Connect with us

رویداد های اخیر

مجلس نمایندگان امریکا ازعدم همکاری وزارت خارجه این کشور درباره خروج از افغانستان انتقاد کرد

منتشر شده

در

رییس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان امریکا ازعدم همکاری وزارت خارجه این کشور درارائه معلومات درباره خروج ازافغانستان انتقاد کرد.

مایکل مک کال می‌گوید، وزارت خارجه در فراهم آوری معلومات به تحقیقات کنگره “ناکام” بوده و امریکا را “گمراه” می‌کند. او گفته است وزارت خارجه در برابر تحقیقات مانع ایجاد می‌کند.

وزارت خارجه امریکا اما می‌گوید، به همکاری با کار کمیته متعهد است و تا کنون صدها ورق سند درمورد افغانستان در پاسخ به درخواست مک‌کال ارائه شده است.

کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان کانگرس ایالات متحده این مسوولیت را برعهده دارد روز چهار هفته قبل نشست استماعیه را نیز در این خصوص برگزار کرد.

شماری ازنظامیان برحال و بازنشسته امریکا در این نشست در مورد خروج پر هرج و مرج نیروهای امریکایی از افغانستان گواهی دادند.

اکنون رییس کمیته امورخارجی مجلس نمایندگان امریکا از عدم همکاری وزارت خارجه درارائه معلومات درباره خروج ازافغانستان انتقاد می‌کند.

مایکل مک کانل، رییس کمیته امورخارجی مجلس نمایندگان امریکا می‌گوید که:«فکر می‌کنم پرسش‌های زیادی مطرح است که باید پاسخ دریافت کند و پرسش‌های وزارت خارجه که تا حال مطرح شده با درخواست‌های اسناد ما مطابقت نکرده است. لذا نیاز است تا معلومات کافی برای ما ارائه شود این ما را کمک می‌کند به پیش برویم وپالیسی بعدی را با در نظرداشت واقعیت‌های میدانی رقم بزنیم.»

با این حال، درخبرنامه مک‌کال آمده است که وزارت خارجه امریکا باید کانال ارتباطی و پاسخ‌گویی، گزارش کاری ماموریت دیپلوماتیک امریکا برای افغانستان و پلان‌های اضطراری سفارت ایالات متحده امریکا در کابل را بدون تاخیر به کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان فراهم کند.

او گفته است، خروج از افغانستان لکه‌ای بر اعتماد حکومت بایدن است و تلاش وزارت خارجه برای کتمان آن انگیزه‌ای دیگری است که باید برای آن پاسخ دریافت کنیم.

سخنگوی وزارت خارجه امریکا اما می‌گوید که وزارت خارجه در زمینه تحقیقات کانگرس متعهد به همکاری و فراهم آوری معلومات مورد نیاز آنان است. به گفته‌ای ندپرایس وزارت خارجه با کانگرس روابط بسیار مثمر و سازنده دارد.

ندپرایس، سخنگوی وزارت خارجه امریکا می‌گوید که :«از زمان خروج نیروها ازافغانستان، ما بیش از ۱۵۰ گزارش دهی به اعضای هر دو حزب جمهوری خواه و دموکرات کانگرس داشته ایم. افزون بر این، مقام‌های ارشد وزارت خارجه در استماعیه‌های عامه حضور یافته و به سوالات پاسخ داده اند و این اداره به درخواست‌های متعدد اعضای کانگرس و مامورین آنها برای معلومات در مورد پالیسی افغانستان، پاسخ ارایه کرده اند، وزیر خارجه مستقیماً به مک‌کال به همکاری با کار کمیته متعهد است و تا کنون صدها ورق سند درمورد افغانستان در پاسخ به درخواست مک‌کال ارایه شده است.»

با وصف انتقاد جمهوری خواهان از روند خروج از افغانستان، جو بایدن، رییس جمهور امریکا همواره از تصمیم‌اش مبنی بر خروج کامل نظامیان امریکایی از افغانستان دفاع و تاکید کرده است که تصامیم مبنی بر خروج از افغانستان، را بر اساس مشورت با مقام‌های دیپلوماتیک و نظامی و با درنظرداشت منافع ملی امریکا اتخاذ کرده است.

امارت اسلامی خروج امریکا از افغانستان را یک شکست برای واشنگتن و پیروزی برای مردم افغانستان میداند.

رویداد های اخیر

هند حملات هوایی پاکستان بر افغانستان را محکوم کرد

سخنگوی امارت اسلامی افغانستان، نیز حملات پاکستان را «تجاوز» خوانده و گفته است که کابل به این اقدام پاسخ خواهد داد.

Published

on

هند حملات هوایی اخیر پاکستان بر ولایت افغانستان را محکوم کرده و هشدار داده است که چنین اقداماتی علیه یک کشور همسایه و مستقل، تهدیدی برای صلح و امنیت منطقه‌ای است.

رندیر جیسوال، سخنگوی وزارت خارجه هند، روز سه‌شنبه گفت که دهلی‌نو حملات هوایی پاکستان بر ولایت‌های کنر و پکتیکا را به‌شدت محکوم می‌کند.

او گفت که در این حملات، شماری از غیرنظامیان کشته شده‌اند و هند از استقلال، حاکمیت ملی و تمامیت ارضی افغانستان حمایت می‌کند.

