Connect with us

اخبار ساحوی

مراسم تشییع جنازه قوماندانان ارشد نظامی و دانشمندان هسته‌ای ایران برگزار شد

منتشر شده

در

ایران روز شنبه مراسم تشییع جنازه‌ قوماندانان ارشد نظامی، دانشمندان هسته‌ای و شماری از غیرنظامیانی را که در جریان جنگ اخیر با اسرائیل کشته شده بودند، برگزار کرد.

براساس گزارش رسانه‌های دولتی، دست‌کم ۱۶ دانشمند و ۱۰ قوماندان ارشد نظامی در این مراسم مورد سوگواری قرار گرفتند؛ از جمله محمد باقری، لوی درستیز قوای مسلح، حسین سلامی، قوماندان عمومی سپاه پاسداران و امیرعلی حاجی‌زاده، قوماندان نیروی هوافضای سپاه.

باقری، سلامی و حاجی‌زاده در تاریخ ۱۳ جون، نخستین روز جنگ، کشته شده بودند.

تلویزیون دولتی ایران اعلام کرد این مراسم برای مجموعاً ۶۰ نفر برگزار شد که در جنگ کشته شده بودند، از جمله چهار زن و چهار کودک.

در این مراسم، رئیس‌جمهور مسعود پزشکیان و دیگر مقامات بلندپایه از جمله علی شمخانی، مشاور رهبر ایران که در جریان جنگ به شدت زخمی شده بود، حضور داشتند.

اسرائیل اعلام کرده که هدف از جنگ با رقیب منطقه‌ای‌اش ایران، جلوگیری از دستیابی تهران به سلاح هسته‌ای بوده است.

ایران داشتن هرگونه برنامه برای تولید سلاح هسته‌ای را رد کرده است. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، که تفتیش‌هایی در ایران انجام می‌دهد، اعلام کرده هیچ نشانه معتبر و موثقی از وجود یک برنامه فعال و هماهنگ برای ساخت سلاح هسته‌ای در ایران وجود ندارد.

یک مقام ارشد نظامی اسرائیلی روز جمعه گفت اسرائیل در جریان جنگ بیش از ۳۰ مقام ارشد امنیتی و ۱۱ دانشمند برجسته هسته‌ای را کشته است.

طبق آمار وزارت صحت ایران، در این جنگ ۱۲ روزه ۶۱۰ نفر در ایران کشته شده‌اند که ۱۳ نفر از آنان کودک و ۴۹ نفر زن بودند. همچنین بیش از ۴۷۰۰ نفر زخمی شده‌اند.

وزارت صجت اسرائیل نیز اعلام کرده که در این جنگ ۲۸ نفر در اسرائیل کشته و ۳۲۳۸ نفر زخمی شده‌اند.

اخبار ساحوی

تلاش‌های دیپلماتیک برای پایان جنگ ایران و امریکا ادامه دارد؛ مذاکرات بدون توافق پایان یافت

چین و روسیه نسبت به احتمال ازسرگیری درگیری‌های نظامی ابراز نگرانی کرده و خواستار حل بحران از راه‌های سیاسی و دیپلماتیک شده‌اند.

Published

on

ایران می‌گوید تماس‌ها با ایالات متحده برای پایان‌دادن به جنگ هشت‌ماهه همچنان از طریق میانجی‌ها ادامه دارد؛ اما تازه‌ترین دور گفتگوها با میانجی‌گری قطر، بدون دستیابی به توافق نهایی پایان یافته است.

عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، گفته است که رایزنی‌ها از طریق میانجی‌ها با شدت ادامه دارد و تهران شرایط و پیشنهادهای خود را ارائه کرده است. به گفته او، ادامه روند به رویکرد سیاسی واشنگتن بستگی دارد.

هم‌زمان، اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، تأیید کرده است که پیشنهاد هفت‌مرحله‌ای تهران برای پایان جنگ همچنان محور مذاکرات است؛ هرچند این طرح برای اجرای سریع‌تر، خلاصه شده است.

در همین حال، چین و روسیه نسبت به احتمال ازسرگیری درگیری‌های نظامی ابراز نگرانی کرده و خواستار حل بحران از راه‌های سیاسی و دیپلماتیک شده‌اند.

