Connect with us

اخبار ساحوی

مجلس سنا فیصله کرد تا کمیته کانکور لغو شود

منتشر شده

در

مجلس سنا با اکثریت آرا فیصله کرد تا کمیته کانکور لغو شود و به جای آن یک کمیته دیگر جدا از تشکیلات وزارت تحصیلات عالی ساخته شود. و در ضمن کسانیکه در این آزمون تقلب کرده اند مورد پیگرد قرار گیرند.

به باور شماری از سناتوران در آزمون کانکور خیانت صورت گرفته و حتا اینکه برخی کشور های بیرونی نیز در نتایج آن مداخله کرده اند.

سناتور فقیر محمد نظری ادعا نموده که دراین آزمون پول تبادله شده و درضمن از کشورهای همسایه مانند ایران دست اندازی در نتایج این آزمون صورت گرفته.

درهمین حال سناتور احساس نیز با تائید این موضوع گفت: “هیچ نوع ادعای بالای شخص وزیر نداریم اما تمام دست درازی ها توسط تیم کانکور صورت گرفته که من به چشم خود تقلب را در این پروسه دیده ام”

آقای حساس تیم کانکور را به جاسوسی بیگانگان، خیانت و آوردن ماشین نتایج که به نحوی دست بیگانگان در آن دخیل است متهم میکند.

پس ادعای شماری از معترضان کانکور و راهپیمایی ها مبنی بر تقلب گسترده در این آزمون وغیر شفاف بودن نتایج کانکور، مجلس سنا به روز یکشنبه27 حوت وزیر تحصیلات عالی را برای توضیحات فرا خواند.

دراین فرا خوانی عبیدالله عبید وزیر تحصیلات عالی سوگند یاد نموده گفت که هیج نوع تصرف در این آزمون صورت نگرفته و حاضر است تا در مورد کسانی که ادعای خیانت در نتیجه کانکور را میکند، پاسخ دهد.

فضل الهادی مسلمیار رییس مجلس سنا پیشنهاد نمود که برای یکبار دیگر یکجا با مجلس نمایندگان و نهاد های جامعه مدنی نتایج کانکور را بررسی نمایند.

وزیر تحصیلات عالی نیز با این کار مجلس سنا موافقت کرد و از اعضای مجلس سنا خواست تا ، در صورتیکه در مورد تقلب کارمندان این وزارت اسناد و شواهدی در دست دارند، باید به این اداره بسپارند تا در مورد بررسی صورت گیرد.

Advertisement

اخبار ساحوی

انفجار در شمال چین هشت کشته بر جا گذاشت

Published

on

رسانه‌های دولتی چین گزارش داده اند که انفجاری در یک شرکت کوچک بیوتکنولوژی در شمال این کشور هشت نفر را کشته است.

این انفجار در اوایل صبح شنبه در شوویانگ در ولایت شانشی رخ داده است.

خبرگزاری شینهوا گزارش داد که نماینده قانونی شرکت بیوتکنولوژی «جیاپنگ» بازداشت شده و یک تیم تحقیق در مورد حادثه ایجاد شده است.

شینهوا اعلام کرد که این شرکت در یک منطقه کوهستانی واقع شده و دود زرد تیره از محل حادثه به هوا برخاسته است.

علت انفجار مشخص نشده است.

شرکت بیوتکنولوژی جیاپنگ که در جون ۲۰۲۵ تأسیس شد، در زمینه خوراک حیوانات، محصولات زغال سنگ و مصالح ساختمانی، تحقیقات انجام می‌دهد.

Continue Reading

اخبار ساحوی

پایان مذاکرات ایران و امریکا در عمان؛ عراقچی می‌گوید «آغاز خوبی» بود

Published

on

عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران روز جمعه گفتگوهای این کشور با ایالات متحده در عمان را «آغاز خوبی» توصیف کرد و افزود که این مذاکرات می‌تواند «ادامه‌ خوبی» نیز داشته باشد.