جیسوال همچنین با خانواده‌های قربانیان ابراز همدردی کرده و برای زخمی‌شده‌ها آرزوی بهبودی کرده است.

مقام‌های افغان گفته‌اند که در این حملات سه غیرنظامی «شهید» و چهار تن دیگر زخمی شده‌اند و شماری از خانه‌ها و دکان‌ها نیز آسیب دیده‌اند.

در مقابل، وزارت اطلاعات پاکستان اعلام کرده که این حملات ۲۸ عضو گروه‌های مسلح را کشته است؛ ادعایی که با آمار ارائه‌شده از سوی مقام‌های افغان تفاوت دارد.

گزارش‌ها می‌گویند حملات پاکستان در واکنش به حمله‌ای بر یک مرکز پولیس در شمال‌غرب این کشور انجام شده که روز جمعه در آن ۲۴ نفر کشته شدند.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی افغانستان، نیز حملات پاکستان را «تجاوز» خوانده و گفته است که کابل به این اقدام پاسخ خواهد داد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سازمان ملل: در حملات هوایی کنر دست‌کم ۳ غیرنظامی جان باختند

سخنگوی سرمنشی سازمان ملل بار دیگر بر رعایت قوانین بین‌المللی بشردوستانه برای جلوگیری از تلفات غیرنظامیان تأکید کرد و گفت سازمان ملل وضعیت را از نزدیک زیر نظر دارد.

Published

on

استفان دوجاریک، سخنگوی سرمنشی سازمان ملل متحد، می‌گوید در حملات هوایی صبح ۲۱ سپتامبر در ولایت کنر، دست‌کم سه غیرنظامی، شامل یک مرد، یک زن و یک دختر، جان باخته و چهار تن دیگر زخمی شده‌اند.

دوجاریک در نشست خبری روز دوشنبه گفت که بر اساس معلومات دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل (اوچا)، ولسوالی برمل ولایت پکتیکا نیز در پی حملات هوایی آسیب دیده و شماری از ساختمان‌های مسکونی خسارت دیده‌اند؛ اما تاکنون از تلفات جدی غیرنظامیان در این منطقه گزارش نشده است.

او افزود که یوناما از آغاز سال جاری میلادی، بیش از ۱۱۰۰ مورد جان باخته و زخمی‌شدن غیرنظامیان در افغانستان در پی خشونت‌های مسلحانه فرامرزی را ثبت کرده است.

سخنگوی سرمنشی سازمان ملل بار دیگر بر رعایت قوانین بین‌المللی بشردوستانه برای جلوگیری از تلفات غیرنظامیان تأکید کرد و گفت سازمان ملل وضعیت را از نزدیک زیر نظر دارد.

این اظهارات پس از آن بیان شد که گزارش‌هایی مبنی بر حملات هوایی رژیم نظامی پاکستان به ولایت‌های کنر و پکتیکا در ساعات اولیه روز دوشنبه منتشر گردید. هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) اعلام کرد که در جریان حملات هوایی در کنر، دست‌کم سه غیرنظامی — شامل یک مرد، یک زن و یک دختر — جان باختند و چهار تن دیگر زخمی شدند.

مقام‌های افغانستان این حملات را محکوم کردند و وزارت امور خارجه، شارژدافیر پاکستان در کابل را احضار و مراتب اعتراض رسمی خود را به او ابلاغ کرد. مقامات افغان ادعاهای پاکستان مبنی بر اینکه حملات شبه‌نظامیان در داخل خاک پاکستان از قلمرو افغانستان سرچشمه می‌گیرد را رد کرده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

واخان میزبان ۲۲ گردشگر روسی؛ طبیعت بدخشان در کانون توجه گردشگران خارجی

ردشگران روسی قرار است در جریان سفرشان از مناظر طبیعی و مناطق دیدنی بدخشان بازدید کنند.

Published

on

یک کاروان ۲۲ نفری از گردشگران روسی وارد ولایت بدخشان شده است تا از ولسوالی واخان و شماری از جاذبه‌های طبیعی، تاریخی و گردشگری این ولایت دیدن کند.

ظهورالله فخری، مسؤول شرکت دولتی افغان‌تور در بدخشان، می‌گوید این گردشگران از مسیر پنجشیر و ولسوالی کران و منجان وارد بدخشان شده و سپس به سوی واخان حرکت کرده‌اند.

به گفته مسؤولان، گردشگران روسی قرار است در جریان سفرشان از مناظر طبیعی و مناطق دیدنی بدخشان بازدید کنند.

در همین حال، شرکت دولتی افغان‌تور می‌گوید در سه‌ماهه دوم سال ۲۰۲۶، بیش از ۱۵۰ گردشگر خارجی را برای بازدید از جاذبه‌های تاریخی، باستانی و طبیعی بدخشان همراهی کرده است.

دالان واخان با کوه‌های مرتفع، دره‌های بکر، یخچال‌ها و حیات‌وحش منحصربه‌فرد، از مناطق کمترشناخته‌شده افغانستان است و در سال‌های اخیر به‌عنوان یکی از مقاصد گردشگری طبیعت و ماجراجویانه مورد توجه قرار گرفته است.

مقام‌های حکومتی می‌گویند تلاش‌ها برای توسعه صنعت گردشگری، بهبود خدمات و معرفی جاذبه‌های طبیعی، تاریخی و فرهنگی افغانستان ادامه دارد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!