Connect with us

رویداد های اخیر

مجاهد پس از پایان نشست دوحه؛ یک چیز را درک نمودیم که اکثر کشورها اراده کمک و همکاری با افغانستان را دارند

از سوی دیگر، سهیل شاهین، ریس دفتر سیاسی امارت اسلامی در قطر گفته است که آجندا نشست سوم دوحه از قبل معلوم بود.

منتشر شده

در

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی پس از پایان نشست سوم دوحه به آریانانیوز گفت، دراین نشست یک چیز را درک نمودیم که اکثر کشورها اراده کمک و همکاری با افغانستان را دارند.

آقای مجاهد همچنان می‌گوید، به کسی اجازه مداخله در امور داخلی را نمی‌دهیم.

وی دراین رابطه گفت: «گشت و گذار طیاره‌ها در حریم هوایی افغانستان یک تجاوز است و ما آنرا محکوم نموده ایم و به هر دلیلی که باشد ما آنرا قبول نداریم.»

به گفته آقای مجاهد بعضی مسایل داخلی کشور است که، به گفته وی “مردم حق دارند از نظام و حکومت خود خواسته‌های داشته باشند و ما نمی‌خواهیم که این خواست‌ها به دست کشورهای دیگر صورت گیرد.”

سخنگو امارت اسلامی می‌گوید که در نشست سوم دوحه روی دو موضوع بحث صورت گرفت که، این که با سکتور خصوصی چگونه کمک و همکاری صورت گیرد، در کدام بخش‌‎ها همکاری شده می‌تواند و دراین بخش چالش‌ها چی است و همچنان در قسمت مبارزه با مواد مخدره و در قسمت جلوگیری از مواد مخدره چی کارها صورت گرفته است و دست‌آوردها چی بوده است و چالش‌ها چی است.

مجاهد گفت: «مساله بدیل معیشت که به مردم ارایه می شود یک مساله بسیار مهم است زیرا افغان ها در امر مبارزه با مواد مخدر بسیار متضرر شده اند و میلیون ها دالر به مردم ضرر رسیده است و افغان ها مردم فقیر اند و بیکاری در جامعه بسیار زیاد است و به این منظور باید یک مکانیزم اقتصادی به وجود بیاید.»

درهمین حال، آقای مجاهد در شبکه ایکس خود نگاشته است که نشست دوحه به پایان رسید.

آقای مجاهد گفت: «پیام افغان‌ها به تمامی شرکت‌کنندگان رسید.»

وی افزود: «افغانستان، به همکاری کشورها در بخش‌های سکتور خصوصی، و مبارزه با مواد مخدر و ایجاد بدیل معیشت نیاز دارد، که اکثر کشورها در مورد همکاری در این بخش گفتگو کردند.»

از سوی دیگر، سهیل شاهین، ریس دفتر سیاسی امارت اسلامی در قطر گفته است که آجندا نشست سوم دوحه از قبل معلوم بود.

به گفته آقای شاهین «آجندا شامل اینکه سکتور خصوصی چگونه حمایت شود و دوم اینکه کمک در امر جلوگیری از کشت و قاچاق مواد مخدر بود و این دو آجندا مشخص شد و روی این موضوعات بحث صورت گرفت.»

شاهین افزوده است که، اشتراک کننده‌گان نشست سوم دوحه حمایت شان را از موضوعات یاد شده اعلام کردند.

 

خبرهای مرتبط: 

سازمان همکاری اسلامی خواستار «تعامل سازنده» با امارت اسلامی برای حل مشکلات افغانستان شد

 

مجاهد در نشست دوحه: اختلافات در مورد سیاست‌ها طبیعی است، تحریم‌ها لغو شود

رویداد های اخیر

بلال کریمی با رئیس بخش آسیایی وزارت خارجه چین دیدار کرد

Published

on

بلال کریمی، سفیر امارت اسلامی در بی‌جینگ با لیو جین‌سونگ، رئیس بخش آسیایی وزارت امور خارجه چین و یوشیاویونگ، نماینده ویژه این کشور برای افغانستان، دیدار کرده و آنان درباره روابط سیاسی، اقتصادی و تجاری بین دو کشور، فعال‌سازی دهلیز واخان، امور قنسولی و دیگر موضوعات مرتبط گفتگو کرده‌اند.

براساس خبرنامه سفارت افغانستان در چین، آقای کریمی در این دیدار از موضع مثبت چین ستایش کرده و همکاری میان دو کشور را ضروری دانسته است.

