Connect with us

اخبار ساحوی

مجلس نمایندگان از خاموشی امریکا بخاطر حملات پاکستان بر افغانستان اعتراض کردند

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

Kunarشماری از اعضای مجلس نمایندگان خاموشی جهان به ویژه ایالات متحده امریکا را در برابر راکت پراگنی و حملات هوایی پاکستان به حریم افغانستان ناشی از سیاست ناکارای حکومت افغانستان عنوان میکردند.
اعضای این مجلس خاموشی امریکا را در برابر این حملات ناشی از سیاست ناموفق حکومت افغانستان میدانند و میگویند که افغانستان اعتماد خودرا در برابر جهانیان از دست داد است و از این رو دچار چنین مشکلات میشود.
به باور آنان افغانستان نتوانسته که یک متحد قوی با متحدین بین المللی خود باشد و به همین دلیل همواره سیاست اش در برابر آنان در حال تغییر است.
پاکستان از چند سال به این سو مناطق مرزی افغانستان را مورد حمله راکتی قرار میدهد، تا اینکه در این اواخر ولایت کنر مورد حملات هوایی پاکستان نیز قراد گرفت که در نتیجه باعث کشته و زخمی شدن شماری از افغانها گردید.
غلام فاروق مجروح عضومجلس نمایندگان گفت:” افغانستان نتوانسته که یک همکار قوی برای جهانیان باشد و هم چنان نتوانسته که یک متحد استراتیژیک خوب در منطقه با امریکا و متحدانش بوده باشد. و همواره روابط افغانستان با ایالات متحده امریکا و ناتو در حال تغییر بوده”.
در همین حال صالح محمد صالح عضو مجلس نمایندگان به این باور است که جهان دیگر به سیاست افغانستان اعتبار نخواهد کرد بخاطریکه معلوم نیست که افغانستان با کدام کشور دوست است و با کدام کشور دشمن. گاهی دوست ایران میشود و گاهی هم دوست و طرفدار پاکستان به همین قسم گاهی هم با امریکا در عملکرد های جنگی قرار میگیرد و گاهی هم در دوستی”.
اما شماری از اعضا مجلس نمایندگان خاموشی امریکا را در این مورد دلیل امضا نکردن پیمان امنیتی با امریکا میداند.
نادر شاه بحر عضو مجلس نمایندگان گفت:” بدلیل اینکه یک جزء از پیمان استراتیژیک امضا شده و یک جزء دیگر آن باقی مانده از همین خاطر تا وقتی که موافقتنامه امنیتی هم امضاء نشود شاید امریکا در موارد مختلف مانند حملات پاکستان بر مناطق مرزی افغانستان چندان عکس العمل نشان ندهد”.
در این حال ریاست جمهوری افغانستان انتظار دارد که امریکا در برابر حملات راکتی پاکستان بر مناطق شرقی افغانستان خاموشی اختیار نکند .
در اجلاس شورای امنیت ملی افغانستان رییس جمهور کرزی عدم سکوت امریکا در این راستا را در تضاد با محتوای سند همکاری های دراز مدت ستراتیژیک میان کابل و واشنگتن خوانده است .

Advertisement

اخبار ساحوی

ابراهیم رئیسی و هیات همراه وی در سانحه سقوط چرخبال جان باختند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۳۱, ۱۴۰۳)

ابراهیم رئیسی، رییس جمهور ایران، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه، محمدعلی آل‌هاشم امام جمعه تبریز و مالک رحمتی والی آذربایجان شرقی در سانحه سقوط چرخبال جان باختند.

لاشه چرخبال حامل ابراهیم رئیسی و حسین امیرعبداللهیان و هیات همراه آنها در مختصات مشخص شده توسط طیاره بدون سرنشین آکینجی ترکیه یافته شد.

پیرحسین کولیوند، رئیس جمعیت هلال احمر ایران در گفتگو با تلویزیون دولتی این کشور از یافته شدن لاشه چرخبال حامل ابراهیم رئیسی و هیات همراه او در شمال استان آذربایجان شرقی خبر داد.

یک فروند طیاره بدون سرنشین آکینجی ساعاتی پیش محل دقیق لاشه چرخبال مذکور را شناسایی و اطلاعات مربوطه توسط ترکیه در اختیار مقام‌های ایرانی قرار گرفته بود.

تیم‌های کمک و نجات ایرانی پس از چندین ساعت موفق به یافتن لاشه چرخبال مذکور شده اند.

Continue Reading

اخبار ساحوی

رییس جمهور روسیه به هدف گسترش مشارکت استراتژیک با شی وارد بیجینگ شد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۷, ۱۴۰۳)

ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه برای گفتگو در مورد گسترش «مشارکت استراتژیک» با شی جین‌پینگ، همتای چینی‌اش وارد بیجینگ شده است.

رویترز گزارش داده که پوتین روز پنج‌شنبه (۲۷ثور) وارد بیجینگ شده است.

مسکو امیدوار است که این سفر بتواند، «مشارکت استراتژیک» میان دو کشور قدرت‌مند رقیب «ژئوپلیتیکی» امریکا را گسترش دهد.

پوتین در مصاحبه با خبرگزاری شین‌هوا از شی برای کمک به ایجاد این مشارکت با روسیه برمبنای منافع ملی و اعتماد متقابل قدردانی کرده است.

رییس جمهور روسیه افزوده است: «ما تلاش خواهیم کرد که همکاری نزدیک‌تری در زمینه صنعت و فناوری پیشرفته، فضا و انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز، هوش مصنوعی، منابع انرژی تجدیدپذیر و سایر بخش‌های نوآورانه ایجاد کنیم.»

