Connect with us

رویداد های اخیر

مردم از اعمال قانون راضی اما از وضعیت بد اقتصادی ناراضی اند

منتشر شده

در

شماری از باشندگان کابل از اعمال قانون توسط نیروهای امارت اسلامی افغانستان استقبال میکنند، اما از نبود کارو بار شکایت میکنند.

محمد، یکتن از باشدگان شهر کابل، در این باره گفت:” تنفیض قانون در این حکومت نسبت به حکومت گذشته خوب است… اما آنها(امارت) باید در برابر بیکاری مبارزه کند و به مردم کار پیدا کند. آنها ( امارت) باید به اقتصاد توجه داشته باشند.”

شهروندان از جامعه جهانی نیز میخواهند تا سرمایه‌های منجمد شده افغانستان را آزاد بسازد و به کمک‌های بشردوستانه اش به افغانستان ادامه بدهد.

اوریحه، باشنده پروان، در این مورد گفت:”پول‌های که از سوی بانک جهانی و بانک انکشاف آسیایی منجمد شده است پول‌های امارت اسلامی نیست بل این پول‌ها پول افغانان است و این پول‌ها را باید برای ما آزاد بسازند تا ما برای خود سرک‌ها را بسازیم و نه تنها برای پروژه‌های ساخت سرک بلکه  برای عملی ساختن پروژه‌های دیگر نیز باید این پول‌ها را آزاد سازند.”

شهروندان از امارت اسلامی میخواهند تا برای شهروندان زمینه کار مساعد بسازد.

صابر، باشنده کابل، در این باره گفت:”حکومت اسلامی آمده است که کار خوبی است ، اما نه کار وجود دارد ، نه اشتغال ، پول ناپدید شده است. مردم کاملاً بیکار استند.”

محمد ، باشنده دیگری کابل، در این باره گفت:”آنها باید برای ایجاد شغل برای مردم تلاش کنند. آنها باید به اقتصاد، وضعیت بیکاری توجه کنند تا جهان نیز به کمک آنها بیاید.”

شهروندان افغانستان درحالی از سازمان ملل خواهان کمک‌های بیشتر استند که سرمنشی عمومی سازمان ملل، پس از دیدار با وزیران خارجه پنج قدرت بزرگ اقتصادی بر توزیع عادلانه این کمک‌ها به نیازمندان تاکید ورزید.

انتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل، در  این باره گفت:”همه پنج قدرت چنین یک افغانستانی صلح‌آمیز و باثبات می‌خواهند که کمک‌های بشری بدون مشکلات و بدون تبعیض توزیع شود.”

از سوی دیگر صف‌های طولانی در بانک‌های کشور، نشان از یک بحران اقتصادی است. در یک ماه پسین اقتصاد افغانستان ورشکسته شده و سطح بیکاری بلند رفته است، هرچند که مقام‌های دولت، این اوضاع را موقتی میدانند.

رویداد های اخیر

هلال احمر افغانی با جمعیت‌های هلال احمر اتریش و دنمارک درباره کمک‌های بشردوستانه گفتگو کرد

Published

on

جمعیت هلال احمر افغانی با نمایندگان جمعیت‌های هلال احمر اتریش و دنمارک درباره گسترش همکاری‌های بشردوستانه، حمایت از خانواده‌های آسیب‌پذیر و کمک به خودکفایی مهاجران بازگشته به کشور گفتگو کرده است.

براساس خبرنامه این نهاد، شهاب‌الدین دلاور، رئیس جمعیت هلال احمر افغانی، با نمایندگان جمعیت‌های هلال احمر اتریش و دنمارک دیدار و درباره نیازهای بشردوستانه در افغانستان تبادل نظر کردند.

آقای دلاور از کمک‌های بشردوستانه و حمایت دوامدار این دو نهاد از مردم افغانستان قدردانی کرد و به‌ویژه از کمک‌های آنان پس از زلزله در ولایت کنر ستایش نمود.

او گفت که دهه‌ها دشواری و بحران، بسیاری از افغان‌ها را با مشکلات جدی روبه‌رو ساخته و نیاز به کمک‌های بشردوستانه همچنان گسترده است.

دلاور در ادامه، فعالیت‌های این نهاد در بخش‌های صحی و بشردوستانه و تلاش‌های آن برای حمایت از خانواده‌های آسیب‌پذیر را تشریح کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

رئیس اداره خط آهن افغانستان در نشست منطقه‌ای ایکو در قزاقستان شرکت کرد

Published

on

عبدالکریم فاتح، رئیس عمومی اداره خط آهن افغانستان، در رأس یک هیأت تخنیکی در چهاردهمین نشست منطقه‌ای سازمان همکاری‌های اقتصادی (ایکو) در شهر آستانه، پایتخت قزاقستان، شرکت کرد.

محمد اشرف حق شناس، سخنگوی وزارت فواید عامه امارت اسلامی افغانستان، گفته است که در این نشست درباره پروژه‌های جدید خط آهن، افزایش انتقالات ریلی، دیجیتالی‌سازی روند حمل‌ونقل میان کشورهای عضو و نقش آن در تسهیل تجارت و ترانزیت بحث شد. همچنان، پروژه خط آهن افغان ترانس و خط آهن بلخ–هرات–کندهار از موضوعات مورد بحث در این نشست بود.

