Connect with us

رویداد های اخیر

متقی: ۳۹ سفارتخانه و قونسلگری افغانستان در کنترول امارت اسلامی است

منتشر شده

در

امیر خان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه می‌گوید که در حال حاضر ۳۹ سفارتخانه و قونسلگری افغانستان در کشورهای مختلف در کنترول امارت اسلامی قرار دارند.

آقای متقی در برنامه تشریح دستاوردهای یک ساله این وزارت گفته است که سفیر جدید امارت اسلامی برای ازبکستان روز شنبه هفته آینده به تاشکند سفر می‌کند و روسیه نیز در آینده نزدیک نام امارت اسلامی را از فهرست گروه های ممنوعه حذف خواهد کرد.

متقی بیان کرد که روابط امارت اسلامی با کشورهای منطقه و جهان در حال گسترش است و در جریان یک سال گذشته، کشورهای زیادی ضمن سفر به افغانستان، پیرامون مسایل مهم و کلیدی با مقامات دیدارهای دوجانبه و چند جانبه انجام داده‌اند.

او اظهار نمود: «طی سال گذشته، ده‌ها تن از دیپلومات‌های افغان به مالیزیا، ترکیه، پاکستان، ایران، ازبکستان، ترکمنستان، قزاقستان، روسیه، چین، دوحه و امارات متحده عرب معرفی و نیز این دیپلومات‌ها از سوی کشورهای نامبرده رسماً پذیرفته شده‌اند و این همه بر گسترش روابط دیپلوماتیک ما دلالت می‌کند.»

وی در مورد مقایسه نظام کنونی و نظام پیشین تصریح کرد که تلفات یک ساله در امارت اسلامی برابر است به تلفات یک روزه نظام جمهوریت، زیرا در نظام گذشته روزانه تا ۳۰۰ تن کشته می‌شدند.

سرپرست وزارت خارجه همچنان در مورد اظهارات دونالد ترمپ، نامزد انتخابات ریاست جمهوری امریکا، مبنی بر بازپس گیری پایگاه هوایی بگرام گفت هر کسی که در افغانستان شکست خورده باشد، دیگر به این کشور «دل خوشی» نمی‌کند.

در این برنامه، مسوولان این وزارت نیز خاطر نشان کردند که حالا زمینه و شرایط تطبیق پروژه‌های بزرگ اقتصادی در کشور مساعد است و به منظور تقویت سطح تعامل و روابط دیپلوماتیک با کشورهای منطقه و جهان و جلب سرمایه‌گذاری‌های خارجی و تطبیق پروژه‌های اقتصادی اقدامات موثر انجام شده است.

این در حالی است که به باور آگاهان، وزارت خارجه موفق نشده تا نام رهبران و مقام‌های امارت اسلامی را از فهرست سیاه سازمان ملل بیرون کند و در جریان سه سال گذشته، نام برخی از مقام‌های دیگر نیز شامل فهرست سیاه کشورهای غربی شده‌اند.

رویداد های اخیر

رهبر امارت اسلامی قانون ساحات صنعتی را توشیح کرد

Published

on

وزارت عدلیه می‌گوید که قانون ساحات صنعتی در یازده فصل و ۶۷ ماده از سوی رهبر امارت اسلامی توشیح و نافذ شده است.

این وزارت در اعلامیه‌ای گفته است که این قانون به هدف رشد و انکشاف اقتصاد افغانستان از طریق تنظیم ساحات صنعتی، فراهم‌کردن زمینه جلب‌وجذب سرمایه‌گذاری خصوصی و حفظ ومراقبت از ساحات صنعتی تدوین شده است.

براساس اعلامیه، این قانون توسط وزارت صنعت و تجارت تطبیق خواهد شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بیست و پنج افغان از زندان‌های عراق آزاد شدند

این وزارت در خبرنامه‌ای نوشته است که این افراد به دلیل نداشتن اسناد قانونی، مدت شش ماه در ولایت‌های مختلف عراق زندانی بودند.

Published

on

وزارت امور مهاجرین و عودت کنندگان از رهایی ۲۵ شهروند افغانستان از زندان‌های عراق خبر داده است.

این وزارت در خبرنامه‌ای نوشته است که این افراد به دلیل نداشتن اسناد قانونی، مدت شش ماه در ولایت‌های مختلف عراق زندانی بودند.

بر بنیاد خبرنامه، زندانیان آزاد شده روز گذشته (جمعه) از طریق ایران به کشور بازگشتند.

این افراد پس از ثبت در آمریت سرحدی نیمروز، برای دریافت کمک به سازمان بین المللی مهاجرت معرفی شده اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خلیل‌زاد: بهتر بود با امارت اسلامی در همان اوایل جنگ گفتگو می‌کردیم

وی خاطرنشان کرد که خشم و احساسات رهبری ایالات متحده در آن زمان مصالحه با امارت اسلامی را دشوار کرده بوده، اما اعضای امارت اسلامی در گفتگوهای دوحه، کرزی و چهره های اتحاد شمال را مقصر دانسته اند.

Published

on

زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه پیشین ایالات متحده برای صلح در افغانستان، گفته است که بهتر بود امارت اسلامی در همان اوایل جنگ شامل گفتگوها در مورد آینده می‌شدند.

خلیل‌زاد در پادکستی که توسط «دوحه دیبیتز» منتشر شده، گفته است که اعضای ارشد امارت اسلامی پس از نشست بن با حامد کرزی، رئیس اداره موقت در افغانستان ملاقات کرده و گفته بودند که اداره جدید را می‌پذیرند، مشروط بر اینکه آنان بتوانند با عزت در خانه‌های خود زندگی کنند و تحت تعقیب و پیگرد قرار نگیرند.

وی خاطرنشان کرد که خشم و احساسات رهبری ایالات متحده در آن زمان مصالحه با امارت اسلامی را دشوار کرده بوده، اما اعضای امارت اسلامی در گفتگوهای دوحه، کرزی و چهره های اتحاد شمال را مقصر دانسته اند.

او گفت: «آنها (امارت اسلامی) فکر می‌کردند که ۲۰ سال جنگ و تمام تلفات جانی در همه طرف های افغانستان ناشی از آن اشتباه است، بی توجهی رئیس جمهور کرزی.»

این دیپلومات سابق امریکایی یادآور شد که دونالد ترمپ، رئیس جمهور وقت امریکا در سال ۲۰۱۸ تصمیم گرفت تا نیروهای خود را از افغانستان خارج کند، زیرا معتقد بود که ایالات متحده در این جنگ پیروز نخواهد شد و اولویت‌ها تغییر کرده است.

خلیل‌زاد گفت که در صحبت‌هایش با امارت اسلامی اصرار می‌کرد که خروج نیروهای امریکایی از افغانستان وابسته به عملی شدن تمام شرایط است، اما این پیام از سوی واشنگتن وجود داشت که خروج نباید به گونه محکم به توافق میان حکومت و امارت اسلامی وابسته باشد «چون افغان‌ها با یکدیگر به توافق نمی‌رسند.»

خلیل‌زاد در مورد دو ضمیمه محرمانه توافقنامه دوحه تصریح کرد که این اسناد در مورد جزئیات روند خروج نیروها و مسائل تروریزم هستند، نه حکومت آینده افغانستان.

وی تاکید کرد که توافقنامه دوحه نگرانی‌های اصلی ایالات متحده را رفع کرده، چون در طول ۱۸ ماه هیچ امریکایی توسط امارت اسلامی کشته نشد و امارت اسلامی به تعهدات خود در قبال تروریزم عمل می‌کند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!