براساس گزارش، پوتین با انتخاب چین برای اولین سفر خارجی خود پس از ادای سوگند برای یک دوره شش ساله که حداقل تا سال ۲۰۳۰ در قدرت باقی خواهد ماند، پیامی را در مورد اولویت‌های و عمق روابط شخصی خود با شی به جهان ارسال کرده است.

پوتین ۷۱ ساله و شی ۷۰ ساله در مراسم جشن ۷۵ ساله‌گی جمهوری خلق چین توسط اتحاد جماهیر شوروی که در سال ۱۹۴۹ توسط مائو تسه تونگ اعلام شده بود، شرکت خواهند کرد.

گفتنی است که چین و روسیه در فبروری ۲۰۲۲ در سفر پوتین به بیجینگ، «شراکت بدون محدودیت» را اعلام کرده بودند.

ایالات متحده چین را به‌عنوان بزرگترین رقیبش و روسیه را به‌عنوان بزرگترین تهدید علیه دولت و مردم خود می‌داند.

قرار است پوتین طی این سفر از «هاربین» در شمال‌شرقی چین، شهری که روابط قوی با روسیه دارد نیز دیدن کند.

این سفر در حالی صورت می‌گیرد که چین در سال‌های اخیر روابط تجاری و نظامی خود را با روسیه به دلیل تحریم‌های امریکا و متحدانش علیه این دو کشور، افزایش داده است.

رهبران کشورهای غربی، به خصوص ایالات متحده نقش چین را در کمک به روسیه برای مقابله با تحریم‌ها مهم عنوان کرده‌اند.

Continue Reading

اخبار ساحوی

حمله اسرائیل به رفح در محکمه جهانی بررسی خواهد شد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۶, ۱۴۰۳)

محکمه بین‌المللی عدالت سازمان ملل در روز‌های پنج‌شنبه و جمعه جلساتی را برای بحث در مورد اقدامات عاجل جدید مورد نظر آفریقای جنوبی در مورد حملات اسرائیل به رفح در طول جنگ غزه برگزار خواهد کرد.

به نقل از بیانیه محکمه جهانی، جلسات ۱۶ و ۱۷ می ‌به درخواست آفریقای جنوبی از محکمه برای صدور اقدامات عاجل بیشتر علیه اسرائیل به دلیل حملات این رژیم به رفح می‌پردازد.

این درخواست بخشی از دوسیه‌ای است که آفریقای جنوبی در ماه جنوری علیه اسرائیل مطرح کرده و این کشور را به ارتکاب نسل‌کشی علیه فلسطینیان در غزه متهم می‌کند.

روز یک‌شنبه، مصر به ترکیه و کلمبیا پیوست و رسماً درخواست پیوستن به پرونده علیه اسرائیل را داد.

از طرفی دولت مصر پس از پیوستن به دوسیه شکایت از اسرائیل در محکمه جهانی، هم‌اکنون در حال برررسی کاهش سطح روابط سیاسی به این رژیم است.

طبق گزارش اسکای‌نیوز، دولت مصر در حال بررسی کاهش سطح روابط سیاسی با اسرائیل است.

وزارت خارجه مصر روز یک‌شنبه با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که این کشور قصد دارد به صورت رسمی از شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی در محکمه بین‌المللی جزایی حمایت کند.

وزارت خارجه مصر تصریح کرد: «ورود به این شکایت در سایه تشدید و گسترش تعرض‌های اسرائیل علیه غیرنظامیان در نوار غزه صورت می‌گیرد. ما از اسرائیل می‌خواهیم که به عنوان نیروی اشغالگر به تعهدات خود عمل کند و تدابیر موقت صادرشده از سوی محکمه بین‌المللی جزایی را به اجرا دربیاورد.

وزارت خارجه مصر اعلام کرد: ما بار دیگر از شورای امنیت سازمان ملل متحد و طرف‌های تاثیرگذار می‌خواهیم که برای برقراری آتش‌بس در نوار غزه و توقف عملیات نظامی در رفح فوراً اقدام کنند.

این در حالی است که سامح شکری، وزیر خارجه مصر مدعی شد: توافق صلح با اسرائیل انتخابی راهبردی برای مصر و رکن اصلی صلح در منطقه است.

محکمه جزایی بین‌المللی درخواست اقدامات ارائه‌شده از سوی آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی مبنی بر ارتکاب نسل‌کشی جمعی از سوی این رژیم در نوار غزه را اوایل ماه حمل سال گذشته بررسی کرد.

پس از آن قضات محکمه جزایی بین‌المللی طبق درخواست آفریقای جنوبی احکامی موقت را علیه رژیم صهیونیستی صادر کردند. این محکمه از رژیم صهیونیستی خواست تمامی اقدامات لازم را برای جلوگیری از نسل‌کشی در غزه انجام دهد. این محکمه به رژیم صهیونیستی دستور داد ظرف یک ماه تمامی اقداماتی را که برای جلوگیری از نسل‌کشی انجام داده به محکمه جهانی گزارش دهد. همچنین قاضی این محکمه گفت که حکم مذکور تعهدات بین‌المللی برای رژیم صهیونیستی ایجاد می‌کند.

علاوه بر این محکمه جهانی به رژیم صهیونیستی دستور داد تا «اقدامات عاجل» را برای فراهم کردن خدمات مورد نیاز فوری و کمک‌های بشردوستانه در نوار غزه انجام دهد، اما با این حال دستوری مبنی بر برقراری آتش‌بس در این جنگ را مطرح نکرد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!