Connect with us

رویداد های اخیر

معاون سرمنشی سازمان ملل: خواست امارت اسلامی از جامعه جهانی به رسمیت شناختن حکومت شان است

منتشر شده

در

معاون سرمنشی سازمان ملل متحد می‌گوید که دو هفته را برای گفتگو در مورد زنان افغان، در افغانستان و چندین کشور جهان سپری کرد.

امینه محمد شام روز چهارشنبه (۵ دلو) به خبرنگاران در نیویارک گفت که در دیدار با مقام‌های امارت اسلامی افغانستان تلاش کرد تا صدای تمامی زنان و دختران افغان را به گوش آنها برساند.

به گفته او، امارت اسلامی یگانه تاکیدی که داشتند، به رسمیت شناختن و داشتن نماینده در سازمان ملل متحد بود.

“خانم محمد گفت: «می‌دانم که باید برای به رسمیت شناختن بر اساس معیار‌های ما خیلی محتاط باشیم، چون راه خیلی باریک و لغزنده است و اگر مسائل را درست بدست نیاورید، باعث لغزش خواهد شد. چیزی که ما به کشور‌های عضو گفته می‌توانیم همین که چگونه به وسیله داد و گرفت‌ها، می‌توانیم طالبان (امارت اسلامی) را در جامعه جهانی داشته باشیم و آنها معیار‌ها را رعایت کنند.»

معاون سرمنشی سازمان ملل متحد گفت که در سفرش به افغانستان، در کابل و کندهار با مقام‌های امارت اسلامی دیدار کرد و در ولایت هرات با شماری از زنانی که کار‌های‌شان در نتیجه محدودیت امارت اسلامی از دست داده اند، دیده است.

امینه محمد افزود که سی درصد نیروی کاری در افغانستان زنان استند و موسسه‌های غیردولتی، زنان کارمند در این اداره‌ها را که اکنون خانه نشین شده اند، با مردان تعویض نمی‌کنند.

او در بخشی از اظهاراتش از امارت اسلامی نقل کرد که برایش گفته اند، می‌خواهند زنان را از فرهنگ غربی به دور نگهدارند.

وی گفته است که:«آنها به تقویت باور‌های‌شان ادامه دادند و تلاش کردند برای من درس بدهند که معیار‌های بشری چیست؟ پاسخ من همین بود که برای‌شان یادآوری کردم که معیار‌های حقوق بشری شامل محو تبعیض می‌شود و کاری را که آنها می‌کنند، تبعیض در برابر هر زن و دختر است.»

امینه محمد گفت که مشکل برای زنان و دختران در افغانستان روز افزون شده است.

در مجموع، او گفت که مطمئن نیست چه زمانی امارت اسلامی در اقدام‌های جدی‌شان تغییر وارد می‌کنند. اما تاکید کرد که کشور‌های جهان به ویژه کشور‌های اسلامی به تشویق امارت اسلامی جهت پذیرش خواسته‌های جامعه جهانی کار کنند.

به دنبال وضع محدودیت بر کار زنان در موسسه‌های غیر دولتی و ممانعت دانشجویان دختر از پوهنتون‌ها در افغانستان، معاون سرمنشی سازمان ملل متحد به این کشور رفت و با مقام‌های امارت اسلامی دیدار کرد.

امینه محمد در نشست خبری روز گذشته گفت که دو هیئت منطقه‌یی به شمول نماینده‌های سازمان همکاری اسلامی در نیمه‌های ماه مارچ امسال به افغانستان خواهند رفت و در مورد حق آموزش و کار زنان با مقام‌های امارت اسلامی گفتگو خواهند کرد.

رویداد های اخیر

پاکستان: مردم دو سوی خط دیورند خواهان صلح و ثبات‌اند

Published

on

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان می‌گوید مردم ساکن در دو سوی خط دیورند خواهان صلح، ثبات و روابط آرام میان افغانستان و پاکستان هستند.

طاهر اندرابی در نشست خبری هفتگی خود گفته است که میان مردم دو کشور مشکل عمده‌ای وجود ندارد، اما به ادعای او، فعالیت گروه‌های هراس‌افکن از خاک افغانستان همچنان بر تلاش‌های صلح در منطقه تأثیر گذاشته است.

او افزوده است که اسلام‌آباد این موضوع را مانعی در برابر بهبود امنیت و روابط دوجانبه می‌داند. این در حالی است که امارت اسلامی افغانستان همواره این ادعاها را رد کرده و تأکید می‌کند که اجازه استفاده از خاک افغانستان علیه کشورهای همسایه داده نخواهد شد.

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان همچنین گفته است که کشورش در مسائل منطقه‌ای مربوط به افغانستان، ایران، هند و سومالیا همچنان بر دیپلوماسی و گفتگو تمرکز دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دیدار سهیل شاهین با سفیر گامبیا در قطر؛ بررسی روابط دوجانبه و فرصت‌های سرمایه‌گذاری

بر اساس خبرنامه سفارت افغانستان در دوحه، عمر جاح هم‌زمان مسئولیت امور سفارت گامبیا برای افغانستان را نیز بر عهده دارد.

Published

on

سهیل شاهین، سرپرست سفارت امارت اسلامی افغانستان در دوحه، با عمر جاح، سفیر و نماینده فوق‌العاده جمهوری گامبیا در قطر دیدار و گفتگو کرده است.

بر اساس خبرنامه سفارت افغانستان در دوحه، عمر جاح هم‌زمان مسئولیت امور سفارت گامبیا برای افغانستان را نیز بر عهده دارد.

در این دیدار، دو طرف درباره روابط دوجانبه میان افغانستان و گامبیا، وضعیت امنیتی در افغانستان، فرصت‌های سرمایه‌گذاری و همکاری‌های اقتصادی و سایر موضوعات مورد علاقه مشترک بحث و تبادل نظر کرده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اچکزی: اگر دولتمردان خوب می‌بودند، مردم دو طرف خط دیورند آزادانه رفت‌وآمد می‌کردند

Published

on

محمود خان اچکزی، رهبر اپوزیسیون در مجلس ملی پاکستان و رئیس حزب عوامی ملی پشتونخوا، گفته است که اگر رهبران شایسته در قدرت می‌بودند، مردم در امتداد خط دیورند می‌توانستند آزادانه رفت‌وآمد کنند.

او در یک پادکست گفته است که کشورهای دیگر مانند روسیه، آلمان و بریتانیا با وجود جنگ‌های تاریخی، امروز مرزهای بسیار بازتری دارند و در میان آن‌ها تنها یک «خط کاغذی» باقی مانده است و بررسی‌های سخت‌گیرانه نیز وجود ندارد.

اچکزی افزود که در منطقه نیز می‌توانست وضعیت مشابهی وجود داشته باشد و تأکید کرد: «اینجا چه مشکل است؟ پنجابی در کندهار می‌رقصید و پشتون اینجا می‌آمد. با وجود این‌که ظاهراً یک کشور نیستیم، اما می‌توانستیم عملاً یک کشور باشیم.»

او همچنین با اشاره به تهاجم شوروی سابق و ایالات متحده به افغانستان گفت که افغانستان حق دارد از این کشورها برای خسارات جنگی و بازسازی مطالبه غرامت کند.

این سیاستمدار پاکستانی در ادامه از برخورد حکومت پاکستان با پشتون‌ها انتقاد کرده و مدعی شده است که در برخی شهرها مانند لاهور و کراچی، برخی از آنان بازداشت یا اخراج می‌شوند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!