با وجود ادامه تلاش‌های میانجی‌گرانه، منابع ایرانی احتمال حمله دوباره امریکا را همچنان مطرح می‌کنند؛ در حالی که دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، گفته است دستیابی به توافق با ایران ممکن است.

Continue Reading

اخبار ساحوی

ایران: برای ما فرقی نمی‌کند چه کسی در اسرائیل به قدرت برسد

Published

on

وزارت امور خارجه ایران روز دوشنبه اعلام کرد که نتیجه انتخابات اسرائیل، که در آن بنیامین نتنیاهو با رقابتی تنگاتنگ روبه‌رو است، برای تهران مهم نیست.

اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، در نشست خبری هفتگی خود گفت: «برای ما تفاوتی نمی‌کند که در چنین فضایی و در چنین انتخاباتی، در نهایت چه کسی رئیس این رژیم شود؛ رژیمی که سابقه‌اش نشان می‌دهد چیزی جز خشونت و کشتار برای منطقه ما به ارمغان نیاورده است.»

انتخابات پارلمانی اسرائیل روز سه‌شنبه در حالی برگزار می‌شود که تهدیدهای اسرائیل و ایالات متحده برای ازسرگیری حملات علیه ایران افزایش یافته است؛ اسرائیل و امریکا جنگ علیه ایران را در اواخر ماه فبروری آغاز کردند.

نتنیاهو در روزهای اخیر بارها گفته است که تنها راه از میان برداشتن تهدید ناشی از ایران، سرنگونی حکومت این کشور است.

او روز یکشنبه در مصاحبه با شبکه ۱۴ اسرائیل گفت که به سازمان اطلاعات خارجی اسرائیل (موساد) و اردوی این کشور دستور داده است تا «رژیم ایران را سرنگون کنند».

بقایی گفت: «اینکه هر از چند گاهی دیگران را تهدید کنند و لفاظی کنند، بخشی از شرارت این رژیم است. رژیم صهیونیستی در عملیات‌های دروغین بسیار مهارت دارد.»

Continue Reading

اخبار ساحوی

تهران میزبان نشست امنیتی منطقه‌ای؛ مقام‌های ارشد عربستان، ترکیه و پاکستان گردهم می‌آیند

هرچند رسانه دولتی ایران زمان برگزاری این نشست را مشخص نکرده، خبرگزاری رویترز به نقل از دو منبع آگاه گزارش داده است که این دیدار روز دوشنبه برگزار خواهد شد.

Published

on

ایران از برگزاری نشست امنیتی منطقه‌ای با حضور مقام‌های ارشد عربستان سعودی، ترکیه و پاکستان خبر داده است؛ نشستی که محور اصلی آن بررسی تحولات امنیتی منطقه و همکاری‌های میان کشورهای منطقه خواهد بود.

علی باقری، معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران، به رسانه دولتی «ایرِب» گفته است که خالد بن سلمان، وزیر دفاع عربستان سعودی، عاصم منیر، فرمانده نظامی پاکستان و ابراهیم کالین، رئیس سازمان استخبارات ترکیه، برای گفت‌وگو با مقام‌های امنیتی ایران به تهران سفر خواهند کرد.

به گفته باقری، محسن رضایی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران، نیز در این گفت‌وگوها حضور خواهد داشت.

باقری تأکید کرده است که سیاست راهبردی تهران، تأمین امنیت منطقه از طریق همکاری کشورهای منطقه و مقابله با مداخله خارجی است.

هرچند رسانه دولتی ایران زمان برگزاری این نشست را مشخص نکرده، خبرگزاری رویترز به نقل از دو منبع آگاه گزارش داده است که این دیدار روز دوشنبه برگزار خواهد شد.

این نشست در حالی برنامه‌ریزی شده است که حملات حوثی‌های مورد حمایت ایران از یمن به عربستان سعودی افزایش یافته و روابط و تحولات امنیتی منطقه بار دیگر مورد توجه قرار گرفته است. در صورت برگزاری، این دیدار می‌تواند زمینه‌ای برای گفت‌وگوهای سطح‌بالا میان ایران و سه کشور دیگر درباره چالش‌های امنیتی منطقه فراهم کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!