Connect with us

رویداد های اخیر

مشاور امنیت ملی قصر سفید امریکا از تصمیم جوبایدن برای خروج از افغانستان دفاع کرد

منتشر شده

در

مشاور امنیت ملی کاخ سفید می‌گوید که تاریخ از درخواست جو بایدن برای خروج از افغانستان به خوبی یاد خواهد کرد. جیک سالیوان از تصمیم دولت بایدن برای خروج از افغانستان دفاع کرده و آن را استراتیژیک و درست خوانده است. این در حالی است که امارت اسلامی می‌گوید امریکا و ناتو در افغانستان شکست و پا به فرار گذاشته اند.

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی قصر سفید در مصاحبه با سی‌‌ان‌ان تصمیم دولت تحت رهبری جوبا بایدن برای خروج از افغانستان را «استراتیژیک و درست» عنوان کرده و گفته است که اگر نیروهای امریکایی اکنون در این کشور بودند، روسیه اهرم بیش‌تری بر ایالات متحده می‌داشت.

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی امریکا گفته است: «ایالات متحده امریکا قطعا امروز در وضعیت بهتری است و سربازان امریکایی در سال ۲۰۲۵ به افغانستان فرستاده یا در آنجا کشته نمی‌شوند. تصمیمی استراتیژیک که رییس جمهور بایدن سه سال قبل گرفت در تاریخ به خوبی یاد می‌شود و خواهد شد. اگر ما همچنان در افغانستان می ماندیم سرباران ما در آنجا فرستاده و کشته می‌شدند. روسیه اهرم فشار بیش‌تری بر ایالات متحده می‌داشت.»

آقای سالیوان در پاسخ به پرسشی که آیا او نیز مسؤول خروج آشفته و فاجعه از افغانستان است، گفته که تیم امنیتی و استخباراتی امریکا به شمول خودش مسؤول است.

در همین حال، شماری از کارشناسان می‌گویند امریکا در افغانستان عملا شکست خورد و در موقعیتی نبود که به ادامه حضور یا تخلیه آرام فکر کند.

گفتنی است خروج نیروهای امریکایی از افغانستان تحت رهبری دولت بایدن، با واکنش‌ها و انتقادهای گسترده در سطح جهان و در میان فعالان حقوق‌بشر نیز مواجه است. خروج سال ۲۰۲۱ امریکا از افغانستان با کشته شدن حدود ۷۰ غیرنظامی افغان و دستکم ۱۳ نظامی امریکایی به همراه بود.

رویداد های اخیر

نماینده بریتانیا: افغانستان بدون مشارکت زنان و دختران به ظرفیت کامل نمی‌رسد

Published

on

هم‌زمان با فرارسیدن پنجمین سالروز حاکمیت دوباره امارت اسلامی در کشور، ریچارد لیندزی، نماینده ویژه بریتانیا برای افغانستان، با اشاره به وضعیت زنان و دختران افغان گفته است که افغانستان بدون مشارکت آنان در عرصه‌های آموزشی، کاری و زندگی عمومی، نمی‌تواند به ظرفیت کامل خود دست یابد.

لیندزی امروز (جمعه) در ایکس نوشته است که استقامت زنان و دختران افغان در پنج سال گذشته «فوق‌العاده» بوده، اما این استقامت نباید جایگزین حقوق اساسی آنان شود.

لیندزی تأکید کرده است که بریتانیا همچنان به حمایت از مردم افغانستان متعهد است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تاجیکستان پس از نقض حریم هوایی، به افغانستان یادداشت اعتراضی فرستاد

Published

on

وزارت خارجه تاجیکستان پس از ادعای نقض حریم هوایی این کشور و کشته‌شدن یک غیرنظامی در منطقه درواز، به مقام‌های افغانستان یادداشت اعتراضی فرستاده است.

رسانه تاجیکی «آسیا-پلاس» به نقل از اداره اطلاعات و مطبوعات وزارت خارجه تاجیکستان گزارش داده است که درگیری‌های مسلحانه در روزهای اخیر در ولایت بدخشان افغانستان، به‌ویژه در ولسوالی‌های هم‌مرز با منطقه درواز تاجیکستان، امنیت مناطق مرزی این کشور را تهدید کرده و منجر به نقض قوانین بین‌المللی شده است.

این وزارت گفته است که در جریان درگیری‌ها حریم هوایی تاجیکستان نقض شده، چند خانه مسکونی آسیب دیده و یک غیرنظامی در منطقه درواز کشته شده است.

در پی این رویداد، تاجیکستان یادداشت رسمی اعتراضی به طرف افغانستان فرستاده و نگرانی شدید خود را از این حادثه ابراز کرده است. دوشنبه از مقام‌های افغانستان خواسته است تا به مصونیت مرزهای دولتی تاجیکستان احترام بگذارند.

دوشنبه همچنین خواستار اتخاذ اقدامات مؤثر برای جلوگیری از تکرار چنین رویدادهایی شده است.

یک منبع رسمی در اداره منطقه درواز به «آسیا-پلاس» گفته است که قربانی، یوسومان یتیم‌زاده، ۲۱ ساله و باشنده روستای دشتک بوده است.

بر اساس این گزارش، او یک کودک خردسال داشته و باردار نیز بوده است.

این رویداد حوالی ساعت ۶:۴۰ شام روز ۱۳ آگست رخ داده است. یتیم‌زاده هنگام انجام کارهای خانه در منزل بود که یک مرمی از پنجره وارد شده و به ناحیه جگر او اصابت کرده است.

یک منبع «آسیا-پلاس» گفته است: «این زن به شفاخانه مرکزی منطقه منتقل شد، اما در مسیر جان باخت.»

با این حال، امارت اسلامی افغانستان تاکنون در مورد این گزارش اظهار نظری نکرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

واکنش امارت اسلامی به اظهارات صدراعظم پاکستان؛ خاک افغانستان علیه هیچ کشوری استفاده نمی‌شود

سخنگوی امارت اسلامی پاکستان را «کشور برادر» خوانده و گفته است که ناامنی در این کشور به نفع افغانستان نیست.

Published

on

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، در واکنش به اظهارات اخیر شهباز شریف، صدراعظم پاکستان، تأکید کرده است که خاک افغانستان علیه هیچ کشوری استفاده نمی‌شود.

مجاهد گفته است که پاکستان به‌جای متهم‌کردن افغانستان، اگر در زمینه‌ی نگرانی یا مشکلی دارد، آن را با امارت اسلامی در میان بگذارد تا برای حل آن اقدامات لازم انجام شود.

او افزوده است که جلوگیری از ناامنی‌ها و مشکلات داخلی پاکستان در توان افغانستان نیست و اسلام‌آباد باید برای حل مسائل داخلی خود اقدام کند.

سخنگوی امارت اسلامی پاکستان را «کشور برادر» خوانده و گفته است که ناامنی در این کشور به نفع افغانستان نیست.

مجاهد همچنین بر ایجاد فضای اعتماد میان کشورهای منطقه، به‌ویژه کشورهای همسایه، تأکید کرده و بار دیگر اطمینان داده است که خاک افغانستان اجازه استفاده علیه هیچ کشوری را نخواهد داد.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که شهباز شریف، صدراعظم پاکستان، به‌تازگی گفته است که اسلام‌آباد خواهان صلح و ثبات در افغانستان است؛ اما استفاده از خاک افغانستان برای فعالیت‌های تروریستی را «غیرقابل تحمل» خوانده است.

شهباز شریف از رهبری افغانستان خواسته است تا هرچه زودتر از تبدیل‌شدن خاک این کشور به پناهگاه تروریستان جلوگیری کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!