Connect with us

رویداد های اخیر

مردم از اعمال قانون راضی اما از وضعیت بد اقتصادی ناراضی اند

منتشر شده

در

شماری از باشندگان کابل از اعمال قانون توسط نیروهای امارت اسلامی افغانستان استقبال میکنند، اما از نبود کارو بار شکایت میکنند.

محمد، یکتن از باشدگان شهر کابل، در این باره گفت:” تنفیض قانون در این حکومت نسبت به حکومت گذشته خوب است… اما آنها(امارت) باید در برابر بیکاری مبارزه کند و به مردم کار پیدا کند. آنها ( امارت) باید به اقتصاد توجه داشته باشند.”

شهروندان از جامعه جهانی نیز میخواهند تا سرمایه‌های منجمد شده افغانستان را آزاد بسازد و به کمک‌های بشردوستانه اش به افغانستان ادامه بدهد.

اوریحه، باشنده پروان، در این مورد گفت:”پول‌های که از سوی بانک جهانی و بانک انکشاف آسیایی منجمد شده است پول‌های امارت اسلامی نیست بل این پول‌ها پول افغانان است و این پول‌ها را باید برای ما آزاد بسازند تا ما برای خود سرک‌ها را بسازیم و نه تنها برای پروژه‌های ساخت سرک بلکه  برای عملی ساختن پروژه‌های دیگر نیز باید این پول‌ها را آزاد سازند.”

شهروندان از امارت اسلامی میخواهند تا برای شهروندان زمینه کار مساعد بسازد.

صابر، باشنده کابل، در این باره گفت:”حکومت اسلامی آمده است که کار خوبی است ، اما نه کار وجود دارد ، نه اشتغال ، پول ناپدید شده است. مردم کاملاً بیکار استند.”

محمد ، باشنده دیگری کابل، در این باره گفت:”آنها باید برای ایجاد شغل برای مردم تلاش کنند. آنها باید به اقتصاد، وضعیت بیکاری توجه کنند تا جهان نیز به کمک آنها بیاید.”

شهروندان افغانستان درحالی از سازمان ملل خواهان کمک‌های بیشتر استند که سرمنشی عمومی سازمان ملل، پس از دیدار با وزیران خارجه پنج قدرت بزرگ اقتصادی بر توزیع عادلانه این کمک‌ها به نیازمندان تاکید ورزید.

انتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل، در  این باره گفت:”همه پنج قدرت چنین یک افغانستانی صلح‌آمیز و باثبات می‌خواهند که کمک‌های بشری بدون مشکلات و بدون تبعیض توزیع شود.”

از سوی دیگر صف‌های طولانی در بانک‌های کشور، نشان از یک بحران اقتصادی است. در یک ماه پسین اقتصاد افغانستان ورشکسته شده و سطح بیکاری بلند رفته است، هرچند که مقام‌های دولت، این اوضاع را موقتی میدانند.

رویداد های اخیر

سخنگوی امارت اسلامی نام واقعی‌اش را فاش کرد

Published

on

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، در مصاحبه با بی‌بی‌سی برای نخستین‌بار به‌گونه علنی گفت که نام واقعی‌اش «طاهر شاه صدیقی» است.

مجاهد در پاسخ به پرسشی درباره حقوق زنان گفت: «ما در چارچوب شریعت به حقوق زنان، آزادی بیان و مسائل دیگر متعهد هستیم. باید همه چیز را از دریچه شریعت ببینیم.»

او درباره کار زنان در اداره‌های دولتی گفت که حضور آنان در برخی اداره‌ها «سبب مفاسد» می‌شود و «عزت آن‌ها زیر سوال قرار می‌گیرد.»

مجاهد درباره آموزش زنان نیز گفت که این موضوع همچنان در دست بررسی است و امارت اسلامی برای آن به «راه‌حلی مبتنی بر شریعت» نیاز دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تنها حدود ۴۰ تا ۴۲ درصد مردم افغانستان به شبکه ملی برق دسترسی دارند

Published

on

برنامه توسعه سازمان ملل متحد می‌گوید تنها حدود ۴۰ تا ۴۲ درصد مردم افغانستان به شبکه ملی برق دسترسی دارند و نبود برق قابل اعتماد همچنان یکی از چالش‌های بزرگ برای ارائه خدمات صحی، آموزشی، معیشت مردم و اقتصادهای محلی در کشور است.

این نهاد می‌گوید در مناطق دوردست، شمار زیادی از مردم هنوز به خدمات کافی برق دسترسی ندارند و گسترش شبکه ملی برق به این مناطق با چالش‌های زیادی روبه‌رو است.

