Connect with us

رویداد های اخیر

مجلس نماینده‌گان: گنجینه باختر باید به یک کشور با اعتبار انتقال داده شود

منتشر شده

در

پس از آنکه دفتر سرمفتش ویژه بازسازی افغانستان (سیگار) در گزارش تازه‌ای اعلام کرده که انتقال غیرقانونی پول نقد هنوزهم از میدان هوایی بین‌المللی حامد کرزی (کابل) ادامه دارد و مسئولان برای کنترل آن تلاش کافی نکرده‌اند، اکنون مجلس نماینده‌گان امروز چهارشنبه (۸دلو) گفته اند که گنجینه باختری افغانستان باید به یکی از کشورهای با اعتبار انتقال داده شود، زیرا احتمال تاراج آن به گونه آشکار وجود دارد.

رییس مجلس نماینده‌گان می گوید که گنجینه باختری که پشتوانه پول افغانی است در امان نبوده و باید از چگونه‌گی نگهداری آن نظارت جدی صورت گیرد. اما ریاست جمهوری این سخنان را تاسف بار خواند وگفته که از گنجینۀ تاریخی باختری نه تنها به گونه مسئولانه حفاظت می کند، بلکه این گنجینه را به عنوان معرف تاریخ و هویت افغانستان چندین بار در پایتخت‌های مشهور جهان به نمایش گذاشته و عواید قابل ملاحظه به خزانه دولت از این طریق بدست آمده است.

شماری از نماینده‌گان مجلس می‌گویند که گنجینهء باختری با خطر دستبرد و قاچاق قرار دارد و هیچ اعتمادی بر بانک مرکزی وجود ندارد که زمینه ساز انتقال این سرمایه بزرگ از افغانستان نشود.

این نماینده‌گان تاکید می ‌ورزند که گنجینه باختری باید به یکی از کشور های با اعتبار انتقال داده شود تا مصئون باقی بماند.

نیلوفر ابراهیمی، مجلس نماینده‌گان- بدخشان می گوید که:” برای جلوگیری از انتقال گنجینه باختری باید اقدام شود چون کمره‌های بانک مرکزی از دو ماه به این سو خاموش شده اند و نگرانی داریم بر عدم بی‌اعتمادی حکومت فعلی و این سرمایه با خطر قاچاق مواجه است و باید به یک کشور معتبر جهان انتقال داده شود.”

زلمی مجددی، عضو کمیسیون امور دفاعی مجلس نماینده‌گان می‌گوید که :”در عواید بانک مرکزی کسر فایش به میان آمده و ما از ذخایر طلا نگران استیم که به بیرون انتقال داده نشود و عواید بانک مرکزی انتقال داده شده واز حرکات غیرقانونی حکومت باید جلوگیری شود.”

درهمین حال رییس مجلس نماینده‌گان تاکید می‌ورزد که همزمان با قاچاق پول از افغانستان گنجینه باختری نیز در امان نیست، زیرا بانک مرکزی فاقد اعتبار است.

میررحمان رحمانی، رییس مجلس نماینده‌گان می‌گویدکه :”اگر پول قاچاق می شود گنجینه باختری هم در امان نخواهد بود و این گنجینه پشتوانه پول افغانستان است و به یک کشور دیگر انتقال داده شود چون بانک مرکزی فاقد اعتبار می باشد و این موضوع بسیار جدی است.”

گنجینه باختری بیش از دو صد اثر شامل اشیای طلایی است که بعد از سیزده سال نمایش در شماری از کشورها با عاید سه صد و چهارده میلیون افغانی دوباره به افغانستان انتقال داده شده است و بهای این سرمایهء ملی نزدیک به سیزده میلیارد دالر تخمین شده است.

رویداد های اخیر

پاکستان: مردم دو سوی خط دیورند خواهان صلح و ثبات‌اند

Published

on

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان می‌گوید مردم ساکن در دو سوی خط دیورند خواهان صلح، ثبات و روابط آرام میان افغانستان و پاکستان هستند.

طاهر اندرابی در نشست خبری هفتگی خود گفته است که میان مردم دو کشور مشکل عمده‌ای وجود ندارد، اما به ادعای او، فعالیت گروه‌های هراس‌افکن از خاک افغانستان همچنان بر تلاش‌های صلح در منطقه تأثیر گذاشته است.

او افزوده است که اسلام‌آباد این موضوع را مانعی در برابر بهبود امنیت و روابط دوجانبه می‌داند. این در حالی است که امارت اسلامی افغانستان همواره این ادعاها را رد کرده و تأکید می‌کند که اجازه استفاده از خاک افغانستان علیه کشورهای همسایه داده نخواهد شد.

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان همچنین گفته است که کشورش در مسائل منطقه‌ای مربوط به افغانستان، ایران، هند و سومالیا همچنان بر دیپلوماسی و گفتگو تمرکز دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دیدار سهیل شاهین با سفیر گامبیا در قطر؛ بررسی روابط دوجانبه و فرصت‌های سرمایه‌گذاری

بر اساس خبرنامه سفارت افغانستان در دوحه، عمر جاح هم‌زمان مسئولیت امور سفارت گامبیا برای افغانستان را نیز بر عهده دارد.

Published

on

سهیل شاهین، سرپرست سفارت امارت اسلامی افغانستان در دوحه، با عمر جاح، سفیر و نماینده فوق‌العاده جمهوری گامبیا در قطر دیدار و گفتگو کرده است.

بر اساس خبرنامه سفارت افغانستان در دوحه، عمر جاح هم‌زمان مسئولیت امور سفارت گامبیا برای افغانستان را نیز بر عهده دارد.

در این دیدار، دو طرف درباره روابط دوجانبه میان افغانستان و گامبیا، وضعیت امنیتی در افغانستان، فرصت‌های سرمایه‌گذاری و همکاری‌های اقتصادی و سایر موضوعات مورد علاقه مشترک بحث و تبادل نظر کرده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اچکزی: اگر دولتمردان خوب می‌بودند، مردم دو طرف خط دیورند آزادانه رفت‌وآمد می‌کردند

Published

on

محمود خان اچکزی، رهبر اپوزیسیون در مجلس ملی پاکستان و رئیس حزب عوامی ملی پشتونخوا، گفته است که اگر رهبران شایسته در قدرت می‌بودند، مردم در امتداد خط دیورند می‌توانستند آزادانه رفت‌وآمد کنند.

او در یک پادکست گفته است که کشورهای دیگر مانند روسیه، آلمان و بریتانیا با وجود جنگ‌های تاریخی، امروز مرزهای بسیار بازتری دارند و در میان آن‌ها تنها یک «خط کاغذی» باقی مانده است و بررسی‌های سخت‌گیرانه نیز وجود ندارد.

اچکزی افزود که در منطقه نیز می‌توانست وضعیت مشابهی وجود داشته باشد و تأکید کرد: «اینجا چه مشکل است؟ پنجابی در کندهار می‌رقصید و پشتون اینجا می‌آمد. با وجود این‌که ظاهراً یک کشور نیستیم، اما می‌توانستیم عملاً یک کشور باشیم.»

او همچنین با اشاره به تهاجم شوروی سابق و ایالات متحده به افغانستان گفت که افغانستان حق دارد از این کشورها برای خسارات جنگی و بازسازی مطالبه غرامت کند.

این سیاستمدار پاکستانی در ادامه از برخورد حکومت پاکستان با پشتون‌ها انتقاد کرده و مدعی شده است که در برخی شهرها مانند لاهور و کراچی، برخی از آنان بازداشت یا اخراج می‌شوند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!