خبرنامه افزوده است که جین‌سونگ و یوشیاویونگ همچنان ضمن احترام به استقلال، تمامیت ارضی و حاکمیت افغانستان، بر ادامه همکاری‌ها تأکید نمودند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نیویارک تایمز: افغانستان پس از قطع کمک‌های امریکا با تشدید بحران گرسنگی روبه‌رو است

Published

on

روزنامه نیویارک تایمز در گزارش تازه‌اش گفته است که افغانستان در پی کاهش شدید کمک‌های ایالات متحده، بیش از پیش در بحران انسانی فرو رفته است؛ به‌گونه‌ای که گرسنگی کودکان به بدترین سطح خود در ۲۵ سال گذشته رسیده و نزدیک به ۴۵۰ مرکز صحی مجبور به تعطیلی شده‌اند.

بر اساس این گزارش، بودجه ایالات متحده که پس از به قدرت رسیدن امارت اسلامی در سال ۲۰۲۱ به‌طور میانگین سالانه نزدیک به یک میلیارد دالر بود، پس از برچیده شدن اداره توسعه بین‌المللی ایالات متحده در دوران ریاست‌جمهوری دونالد ترمپ، عملاً از میان رفته است.

برنامه جهانی غذا برآورد کرده است که اکنون چهار میلیون کودک افغان در معرض خطر مرگ ناشی از سوءتغذیه قرار دارند.

کاهش کمک‌ها به‌ویژه مناطق روستایی را به‌شدت تحت تأثیر قرار داده و خانواده‌ها را از دسترسی به خدمات ابتدایی صحی محروم کرده است. در ولایت دایکندی، بسته شدن کلینیک‌های محلی با مرگ‌های قابل پیشگیری هنگام زایمان و افزایش مرگ‌ومیر کودکان ارتباط داده شده است.

در سراسر کشور، بیش از ۱۷ میلیون افغان حدود ۴۰ درصد جمعیت با ناامنی حاد غذایی روبه‌رو هستند و بنا بر این گزارش، هفت ولایت در آستانه شرایط قحطی قرار دارند.

این بحران با اخراج‌های گسترده مهاجرین افغان از ایران و پاکستان، زلزله‌های مرگبار و تداوم خشکسالی تشدید شده است. هرچند دیگر کمک‌کنندگان و مقام‌های افغان تلاش کرده‌اند این خلأ را جبران کنند، اما به گزارش نیویارک تایمز، این تلاش‌ها به‌مراتب کمتر از سطح کمک‌های پیشین امریکا بوده است.

نهادهای بشردوستانه هشدار می‌دهند که پیامدهای این وضعیت بلندمدت خواهد بود. محققانی که نیویارک تایمز به آن‌ها استناد کرده می‌گویند سوءتغذیه مداوم می‌تواند به یک نسل کامل آسیب برساند؛ پیامدهایی که حتی در صورت ازسرگیری کمک‌ها در آینده نیز قابل جبران نخواهد بود.

با این حال، سخنگوی امارت اسلامی یافته‌های این گزارش را نادرست می‌داند و می‌گوید که وضعیت افغانستان آن‌چنان وخیم نیست که بازتاب داده می‌شود و وضعیت کشور نیز به‌سوی بهبودی می‌رود.

ذبیح‌الله مجاهد گفته است: «به نظر ما این گزارش درست نیست. ما زمان‌های بدی را پشت سر گذاشته‌ایم و مشکلاتی چون بحران انسانی را تجربه کرده‌ایم. در مقطعی تلفات بسیار سنگینی داشتیم و مردم ما با مشکلات زیادی روبه‌رو بودند، اما اکنون وضعیت اکثر مردم رو به بهبود است. اقتصاد کشور به‌سمت مثبت در حرکت است و برای شماری از افراد بیکار تا حدی زمینه‌ کاریابی فراهم شده و تلاش‌ها همچنان ادامه دارد و منابع اقتصادی افغانستان احیا شده است.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

ازبیکستان و قزاقستان درباره همکاری‌های دو جانبه پیرامون افغانستان گفتگو کردند

Published

on

عصمت‌الله ایرگاشف، نماینده ویژه رئیس جمهور ازبیکستان در امور افغانستان، روز سه‌شنبه با بیبوت آتامکولوف، سفیر قزاقستان در ازبیکستان، دیدار کرد تا درباره همکاری‌های دوجانبه پیرامون افغانستان گفتگو کنند.

طبق بیانیه‌ای که توسط وزارت امور خارجه ازبیکستان منتشر شد، دو طرف بر تعهد خود برای حفظ گفتگوهای منظم با هدف رسیدگی به مسئله افغانستان تأکید کردند.

آتامکولوف از تلاش‌های ازبیکستان برای کمک به شکل‌دهی به یک موضع منطقه‌ای واحد در مورد افغانستان قدردانی کرد.

این دیدار همچنین شامل گفتگو در مورد مشارکت افغانستان در ابتکارات اتصال منطقه‌ای، به ویژه اجرای پروژه خط آهن افغان ترانس بود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!