Connect with us

رویداد های اخیر

متقی در حاشیه نشست مسکو با لاوروف دیدار کرد

امیر خان متقی از پیشرفت‌ها سیاسی و اقتصادی میان افغانستان و کشورهای منطقه یادآوری کرد و ابراز امیدواری نمود که سطح روابط دیپلوماتیک میان روسیه و امارت اسلامی افزایش یابد.

منتشر شده

در

امیر خان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه در حاشیه ششمین نشست فارمت مسکو در باره افغانستان با سرگی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه دیدار کرده است.

طبق خبرنامه وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان که امروز (شنبه) منتشر شد، در این دیدار دو طرف در مورد روابط سیاسی و اقتصادی دوجانبه و موضوعات منطقه‌ای بحث و تبادل نظر نمودند.

سرپرست وزارت امور خارجه فارمت مسکو را برای حکومت افغانستان از اهمیت خاص برخوردار دانسته و تقاضا کرد که این فارمت به میکانیزم توسعه همکاری میان افغانستان و کشورهای منطقه مبدل گردد.

امیر خان متقی از پیشرفت‌ها سیاسی و اقتصادی میان افغانستان و کشورهای منطقه یادآوری کرد و ابراز امیدواری نمود که سطح روابط دیپلوماتیک میان روسیه و امارت اسلامی افزایش یابد.

او همچنان از امنیت و ثبات در افغانستان تذکر داد و گفت که امنیت زمینه‌ سرمایه‌گذاری را در افغانستان فراهم کرده است.

بر بنیاد خبرنامه وزارت امور خارجه، سرگی لاوروف نیز بر توسعه روابط کشورش با افغانستان در عرصه های سیاسی و اقتصادی تاکید کرد و افزود که شرکت‌های روسی علاقه‌مند سرمایه گذاری در بخش های زراعت، معادن و ترانسپورت در افغانستان هستند.

آقای لاوروف همچنان به موقعیت افغانستان در پی تحولات اخیر در منطقه و جهان اشاره کرد و گفت که افغانستان می‌تواند نقش مهمی در پیوند اقتصادی منطقه داشته باشد.

رویداد های اخیر

Karzai: Pakistan seeking to legitimize Durand Line, authorities must clarify

Published

on

Hamid Karzai, former president of Afghanistan, has expressed concern over recent developments along the Durand Line, saying Pakistan has increased military and economic pressure on villages and residents living near the line.

In a statement, Karzai said the apparent purpose of these pressures is to push residents of Durand Line areas to seek help from Pakistani institutions for resolving security and other local issues.

He added that, amid this situation, some tribal elders from both sides of the Durand Line recently signed documents described as “peace agreements,” which were later officially welcomed by Pakistan’s Ministry of Foreign Affairs.

According to Karzai, these developments amount to an effort by Pakistan to legitimize the Durand Line and represent an action against Afghanistan’s national sovereignty.

The former Afghan president also urged the relevant Afghan authorities to provide the public with a clear explanation regarding the recent agreements and developments along the Durand Line.

 
Continue Reading

رویداد های اخیر

اسحاق دار: شکست سارک، پاکستان را به سمت همکاری‌های سه جانبه با افغانستان، چین و بنگله‌دیش سوق داده است

Published

on

محمد اسحاق دار، معاون صدراعظم و وزیر امور خارجه پاکستان، گفته است که شکست سازمان همکاری منطقه‌ای جنوب آسیا (سارک)، پاکستان را به سمت چارچوب‌های همکاری سه جانبه با حضور افغانستان، چین و بنگه‌دیش سوق می‌دهد.

دار روز جمعه در کنفرانس فدراسیون حسابداران جنوب آسیا در لاهور گفت که سارک «متاسفانه نتوانسته است شروع به کار کند» و این امر ادغام و همکاری اقتصادی منطقه‌ای را محدود کرده است.

وی گفت که پاکستان اکنون به دنبال چارچوب‌های منطقه‌ای بدیل برای تقویت ارتباط اقتصادی و تجارت، از جمله قالب‌های سه جانبه مانند چین-پاکستان-افغانستان و چین-پاکستان-بنگله‌دیش است. دار تأکید کرد که آسیای جنوبی نمی‌تواند در «انزوا» باقی بماند و خاطرنشان کرد که این منطقه که نزدیک به دو میلیارد نفر جمعیت دارد، به دلیل همکاری ضعیف بین کشورهای همسایه، فرصت‌های اقتصادی قابل توجهی را از دست می‌دهد.

گفتنی است که سازمان همکاری منطقه‌ای جنوب آسیا در سال ۱۹۸۵ برای ارتقای ادغام اقتصادی و منطقه‌ای بین کشورهای جنوب آسیا، از جمله افغانستان، بنگله‌دیش، بوتان، هند، مالدیف، نیپال، پاکستان و سریلانکا تأسیس شد.

این سازمان برای تشویق همکاری در زمینه‌هایی مانند تجارت، توسعه، آموزش و تبادل فرهنگی طراحی شده بود. با این حال، در سال‌های اخیر، اثربخشی سارک به دلیل تنش‌های سیاسی بین کشورهای عضو، به ویژه بین هند و پاکستان، به طور قابل توجهی محدود شده است که منجر به توقف اجلاس‌ها و کاهش تعاملات منطقه‌ای شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تماس تلیفونی مقام‌های ارشد امارت اسلامی با رهبر حزب جمعیت علمای اسلام پاکستان

Published

on

حزب جمعیت علمای اسلام پاکستان اعلام کرده است که مقام‌های ارشد امارت اسلامی به منظور ابراز مراتب تسلیت خود در پی «شهادت» شیخ محمد ادریس، عالم برجسته مذهبی، با مولانا فضل الرحمن، رهبر این حزب، تماس گرفتند.

بر بنیاد بیانیه‌ این حزب که روز جمعه منتشر شد، تماس گیرندگان شامل محمد یعقوب مجاهد، وزیر دفاع، خلیفه سراج الدین حقانی، وزیر امور داخله، امیر خان متقی، وزیر امور خارجه و ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی بودند.

آنان از شهادت شیخ ادریس ابراز تاسف کرده و برای او دعا کردند. آنان همچنین قتل شیخ ادریس را به شدت محکوم کرده و گفتند که در غم خانواده داغدار و جامعه مذهبی شریک هستند.

در این بیانیه همچنین آمده است که امارت اسلامی با جمعیت علمای اسلام، علمای دینی و طلبا ابراز همدردی کرده و گفته است که مردم افغانستان در غم مردم پاکستان در این حادثه شریک هستند.

گفتنی است که شیخ ادریس، یکی از اعضای ارشد جمعیت علمای اسلام، روز سه‌شنبه هفته گذشته در حالی که به سوی یک مدرسه می‌رفت، توسط موترسایکل‌سواران مسلح در شهر چارسده ایالت خیبر پختونخوا به ضرب گلوله به شهادت رسید. داعش مسئولیت این حمله را بر عهده گرفت.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!