این گفتگوها که با میانجی‌گری عمان برگزار شد، از سرگیری دیپلوماسی هسته‌ای بین تهران و واشنگتن را نشان می‌دهد. رسانه‌های دولتی ایران اعلام کردند این دور از مذاکرات روز جمعه به پایان رسیده و هر دو هیئت به پایتخت‌های خود بازگشته‌اند.

آقای عراقچی در گفتگو با خبرنگاران رسانه‌های دولتی در مسقط گفت پیشرفت این مذاکرات بستگی به امریکا و تصمیم‌هایی دارد که در تهران اتخاذ می‌شود.

عراقچی گفت که یک «چالش قابل توجه» همچنان وجود دارد و به فضای غالب بی‌اعتمادی اشاره کرد. او گفت اولویت ایران غلبه بر این بی‌اعتمادی است و سپس تدوین چارچوب توافق‌شده‌ای برای این مذاکرات و مسائل مطرح‌شده روی میز.

او این گفتگوها را یک دور جدید از دیالوگ پس از هشت ماه پرتلاطم که شامل یک جنگ نیز بود، توصیف کرد و گفت بی‌اعتمادی انباشته‌شده مانع اصلی مذاکرات است.

عراقچی افزود: «اگر همین رویکرد و دیدگاه از سوی طرف مقابل حفظ شود، می‌توانیم در جلسات آینده به چارچوب توافق‌شده‌ای برای این گفتگوها و مسائل مطرح‌شده دست یابیم»، اما افزود که نمی‌خواهد زودهنگام قضاوت کند.

اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، نیز در شبکه اجتماعی ایکس تأیید کرد که دو طرف بر ادامه‌ مذاکرات توافق کرده‌اند و قرار است زمان دور بعدی گفتگوها با مشورت پایتخت‌ها تعیین شود.

Continue Reading

اخبار ساحوی

درگیری خونین در بلوچستان؛ پاکستان با هلیکوپتر و طیاره بدون سرنشین مواضع جنگجویان را پس گرفت

جنگجویان در یکی از بزرگ‌ترین عملیات‌های خود، در سراسر بلوچستان حمله کردند که در نتیجه آن، بیش از ۲۲ نیروی امنیتی و ۳۶ غیرنظامی جان باختند.

Published

on

مقام‌های امنیتی پاکستان اعلام کرده‌اند که نیروهای این کشور پس از سه روز درگیری شدید، با استفاده از هلیکوپترها و طیاره‌های بدون سرنشین توانسته‌اند کنترول یک شهر بیابانی در ایالت بلوچستان را از دست اردوی آزادی‌بخش بلوچ پس بگیرند. به‌گفته پولیس، شمار قربانیان خشونت‌های اخیر به ۵۸ تن افزایش یافته است.

این درگیری‌ها پس از موج حملات هماهنگ گروه موسوم به «اردوی آزادی‌بخش بلوچ» در روز شنبه آغاز شد؛ حملاتی که بخش‌های وسیعی از بزرگ‌ترین ایالت پاکستان را فلج کرد. مقام‌های امنیتی می‌گویند در جریان درگیری، ۱۹۷ جنگجو کشته شده‌اند.

جنگجویان در یکی از بزرگ‌ترین عملیات‌های خود، در سراسر بلوچستان حمله کردند که در نتیجه آن، بیش از ۲۲ نیروی امنیتی و ۳۶ غیرنظامی جان باختند. در شهر نوشکی، جنگجویان برای سه روز کنترول پاسگاه پولیس و چند مرکز امنیتی را در دست داشتند تا این‌که نیروهای دولتی بار دیگر شهر را تصرف کردند. 

بلوچستان، ایالتی فقیر اما غنی از منابع طبیعی که با افغانستان و ایران هم‌مرز است، سال‌هاست شاهد شورش‌های مسلحانه جنگجویان بلوچ است. مقام‌های امنیتی گفته‌اند عملیات علیه جنگجویان در دیگر مناطق این ایالت همچنان ادامه دارد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!