رویداد های اخیر

متهم شدن طالبان به جنایات جنگی در قندهار

Published

on

(Last Updated On: اسد ۱۱, ۱۴۰۰)

سفارت های امریکا و بریتانیا در افغانستان گفته اند که طالبان احتمالا با کشتار انتقام جویانه غیرنظامیان مرتکب جنایات جنگی شده است.

طالبان این ادعا را رد کرده است. سهیل شاهین عضو هیات مذاکره کننده طالبان به رویترز گفته است که توییت های سفارت امریکا و بریتانیا حاوی ادعا های «بی اساس» است.

سفارت امریکا در کابل در توییتی طالبان متهم کرده است که ده ها غیرنظامی را در ولسوالی سپین بولدک ولایت قندهار کشته اند. این بیا از سوی سفارت بریتانیا در کابل نیز توییت شده است.

این سفارت ها گفته اند: “این قتل ها میتواند جنایت جنگی محسوب شود. آنها باید مورد تحقیق قرار گیرند و جنگجویان و یا فرماندهان طالبان مسوول، باید پاسخگو باشند.”

این نهادها در توییت دیگر گفته اند: “رهبری طالبان باید مسوول جنایات جنگجویان خود باشد. اگر اکنون نمی توانید جنگجویان خود را اداره کنید، بعدا هیچ کاری در زمینه حکومتداری نمی‌توانید.”

این در حالی است که کمیسیون حقوق بشر افغانستان با نشر گزارشی به گونه تایید کرده است که طالبان در ولایت قندهار دست به کشتار انتقام‌جویانه غیر نظامیان زده و خانه های آنان را نیز تخریب کرده است.

کمیسیون حقوق بشر این کار طالبان را نقض قواعد بشردوستانه بین المللی می داند.

این کمیسیون گفته است که پس از نشر خبرها در این مورد تلفات افراد ملکی در قندهار، این کمیسیون به تحقیق و مستند سازی رویداد های یاد شده اقدام کرده و برای دست‌یابی به اطلاعات موثق و دقیق در این باره در کنار مراجعه با منابع آگاه و معتبر محلی با شماری از خانواده های قربانیان و گواه هان رویداد نیز گفتگو کرده است.

کمیسیون حقوق بشر گفته است که طالبان پس از تصرف سپین بولدک عملیات پاکسازی آغاز کردند و به تعقیب کارمندان پیشین و کنونی دولت و شناسایی حامیان حکومت پرداختند.

این نهاد می افزاید که طالبان به هدف انتقام گیری، افراد را از خانه های شان بیرون کرده و به کشتار آنها اقدام کرده و اموال و خانه های مردم را نیز غارت کرده اند.

بر اساس معلوماتی که به دست کمیسیون حقوق بشر آمده است، انگیزه های شخصی و خصومت های پیشین نیز در کشتار های سپین بولدک دخیل بوده است، چنانچه در زمان مسوولیت جنرال عبدالرازق به عنوان فرمانده پولیس قندهار، یک متنفذ قومی با جمعی دیگر کشته شدند که بعدا‌ خانواده‌های این افراد به پاکستان کوچ کردند و در آنجا به طالبان پیوستند و پس از سقوط ولسوالی اسپین‌بولدک به‌دست طالبان، برادر این متنفذ قومی، با هدف انتقام‌گیری، افرادی را به طالبان معرفی کردند که به ‌نحوی از حامیان جنرال رازق و دولت بوده ‌اند.

کمیسیون حقوق بشر تا کنون به هویت ۴۰ تن دست یافته است که توسط طالبان، در سپین بولدک کشته شده اند.

این کمیسیون می افزاید، با توجه به آنچه مطرح شد، نقض صریح حقوق بشردوستانه بین‌المللی و می‌تواند جنایت جنگی باشد.

هرچند گروه طالبان پیش از این گفته اند که کسی را در سپین بولدک قندهار اینگونه نکشته اند و از رسانه ها نیز دعوت کرده بودند که برای مستند سازی به این ولسوالی بروند.

 

Trending

خروج از نسخه موبایل