Connect with us

جهان

مردم سوریه پای صندوق های رای رفتند

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

مردم سوریه روز یکشنبه برای انتخاب پارلمان جدید پای صندوق های رای رفتند. این در حالیست که دولت دمشق پس از باز پس گیری بخش های زیادی از این کشور جنگ زده، تحت فشار تحریم های بین المللی  قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، بیش از ۷۴۰۰ حوزه رای گیری ساعت ۷:۳۰ بامداد در بخش های تحت کنترول دولت سوریه ، از جمله برای اولین بار در سنگرهای مخالف سابق، افتتاح خواهد شد.

انتظار می رود که حزب بعث وابسته به بشار اسد رییس جمهوری و متحدانش بیشترین بخش از ۲۵۰ کرسی مجلس را در سومین انتخابات که ۹ سال پیش از زمان شروع جنگ، برگزار می شود، را از آن خود کند.

خبرگزاری دولتی سانا گفت، در آستانه انتخابات، در دو انفجار در دمشق یک نفر کشته و یک نفر دیگر زخمی شده است.

گفته میشود که مخالف واقعی وجود ندارد و حزب حاکم بعث انتظار می رود حاکمیت خود را حفظ کند.

پوسترهای مدعیان برای هفته ها در پایتخت به نمایش گذاشته شده است ، که تعداد ۱۶۵۸ نامزد شامل چندین بازرگان برجسته است.

این انتخابات که دوبار به دلیل شیوع ویروس کرونا به تعویق افتاده است، در شرایطی برگزار می شود که بیشتر مردم سوریه نگران افزایش هزینه زندگی هستند.

بسیاری از نامزدها در حال اجرای برنامه هایی هستند که متعهد به مقابله با تورم و بهبود زیرساخت های ویران شده از جنگ هستند.

اومایا ، زن ۳۱ ساله ای دندانپزشکی سوری گفته است: “قانونگذاران باید تلاش های استثنایی را برای بهبود خدمات انجام دهند.”

میلیون ها سوری که در خارج از این کشور زندگی می کنند، پس از فرار از جنگ که منجر به کشته شدن بیش از ۳۸۰۰۰۰ نفر شد ، واجد شرایط رای دادن نیستند.

اما برای اولین بار، رای گیری در مناطقی که توسط دولت گرفته می شود ، از جمله در منطقه غوتای شرقی در خارج از دمشق و در جنوب شهر ادلب در شمال غربی سوریه انجام می شود.

سازمان دیدبان حقوق بشر سوریه می گوید، پس از یک سلسله پیروزی های نظامی که توسط متحد کلیدی روسیه حمایت می شود، دولت دوباره ۷۰ درصد از کشور را در دست دارد.

در آخرین نظرسنجی های سال ۲۰۱۶ ، میزان مشارکت ۵۷ درصد بود.

رای گیری امسال در حالی صورت می گیرد که دمشق در تلاش است تا اقتصادی را که با ۹ سال جنگ، تحریم های غربی و از بین رفته و بحران مالی در کشور همسایه لبنان روبرو شده، جبران کند.

برنامه جهانی غذا می گوید ، قیمت مواد غذایی در سوریه در سال گذشته بیش از ۲۰۰ درصد افزایش یافته است و اکنون ۲۰ برابر پیش از جنگ است.

در کشوری که بیش از ۸۰ درصد مردم در فقر زندگی می کنند، نهاد غذایی سازمان ملل متحد هشدار داده است که مردم سوریه اکنون با یک “بحران بی سابقه گرسنگی” روبرو هستند.

این انتخابات همچنین در حالی صورت گرفت که بشار اسد در این ماه دهه دوم قدرت را شروع کرد هفته ها بعد از آنکه ایالات متحده تحریم های جدیدی را علیه سوریه از جمله برای همسر رییس جمهوری وضع کرد.

انتخابات بعدی ریاست جمهوری در سال ۲۰۲۱ پیش بینی می شود و نامزدها به تایید کتبی حداقل ۳۵ نماینده مجلس احتیاج دارند.

ولید المعلم وزیر امور خارجه ماه گذشته گفت اسد در قدرت باقی خواهد ماند “مادامی که مردم سوریه می خواهند او بماند”.

