Connect with us

رویداد های اخیر

متقی: دیگر نمی‌خواهیم افغانستان میدان مقابله ابر قدرت‌ها باشد

منتشر شده

در

وزیر امور خارجه می‌گوید که اجازه نخواهند داد تا افغانستان بار دیگر به میدان جنگ قدرت‌های بزرگ جهانی قرار گیرد.

امیرخان متقی طی مراسمی امروز (پنج‌شنبه، ۱۳ دلو) در پوهنتون کابل گفته است که افغانستان با کشورهای منطقه روابط دیپلوماتیک خوب دارد و شماری از سفارت خانه‌های افغانستان نیز در کشورهای منطقه و فرا منطقه از کابل دستور می‌گیرند.

آقای متقی گفته است: «ما بعد از این نمی‌خواهیم که افغانستان میدان مقابله ابر قدرت‌ها باشد، اگر مقابله می‌باشد، مثبت باشد، اقتصادی باشد، با توجه به جغرافیای افغانستان، امارت اسلامی تلاش دارد که افغانستان مرکز اقتصاد و اتصال شود چون که منطقه به انرژی خیلی ضرورت دارد.»

او تاکید کرده است که افغانستان با جهان مشکل ندارد تا مشکلی از سوی دنیا برای کشور ایجاد نشود. به گفته متقی، عملاً ثابت شده است که خاک افغانستان برضد هیچ‌کشوری استفاده نمی‌شود.

وزیر خارجه گفت: «ما به کشورهای جهان هم صدا می‌کنیم که با هیچ‌کشوری مشکل نداریم، تعهدی که امارت اسلامی کرده این است که خاک افغانستان برضد هیچ‌کشوری استفاده نمی‌شود.»

در همین حال، آقای متقی نیز افزوده که گزارش سازمان‌های جهانی در پیوند به افغانستان از جمله در بخش کاهش فساد و بهبود وضعیت اقتصادی «نوید بخش» است.

از سویی هم، شماری دیگر از مقام‌های امارت اسلامی گفته‌اند که افغانستان با توجه به تحریم‌ها توانسته به سوی بهبود در حوزه اقتصادی حرکت کند.

عبدالطیف نظری، معین وزارت اقتصاد، گفت: «در یک ونیم سال امارت اسلامی چطور توانسته که با وجود محدودیت‌های سیاسی و بانکی به طرف بهبود در حوزۀ اقتصادی حرکت کند؟ گزارش اخیر بانک جهانی را حتمن خواندید که ریکارد بی‌سابقه را صادرات افغانستان شکستانده است.»

رویداد های اخیر

آصف درانی: در امور داخلی افغانستان مداخله ‌نکنید؛ راه خود را پیدا خواهند کرد

Published

on

آصف درانی، نماینده ویژه سابق پاکستان برای افغانستان، گفته است که هیچ کشوری نباید در امور داخلی افغانستان دخالت کند چون ایجاد هرگونه تغییر در این کشور به خود افغان‌ها بستگی دارد.

درانی در پستی در ایکس گفت که افغان‌ها باید «به حال خود رها شوند» و در نهایت «راه خروج» از مشکلات خود را پیدا خواهند کرد.

با این حال، او هشدار داد که بی‌ثباتی در داخل افغانستان می‌تواند پیامدهای منفی برای کشورهای همسایه داشته باشد و افزود که رهبران افغانستان و حامیان آنها باید مسئولیت رسیدگی به چنین خطراتی را بر عهده بگیرند.

درانی سخنان خود را نشانه حسن نیت و بهترین آرزوها برای مردم افغانستان و آینده آنان توصیف کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ازبکستان و جاپان درباره پروژه‌های مشترک برای توسعه اجتماعی-اقتصادی افغانستان گفتگو کردند

Published

on

عصمت‌الله ایرگاشف، نماینده ویژه رئیس جمهور ازبکستان در امور افغانستان، با تتسویا یامادا، رئیس عمومی بخش آسیای جنوبی در اداره همکاری‌های بین‌المللی جاپان، دیدار و دو طرف درباره همکاری‌ در پروژه‌های توسعه‌ای مرتبط با افغانستان گفتگو کرده اند.

به گفته وزارت امور خارجه ازبکستان، هر دو طرف بر اجرای ابتکارات مشترک با هدف حمایت از توسعه اجتماعی-اقتصادی افغانستان تمرکز کردند.

در این دیدار، طرف جاپانی از «رویکرد عمل‌گرایانه» ازبکستان نسبت به افغانستان و همچنین زیرساخت‌های توسعه‌یافته در شهر مرزی ترمذ تمجید کرد.

جاپان همچنین علاقه خود را برای استفاده از امکانات ترمذ برای پروژه‌های بشردوستانه و توسعه‌ای آینده در افغانستان، به ویژه در زمینه‌های آموزش، مراقبت‌های صحی، زراعت، توسعه بخش خصوصی و تلاش‌های مبارزه با مواد مخدر ابراز کرد.

هر دو طرف تأکید کردند که چنین همکاری‌هایی با هدف بهبود شرایط زندگی و رفاه عمومی مردم افغانستان انجام می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

پاکستان: مردم دو سوی خط دیورند خواهان صلح و ثبات‌اند

Published

on

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان می‌گوید مردم ساکن در دو سوی خط دیورند خواهان صلح، ثبات و روابط آرام میان افغانستان و پاکستان هستند.

طاهر اندرابی در نشست خبری هفتگی خود گفته است که میان مردم دو کشور مشکل عمده‌ای وجود ندارد، اما به ادعای او، فعالیت گروه‌های هراس‌افکن از خاک افغانستان همچنان بر تلاش‌های صلح در منطقه تأثیر گذاشته است.

او افزوده است که اسلام‌آباد این موضوع را مانعی در برابر بهبود امنیت و روابط دوجانبه می‌داند. این در حالی است که امارت اسلامی افغانستان همواره این ادعاها را رد کرده و تأکید می‌کند که اجازه استفاده از خاک افغانستان علیه کشورهای همسایه داده نخواهد شد.

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان همچنین گفته است که کشورش در مسائل منطقه‌ای مربوط به افغانستان، ایران، هند و سومالیا همچنان بر دیپلوماسی و گفتگو تمرکز دارد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!