اخبار ویژه

مجلس نمایندگان امریکا خواستار وضاحت در مورد راهبرد این کشور در افغانستان شد

Published

on

(Last Updated On: سنبله ۱۱, ۱۳۹۹)

دموکرات‌های امریکایی در کمیته نظارت و اصلاح مجلس نمایندگان این کشور از مقامات پنتاگون و وزارت امور خارجه امریکا خواسته اند که در جلسه دادرسی ماه جاری در مورد راهبرد این نهادها در قبال افغانستان شواهد ارایه کنند و تهدید کردند در صورت عدم همکاری این وزارت‌خانه‌ها، احضاریه صادر خواهد کرد.

مجلس نمایندگان در یک نامه ای به مارک اسپر وزیر دفاع و مایک پومپیو وزیر امور خارجه امریکا، گفته است که آخرین مهلت به این دو وزارت خانه داده شده تا در ۹ام سپتامبر شواهد ارایه دهند.  

در نامه آمده است: “اگر وزارت‌های شما دواطلبانه در این دادرسی شرکت نکنند. کمیته فرعی امنیت ملی، گزینه دیگری جز گرفتن شهادت از طریق یک روند اجباری ندارد.”

وزارت  خارجه و پنتاگون به مدت یک سال است که به دعوت‌نامه‌های ارسال شاهد، بی‌اعتنایی کرده اند.

در این نامه آمده است که این کمیته پس از دریافت نکردن پاسخی از مقامات به درخواست ماه آگوست سال ۲۰۱۹ میلادی، این کمیته از مقامات خواسته است تا در جلسه دادرسی ماه جنوری و مارچ استجواب ارایه کنند.

بر اساس نامه، این کمیته پس از دریافت نکردن پاسخ از سوی وزارت های مربوط از آنها خواست تا در جلسه دادرسی ماه های جنوری و مارچ شرکت کنند.

خبرگزاری «هیل» گزارش داده است که در ماه جنوری، به کمیته سه روز قبل ابلاغ شد که هیچ مقامی در این جلسه شرکت نخواهد کرد.

این کمیته ماه گذشته از دیوید هلوی دستیار وزیر دفاع در امور امنیتی هند و اقیانوس آرام  و زلمی خلیلزاد فرستاده ویژه امریکا در روند صلح افغانستان خواسته است تا در جلسه دادرسی ۹ سپتامبر حاضر شوند.

در این نامه آمده است که پنتاگون “از حضور امتناع ورزیده است” و خلیل‌زاد نیز “به دلیل مسافرت” نمی تواند شرکت کند.

این در حالی است که آقای پومپیو در جلسه اخیر ماه جولای گفت که همه نیروها تا ماه «مه» سال آینده از افغانستان خارج می شوند. او گفته است که تعداد آنان تا آن زمان “به صفر می رسد”.

طبق توافق نامه دوحه که در ماه فبروری سال جاری بین امریکا و طالبان امضا شد بیش از ۸۶۰۰ سرباز امریکایی از افغانستان خارج شده و پنج پایگاه نظامی آنان به ارتش ملی افغانستان واگذار داده شده است.

با این حال قدم بعدی مذاکرات میان افغانان بین دولت افغانستان و طالبان متوقف شده است.

مذاکرات میان افغانان که قرار بود در اوایل ماه گذشته آغاز شود پس از توقف روند آزادی زندانیان توسط محمد اشرف غنی رییس جمهوری کشور با بن‌بست مواجه شد.

طبق توافق دوحه طالبان حدود هزار زندانی حکومت را آزاد کرده در حالی که دولت بیش از ۵۰۰۰ زندانی طالب را از زندان‌ها کشور رها کرده است.

 

Trending

خروج از نسخه موبایل