جهان

شورای امنیت سازمان ملل روز جمعه درباره عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل رای‌گیری می‌کند

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳۰, ۱۴۰۳)

دیپلمات‌ها می‌گویند که شورای امنیت سازمان روز جمعه (۳۱حمل) درباره درخواست فلسطین برای عضویت کامل در سازمان ملل متحد رای‌گیری می‌کند، اقدامی که انتظار می‌رود واشینگتن به عنوان متحد اصلی اسرائیل مانع تصویبش شود٬ چرا که تصویب آن به معنای به رسمیت شناختن کشور فلسطین است.

شورای امنیت که متشکل از ۱۵ عضو است ساعت ۳ بعدازظهر روز جمعه پیش‌نویس قطعنامه‌ای را که به مجمع عمومی سازمان ملل متحد پیشنهاد می‌دهد «کشور فلسطین به عضویت سازمان ملل پذیرفته شود» به رای خواهد گذاشت.

این پیش‌نویس قطعنامه برای تصویب به دست کم ۹ رای مثبت اعضای شورای امنیت سازمان ملل نیاز دارد در حالی که هیچ یک از پنج کشور ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه، روسیه و چین که در شورا از حق وتو برخوردارند نباید با آن مخالفت کنند.

به گفته دیپلمات‌ها، این پیش‌نویس قطعنامه از حمایت ۱۳ عضو شورای امنیت برخوردار است که همین امر ایالات متحده را وادار می‌کند از حق وتوی خود استفاده کند.

الجزایر که به عنوان یکی از اعضای دوره‌ای شورای امنیت پیش‌نویس این قطعنامه را آماده کرده است خواسته بود که رای‌گیری درباره آن روز پنج‌شنبه همزمان با نشست شورای امنیت درباره خاورمیانه که وزرای کشورها نیز در آن حضور می‌یابند، انجام شود.

ایالات متحده تاکید کرده که تاسیس کشور مستقل فلسطین باید از طریق مذاکرات مستقیم بین طرفین انجام بگیرد و نه در سازمان ملل.

لیندا توماس-گرینفیلد، سفیر ایالات متحده در سازمان ملل، نیز روز چهارشنبه (۲۹حمل) گفت: «اعتقاد نداریم که تصویب یک قطعنامه در شورای امنیت لزوما می‌تواند ما را به جایی برساند که بتوانیم راه‌حل دو کشوری را اجرا کنیم.»

Continue Reading

جهان

رهبران اتحادیه اروپا از تحریم‌های جدید ایران پس از حمله به اسرائیل حمایت کردند

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳۰, ۱۴۰۳)

رهبران اتحادیه اروپا در پایان نشست خود که برای بررسی نحوه پاسخگویی به حمله بی‌سابقه ایران به اسرائیل و گسترش تحریم‌ها علیه تهران برگزار شد، از اعمال تحریم‌های بیشتر بر حکومت ایران حمایت کردند.

رهبران ۲۷ کشور عضو این اتحادیه روز چهارشنبه (۲۹حمل) در بروکسل با صدور بیاینه‌ای اعلام کردند، «اتحادیه اروپا تدابیر محدودکننده بیشتری علیه ایران اتخاذ خواهد کرد، به‌خصوص در ارتباط با طیاره‌های بدون سرنشین و راکت‌ها.»

امانوئل ماکرون رئیس‌ جمهور فرانسه پیش از برگزاری نشست با حمایت از گسترش تحریم‌ها گفته بود، «ما طرفدار تحریم‌هایی هستیم که تمام کسانی را که در ساخت طیاره‌های بدون سرنشین و راکت‌های که در حملات هفته گذشته استفاده شده‌اند، هدف قرار دهد.»

آنتونیو تاجانی، وزیر امور خارجه ایتالیا نیز پیش از مذاکرات اخیر گروه هفت گفته بود «تحریم‌ها باید علیه همه نهاد‌هایی که با طیاره‌ بدون سرنشین و راکت‌ به اسرائیل و همچنین کشتی‌های دریای سرخ حمله می‌کنند، اعمال شود.»

در شرایطی که مقام‌های اسرائیل بارها گفته‌اند این حمله مستقیم ایران تلافی خواهد شد، اتحادیه اروپا ضمن ابراز آمادگی برای افزایش تحریم‌های تهران، از اسرائیل خواسته است خویشتن‌داری به خرج دهد.