برنامه توسعه سازمان ملل متحد در بخشی از گزارش خود گفته است: «در سراسر افغانستان، برق قابل اعتماد همچنان یک چالش عمده برای مراقبت‌های صحی، آموزشی، معیشت و اقتصاد محلی است. با توجه به اینکه تنها حدود ۴۰ تا ۴۲ درصد مردم به شبکه ملی برق متصل هستند، جوامع روستایی تا حد زیادی از این نعمت محروم هستند.»

در همین حال، شماری از شهروندان می‌گویند که در شبانه‌روز تنها برای چند ساعت محدود به برق دسترسی دارند و خواستار کاهش پرچاوی‌ها و افزایش تولید و تأمین برق هستند.

محمداسماعیل، باشنده کابل، گفت: «ما از گرمی رنج می‌بریم. شب مکمل برق نیست. بدون پکه سخت است. مشکل کمبود برق باید رفع شود.»

حزب‌الله کروخیل، باشنده کابل، نیز گفت: «برق نیاز هر فرد جامعه است. از حکومت می‌خواهیم کاری کند تا مردم از مشکل کمبود برق رهایی یابند.»

برخی دیگر از شهروندان می‌گویند که تقاضا برای برق روزبه‌روز افزایش می‌یابد و لازم است تولید برق افزایش یافته و کار روی پروژه‌های برق با سرعت بیشتری پیش برود.

اسلام‌الدین، باشنده کابل، گفت: «پرچاوی برق کمتر شود و برق بیشتر تولید شود. فعلاً مردم با مشکل بزرگ روبه‌رو هستند. تقاضای ما از دولت این است که روی پروژه‌های تولید برق کار کند.»

در همین حال، مسئولان شرکت برشنا می‌گویند کمبود برق موضوع تازه‌ای نیست و از گذشته وجود داشته است و رفع کامل آن زمان‌بر خواهد بود.

محمدصادق حق‌پرست، سخنگوی شرکت برشنا، گفت: «شرکت برشنا برای رفع کمبود برق که در نتیجه آن با پرچاوی‌های زیادی روبه‌رو هستیم، کار می‌کند تا هرچه زودتر این مشکل حل شود. در این زمینه ۱۷ قرارداد با شرکت‌های مختلف امضا کرده‌ایم که از این میان، کار عملی ۱۰ پروژه جریان دارد.»

این در حالی است که بخش عمده برق مورد نیاز افغانستان از کشورهای همسایه وارد می‌شود و سالانه مبلغ هنگفتی برای واردات برق به کشورهای همسایه پرداخت می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نشست شانگهای بدون دعوت از کابل؛ افغانستان دوباره در حاشیه قرار می‌گیرد؟

افغانستان از سال ۱۳۹۱ عضو ناظر سازمان همکاری شانگهای بود؛ اما پس از بازگشت امارت اسلامی به قدرت در اگست ۲۰۲۱، عضویت ناظر افغانستان در این سازمان به حالت تعلیق درآمد.

Published

on

نشست سران سازمان همکاری شانگهای قرار است اول سپتامبر در بیشکک، پایتخت قرغیزستان، برگزار شود؛ اما تا اکنون دعوت رسمی از امارت اسلامی برای حضور در این نشست اعلام نشده است.

رهبران ۱۰ کشور عضو سازمان همکاری شانگهای در این نشست درباره مسائل امنیتی، اقتصادی و همکاری‌های منطقه‌ای گفتگو خواهند کرد؛ موضوعاتی که به باور آگاهان، افغانستان نیز به‌گونه مستقیم با آن‌ها ارتباط دارد.

آگاهان می‌گویند با توجه به موقعیت جغرافیایی افغانستان و تأثیر تحولات این کشور بر امنیت منطقه، حضور کابل در نشست‌های سازمان همکاری شانگهای می‌تواند زمینه تعامل بیشتر در بخش‌های امنیتی و اقتصادی را فراهم کند.

امارت اسلامی نیز پیش از این تأکید کرده است که در تصمیم‌ها و برنامه‌هایی که به آینده منطقه مربوط می‌شود، دیدگاه افغانستان باید در نظر گرفته شود.

افغانستان از سال ۱۳۹۱ عضو ناظر سازمان همکاری شانگهای بود؛ اما پس از بازگشت امارت اسلامی به قدرت در اگست ۲۰۲۱، عضویت ناظر افغانستان در این سازمان به حالت تعلیق درآمد.

مقام‌های روسیه پیش از این گفته‌اند که اعضای دایمی سازمان همکاری شانگهای نسبت به بازگرداندن جایگاه ناظر افغانستان دیدگاه مثبتی دارند.

به باور آگاهان، بازگشت افغانستان به جایگاه ناظر می‌تواند زمینه حضور دوباره کابل در گفتگوهای منطقه‌ای و افزایش همکاری‌ها در بخش‌های امنیت، تجارت و اقتصاد را فراهم کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!