رئیس عمومی اداره خط آهن افغانستان در سخنرانی خود، با اشاره به موقعیت جغرافیایی راهبردی افغانستان، بر اهمیت توسعه خطوط آهن و تقویت اتصال منطقه‌ای تأکید کرد.

او گفت که افغانستان در حال حاضر حدود ۴۰۰ کیلومتر خط آهن فعال دارد و سالانه نزدیک به پنج میلیون تُن کالاهای تجارتی از طریق این شبکه انتقال می‌یابد.

به گفته وی، کار ساخت حدود ۱۰۰ کیلومتر خط آهن در مسیرهای هرات و فاریاب جریان دارد و مطالعات و طراحی تفصیلی مسیر حدود ۹۰۰ کیلومتری دهلیز خط آهن کاسا نیز تکمیل شده است.

آقای فاتح همچنان از آغاز مطالعات تخنیکی و اقتصادی دهلیز خط آهن افغان ترانس بر اساس توافق سه‌جانبه میان افغانستان، ازبیکستان و پاکستان خبر داد و گفت که این پروژه‌ها می‌توانند در تقویت اتصال میان آسیای مرکزی و جنوبی، گسترش تجارت و ترانزیت و تحکیم همکاری‌های اقتصادی منطقه‌ای نقش مهمی ایفا کنند.

وی در پایان تأکید کرد که افغانستان با توجه به بهبود وضعیت امنیتی و موقعیت جغرافیایی راهبردی خود، آماده است از طریق توسعه زیربناهای ترانسپورتی و گسترش همکاری با کشورهای عضو اکو، در تقویت اتصال منطقه‌ای و رفاه اقتصادی نقش مؤثری ایفا کند.

دیدار با نمایندگان کشورهای منطقه

رئیس عمومی اداره خط آهن افغانستان در حاشیه این نشست با نمایندگان قزاقستان، ازبیکستان، پاکستان و ایران نیز دیدار کرد. در این دیدارها، درباره تطبیق پروژه خط آهن افغان ترانس و خط آهن بلخ–هرات–قندهار و جلب سرمایه‌گذاری برای پروژه دوم گفت‌وگو شد. آقای فاتح از همکاری اداره خط آهن افغانستان در زمینه تطبیق این پروژه‌ها اطمینان داد.

همچنان، وی در دیدار جداگانه با نماینده خط آهن ایران، درباره انتقال کالاهای تجارتی از قزاقستان و ازبیکستان به بندر تورغندی از طریق موترهای باربری و انتقال آن‌ها از این بندر به ایران از طریق خط آهن بحث کرد.

آغاز فعالیت قطارهای مسافربری میان افغانستان و ایران نیز از دیگر موضوعات این دیدار بود. بر اساس معلومات ارائه‌شده، پس از تکمیل آمادگی‌های لازم از سوی افغانستان، فعالیت قطارهای مسافربری میان دو کشور آغاز خواهد شد.

در دیدار با نماینده اداره خط آهن قزاقستان نیز درباره آغاز کار عملی پروژه خط آهن تورغندی–هرات–سپین‌بولدک گفت‌وگو شد. نماینده قزاقستان همچنان از تلاش‌های کشورش برای ایجاد یک دهلیز هوایی مستقل با هدف تسهیل رفت‌وآمد میان دو کشور و کاهش زمان و هزینه سفر خبر داد.

سازمان همکاری‌های اقتصادی (ایکو) ۱۰ کشور، به‌شمول افغانستان، را در عضویت دارد و هدف آن گسترش همکاری‌های اقتصادی و تقویت روابط منطقه‌ای است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هشدار نماینده ایران در مسکو: مداخلات غرب امنیت منطقه را تهدید می‌کند

او با اشاره به تحولات افغانستان، عراق، لیبیا و جنگ اوکراین، حضور و مداخلات غرب را عامل تهدید امنیت منطقه توصیف کرد.

Published

on

کاظم جلالی، سفیر ایران در روسیه، هشدار داده است که مداخلات نظامی و سیاسی غرب در کشورهای منطقه، از جمله افغانستان، عراق و لیبیا، خطرهایی را برای ثبات و امنیت منطقه به همراه داشته است.

جلالی روز جمعه در نشست عمومی کنفرانس سازمان پیمان امنیت جمعی، کشورهای مشترک‌المنافع و سازمان همکاری شانگهای درباره امنیت منطقه‌ای و افغانستان در مسکو سخن گفت.

او با اشاره به تحولات افغانستان، عراق، لیبیا و جنگ اوکراین، حضور و مداخلات غرب را عامل تهدید امنیت منطقه توصیف کرد.

سفیر ایران گفت: «آنچه در سال‌های اخیر در نتیجه مداخلات غرب در امور افغانستان، عراق و لیبیا و سپس جنگ اوکراین رخ داده، نشان‌دهنده تهدیدهایی است که حضور غرب برای امنیت منطقه ما ایجاد می‌کند.»

او همچنان مدعی شد که ایران در جریان یک سال گذشته نیز با مداخلات غرب و آنچه تجاوز نظامی خواند، روبه‌رو بوده است.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که کشورهای منطقه و سازمان‌های بین‌المللی در تلاش‌اند درباره وضعیت امنیتی افغانستان، تهدیدهای فرامرزی و راه‌های گسترش همکاری‌های منطقه‌ای گفتگو کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!