اورسولا فون در لایِن، رئیس کمیسیون عالی اتحادیه اروپا، پیشتر در روز چهارشنبه، با اشاره به سیاست‌های تهران، مسکو و پیونگ یانگ گفت که حمله ایران به اسرائیل آخرین نشانه از تلاش «اتحاد جدید اقتدارگرایان» است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، او که در کنفرانس دفاعی و امنیتی در بروکسل سخن می‌گفت، تصریح کرد این اتحاد درصدد آن است که نظم مبتنی بر قوانین بین‌المللی را از میان بردارد و دموکراسی‌ها را به نقطه شکست برساند.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز سه‌شنبه پس از کنفرانس ویدئویی عاجل وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا گفت این اتحادیه گسترش تحریم‌های ایران را در پاسخ به حمله تهران به اسرائیل، در دستور کار دارد.

اسرائیل کاتز، وزیر امور خارجه اسرائیل، با استقبال از رویکرد حامیان غربی اسرائیل در برابر حکومت ایران گفت، «روند مثبتی» به سمت تصویب تحریم‌های تازه علیه برنامه راکتی ایران و نیروهای نیابتی آن در خاورمیانه دیده می‌شود.

کاخ سفید پیشتر اعلام کرد با گروه هفت و سایر متحدان، برای طراحی پاسخی جامع به ایران همکاری می‌کند و از تحریم‌های جدید علیه برنامه‌های راکتی و طیاره‌های بدون سرنشین تهران، همراه با تحریم‌های اضافی علیه نهادهای حامی سپاه پاسداران و وزارت دفاع خبر داد.

Continue Reading

جهان

برنامه‌ریزی امریکا و متحدانش برای تحریم‌های بیشتر ایران

Published

on

(Last Updated On: حمل ۲۹, ۱۴۰۳)

ایالات متحده و متحدانش تحریم‌های جدیدی را علیه ایران به دلیل حمله بی‌سابقه‌اش به اسرائیل برنامه‌ریزی کردند تا اسرائیل را از تشدید تنش منصرف کنند.

به گزارش رویترز، ایالات متحده و اروپا با امید به دور کردن اسرائیل از اقدامات تلافی جویانه گسترده، تشدید تحریم‌های اقتصادی و سیاسی علیه ایران را اعلام کردند.

هرزی هالوی، لوی درستیز اردوی اسرائیل اعلام کرده بود که پرتاب بیش از ۳۰۰ راکت، راکت کروز و طیاره بی سرنشین توسط ایران به خاک اسرائیل “با پاسخ مواجه خواهد شد” اما جزئیاتی ارائه نکرد.

یک منبع دولتی اسرائیل گفت که جلسه کابینه جنگ که قرار بود روز سه شنبه برگزار شود، بدون اشاره به جزئیات، به روز چهارشنبه موکول شده است.

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی امریکا روز سه‌شنبه در بیانیه‌ای گفت: «ایالات متحده در حال برنامه‌ریزی برای اعمال تحریم‌های جدید علیه برنامه راکتی و طیاره بی سرنشین ایران در روزهای آینده است و انتظار دارد که متحدانش نیز از این روند پیروی کنند.»

پیش از این، جانت یلن، وزیر مالیه امریکا گفته بود که ایالات متحده از تحریم‌ها استفاده خواهد کرد و با متحدانش همکاری خواهد کرد تا “فعالیت‌های بدخواهانه و بی ثبات کننده” ایران را مختل کند.

او در یک کنفرانس خبری در واشنگتن گفت که همه گزینه‌ها برای اخلال در «تامین مالی تروریسم» ایران روی میز است و انتظار دارد که تحریم‌های بیشتر علیه ایران به زودی اعلام شود.

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، پس از کنفرانس ویدئویی عاجل وزرای خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل، گفت که برخی از کشورهای عضو درخواست کرده‌اند که تحریم‌ها علیه ایران گسترش یابد و سرویس دیپلماتیک اتحادیه کار بر روی این پیشنهاد را آغاز کند.

اسرائیل کاتز، وزیر امور خارجه اسرائیل گفته است که او “یک حمله دیپلماتیک را رهبری می‌کند”، به ۳۲ کشور نامه نوشته است تا از آنها بخواهد برنامه راکتی ایران را تحریم کنند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!