Connect with us

رویداد های اخیر

متقی در نشست مسکو: داعش در بیرون از افغانستان مراکز تجهیز و تربیت ایجاد کرده است

آقای متقی همچنان نگرانی برخی از کشورها را مبنی بر وجود تهدیدات در خاک افغانستان «کاملاً بی‌اساس» دانسته و گفت که این نشاندهنده «خلای معلوماتی» و یا «تحریف معلومات توسط حلقات خرابکار» می‌باشد.

منتشر شده

در

سرپرست وزارت امور خارجه در ششمین نشست فارمت مسکو در باره افغانستان ابراز نگرانی کرده که داعش در بیرون از افغانستان مراکز تجهیز و تربیت ایجاد کرده است.

در این نشست منطقه‌ای که امروز (جمعه) در مسکو برگزار شد، امیر خان متقی گفت حملاتی که به نام داعش در جریان سه سال گذشته در افغانستان صورت گرفته است، اکثریت افراد دخیل در این حملات اتباع کشورهای دیگر بوده و از بیرون وارد افغانستان شده بودند.

او از کشورهای منطقه خواست تا از سربازگیری اتباع شان توسط داعش جلوگیری کنند.

آقای متقی همچنان نگرانی برخی از کشورها را مبنی بر وجود تهدیدات در خاک افغانستان «کاملاً بی‌اساس» دانسته و گفت که این نشاندهنده «خلای معلوماتی» و یا «تحریف معلومات توسط حلقات خرابکار» می‌باشد.

او گفت: «خواهش ما اینست که از عینک بیگانه ها به سوی افغانستان نگاه نشود، بلکه خود باید با استفاده از منابع معلوماتی موثق اطمینان حاصل نمایید. ما حاضریم در این مورد همکاری نماییم.»

سرپرست وزارت امور خارجه همچنان از کشورهای منطقه خواست تا در جلوگیری از قاچاق نوع پروسس شده مواد مخدر به افغانستان همکاری نمایند.

او گفت: «ما توانستیم که در جریان سه سال گذشته روایت حاکم در افغانستان را از دغدغه امنیت به سوی توسعه محوری، بازسازی اقتصادی ‌و جلب سرمایه‌گذاری و ارایه خدمات بهتر برای مردم افغانستان تغییر دهیم.»

در همین حال، وزیر امور خارجه روسیه در این نشست گفت که مسکو خواهان گسترش روابط با افغانستان در بخش‌های سیاسی و اقتصادی می‌باشد. سرگی لاوروف از اقدامات امارت اسلامی در بخش تامین امنیت و مبارزه با مواد مخدر ستایش کرد.

آقای لاوروف همچنان گفت که شرکت‌های روسی علاقه‌مند اند تا در بخش‌ زراعت، معادن و ترانسپورت در افغانستان سرمایه‌گذاری نمایند.

وزیر خارجه روسیه ادعا کرد که امریکا و متحدانش تلاش می‌نمایند تا از سازمان ملل متحد برای کنترول حل و فصل مسئله افغانستان استفاده کنند.

رویداد های اخیر

هیأت امریکایی درباره جنگ افغانستان با عاصم منیر دیدار کرد

این هیأت به رهبری شمیلا ن. چودری و کالین اف. جکسون در چارچوب بررسی ۲۰ سال حضور نظامی، سیاسی و دیپلماتیک امریکا در افغانستان با منیر دیدار کرده است.

Published

on

هیأتی از کمیسیون جنگ افغانستان امریکا با عاصم منیر، قوماندان اردوی پاکستان، در راولپندی دیدار و درباره نقش پاکستان در جنگ افغانستان، وضعیت امنیتی منطقه و تحولات افغانستان گفتگو کرده است.

این هیأت به رهبری شمیلا ن. چودری و کالین اف. جکسون در چارچوب بررسی ۲۰ سال حضور نظامی، سیاسی و دیپلماتیک امریکا در افغانستان با منیر دیدار کرده است.

بر اساس اعلام اردوی پاکستان، دو طرف درباره حمایت پاکستان در جریان جنگ افغانستان و مسایل مرتبط با کار کمیسیون گفتگو کردند.

عاصم منیر نیز دیدگاه پاکستان درباره تحولات امنیتی و چالش‌هایی را که این کشور در جریان جنگ افغانستان با آن روبه‌رو بوده، با هیأت امریکایی در میان گذاشته و بر اهمیت درنظرگرفتن دیدگاه منطقه‌ای و تجربه پاکستان در ارزیابی ابعاد راهبردی، دیپلماتیک و عملیاتی جنگ تأکید کرده است.

کمیسیون جنگ افغانستان در سال ۲۰۲۱ از سوی کانگرس امریکا ایجاد شد تا تصمیم‌ها و عملکرد ایالات متحده در جنگ افغانستان از جون ۲۰۰۱ تا اگست ۲۰۲۱ را بررسی کند. نیروهای امریکایی در اگست ۲۰۲۱ پس از دو دهه از افغانستان خارج شدند.

