که تاثیرات زیاد منفی نداشته باشد و شاید که این موضوعات دایمی هم نخواهد بود.»

سرپرست وزارت خارجه نیز اظهار کرد که درخواست بازداشت رهبر امارت اسلامی و رئیس ستره محکمه از سوی محکمه بین‌المللی جزایی «ناعادلانه و ظالمانه» است اما روی روابط افغانستان با جهان تأثیر نخواهد گذاشت.

آقای متقی چرایی عدم اشتراک نماینده امارت اسلامی در نشست سازمان همکاری‌های اسلامی در اسلام‌آباد را هم شک‌وتردید بر سر این نشست پنداشت و گفت که آن نشست به سود افغانستان نبود.

نتیجه آن نشست که به طور مشترک توسط لیگ جهانی اسلام  (MWL)و دولت پاکستان برگزار شد، از سوی منشی عمومی سازمان همکاری اسلامی مورد استقبال قرار گرفت.

منشی عمومی سازمان همکاری اسلامی بعداً اعلامیه‌ای که از سوی نمایندگان این صادر شده بود را ستود، به ویژه مفاد آن که خواستار فراهم کردن فرصت‌های آموزشی برای دختران در جوامع مسلمان در سراسر جهان شد.

منشی عمومی این سازمان نیز افزایش آگاهی در مورد اهمیت آموزش دختران را ستود و خواستار تعهد کشورهای اسلامی به توسعه سیاست‌های حمایتی در این خصوص شد.

رویداد های اخیر

Afghanistan announces over 1,000 education ministry vacancies, prioritises returnees

Officials said the hiring will be conducted transparently, with candidates selected strictly on merit, qualifications, and professional competence.

Published

on

Afghanistan’s Ministry of Education has announced 1,060 vacant administrative posts across district education departments and regional education zones, to be filled through an open competitive recruitment process.

Officials said the hiring will be conducted transparently, with candidates selected strictly on merit, qualifications, and professional competence. They stressed that ethnic or regional considerations will not play any role in the selection process.

In a related development, Mohammad Zahid Ahmadzai, Deputy Minister of Labour and Social Affairs, said returning refugees will be given priority in employment opportunities. He added that the ministry is working with multiple institutions to broaden job creation across the country.

Education ministry officials noted that the newly advertised posts form part of a revised organisational structure designed to strengthen administrative capacity across 473 districts nationwide.

Continue Reading

رویداد های اخیر

یک مرد افغان در بریتانیا به جرم برقراری ارتباط جنسی با یک کودک اعتراف کرد

Published

on

رسانه‌های بریتانیایی گزارش داده اند که یک مرد افغان به‌نام نجیب الله عرب با حضور در محکمه در شهر آکسفورد به جرم برقراری ارتباط جنسی با یک کودک اعتراف کرده است.

این مرد ۴۰ ساله در ابتدا اتهام را رد کرده بود و قرار بود اواخر سال جاری محاکمه شود. بر بنیاد اسناد محکمه، او به کودک در ماه می ۲۰۲۴ گفته بود که «زیبا» است و «بدن جذابی» دارد و خواسته بود با او تنها باشد.

عرب پیش از این نیز به چندین جرم دیگر اعتراف کرده بود. او در اوایل سال جاری به یک مورد آزار جنسی مربوط به رویدادی در منطقه گرو در ماه جنوری اعتراف کرده بود.

او همچنان اتهامات آزار جنسی، تجاوز جنسی و آدم‌ربایی در برابر زن دیگری را پذیرفته است.

قرار است حکم محکمه علیه عرب به تاریخ ۱۹ جون صادر شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

آرشیف ملی افغانستان سال گذشته صدها سند تاریخی را دیجیتل‌سازی کرده است

Published

on

وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان می‌گوید که آرشیف ملی در سال ۱۴۰۴ هجری خورشیدی، صدها سند تاریخی، نسخه‌های خطی و کتاب را دیجیتل‌سازی کرده است.

به گفته این وزارتخانه، آرشیف ملی در طول سال گذشته ۷۴۱ جلد کتاب، ۲۳۲ نسخه خطی، ۳۵۸ فرمان و یک نسخه نسب‌نامه را دیجیتل‌سازی کرده است.

این وزارتخانه همچنین اعلام کرد که در همین مدت ۸۳۰ جلد کتاب، ۶۰ نسخه خطی و چهار فرمان ترمیم و صحافت شده است.

علاوه بر این، ۳۲ نسخه خطی جدید به آرشیف ملی تحویل داده شده است که مجموعه اسناد تاریخی کشور را غنی‌تر می‌کند.

مقامات بارها بر اهمیت حفظ اسناد تاریخی و نسخه‌های خطی تأکید کرده‌اند، که بسیاری از آنها قدمت چندین قرن دارند و منعکس‌کننده میراث فرهنگی غنی کشور است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!