این دیدار در حالی انجام شده است که کمیسیون امریکا در حال جمع‌آوری دیدگاه‌های طرف‌های دخیل در جنگ و بررسی نقش کشورهای منطقه در جریان این درگیری طولانی‌مدت است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نیکولا بلومو مسئول جدید اتحادیه اروپا در افغانستان شد

بلومو در پیامی در شبکه ایکس گفت که این مأموریت را با «افتخار بزرگ» برای نمایندگی از منافع و ارزش‌های اتحادیه اروپا در افغانستان آغاز می‌کند.

Published

on

نیکولا بلومو، دیپلمات ایتالیایی، به‌عنوان شارژدافیر اتحادیه اروپا در افغانستان آغاز به کار کرد و جانشین ورونیکا بوشکوویچ پوهار شد که از سپتامبر ۲۰۲۴ این مسئولیت را بر عهده داشت.

بلومو در پیامی در شبکه ایکس گفت که این مأموریت را با «افتخار بزرگ» برای نمایندگی از منافع و ارزش‌های اتحادیه اروپا در افغانستان آغاز می‌کند.

او پیش از این ریاست بخش امور پان‌افریقا در سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا را بر عهده داشت و پیش‌تر نیز سفیر اتحادیه اروپا در رواندا بود.

این تغییر در حالی صورت می‌گیرد که اتحادیه اروپا همچنان حضور دیپلماتیک خود در افغانستان را حفظ کرده، اما امارت اسلامی را به‌گونه رسمی به رسمیت نشناخته است.

اتحادیه اروپا از کمک‌کنندگان عمده افغانستان به شمار می‌رود و در هفته‌های اخیر برای برنامه‌های مرتبط با تقویت اقتصاد، حمایت از بازگشت‌کنندگان، زراعت و سازگاری با تغییرات اقلیمی کمک‌های تازه‌ای اعلام کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هشدار سازمان ملل؛ بحران مالی می‌تواند ۸.۳ میلیون آواره را از کمک محروم کند

یو‌ان‌اچ‌سی‌آر اعلام کرده که تا ماه جولای تنها ۳۲ درصد از بودجه ۸.۵۰۵ میلیارد دالری مورد نیاز خود برای سال ۲۰۲۶ را دریافت کرده است.

Published

on

کمیشنری عالی سازمان ملل متحد برای پناهندگان (یو‌ان‌اچ‌سی‌آر) هشدار داده است که تشدید بحران مالی این نهاد می‌تواند تا پایان سال جاری میلادی نزدیک به ۸.۳ میلیون پناهنده و آواره اجباری را از دریافت کمک‌های ضروری محروم کند.

بر اساس گزارش تازه این نهاد، یو‌ان‌اچ‌سی‌آر با کمبود بودجه حدود ۵.۷۸۹ میلیارد دالر روبه‌رو است. این نهاد گفته است که میزان بودجه در دسترس آن در فاصله سال‌های ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۵ حدود ۲۴ درصد کاهش یافته است.

یو‌ان‌اچ‌سی‌آر اعلام کرده که تا ماه جولای تنها ۳۲ درصد از بودجه ۸.۵۰۵ میلیارد دالری مورد نیاز خود برای سال ۲۰۲۶ را دریافت کرده است؛ در حالی که شمار افراد تحت پوشش این سازمان همچنان در سطح بی‌سابقه‌ای قرار دارد.

این نهاد هشدار داده است که کاهش بودجه می‌تواند برنامه‌های ثبت پناهندگان، حمایت از کودکان و خدمات مربوط به بازماندگان خشونت‌های مبتنی بر جنسیت را با خطر جدی مواجه کند.

یو‌ان‌اچ‌سی‌آر می‌گوید کمک نقدی به افرادی که به افغانستان بازمی‌گردند، از ۳۷۵ دالر به ۱۷۰ دالر برای هر نفر کاهش یافته است. بر اساس این گزارش، افغانستان در سال جاری بیش از یک میلیون بازگشته از کشورهای همسایه، از جمله ایران و پاکستان، دریافت کرده است.

این نهاد همچنین اعلام کرده که برای کاهش هزینه‌ها، در سال ۲۰۲۵ شمار کارکنان خود را ۳۳ درصد کاهش داده و فعالیت‌هایش را در شماری از کشورها و حدود ۱۴۰ محل محدود یا تعطیل کرده است.

یو‌ان‌اچ‌سی‌آر هشدار داده است که ادامه کاهش بودجه می‌تواند نظام حمایت از پناهندگان را بیش از پیش تضعیف کند و شمار افرادی را که بدون اسناد قانونی یا دسترسی به خدمات حمایتی باقی می‌مانند، افزایش دهد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!