Connect with us

اخبار ساحوی

مقام اسرائیلی: بیش از ۳۰ مقام ارشد امنیتی و ۱۱ دانشمند هسته‌ای ایران در حملات هوایی کشته شدند

ایال زامیر، لوی درستیز اسرائیل، گفت که نتایج عملیات در ایران می‌تواند به پیشبرد اهداف تل‌آویو در برابر گروه حماس در نوار غزه نیز کمک کند.

منتشر شده

در

یک مقام ارشد نظامی اسرائیل روز جمعه اعلام کرد که در جریان جنگ ۱۲ روزه میان ایران و اسرائیل، اردوی این کشور بیش از ۳۰ مقام ارشد امنیتی و ۱۱ دانشمند برجسته هسته‌ای ایران را هدف قرار داده و از بین برده است. او این عملیات را «ضربه‌ای جدی به برنامه هسته‌ای ایران» توصیف کرد.

به گفته این مقام، حمله هوایی اسرائیل در تاریخ ۱۳ جون که آغازگر درگیری بود، سیستم‌های دفاع هوایی ایران را به شدت آسیب‌پذیر ساخت و توانایی واکنش فوری این کشور را در ساعات نخست بحران تضعیف کرد. به‌گفته وی، نیروی هوایی اسرائیل بیش از ۹۰۰ هدف را مورد حمله قرار داده و زیربنا‌های تولید راکت ایران را به‌شدت تخریب کرده است.

او افزود: «پروژه هسته‌ای ایران ضربه بزرگی خورده است؛ توانایی رژیم برای غنی‌سازی اورانیوم تا سطح ۹۰ درصد برای مدت طولانی از کار افتاده و ظرفیت فعلی ایران برای ساخت هسته جنگ‌افزار نیز خنثی شده است.»

در همین حال، ایران که همواره تلاش برای تولید تسلیحات هسته‌ای را رد کرده است، با پرتاب راکت‌های گسترده به اهداف نظامی و شهری در اسرائیل پاسخ داد. مقام‌های ایرانی مدعی‌اند که نفوذ به سیستمهای دفاعی اسرائیل، عامل پایان جنگ بوده است.

طبق گزارش‌ها، در جریان درگیری‌ها ۶۲۷ نفر در ایران کشته شده‌اند. به‌دلیل محدودیت شدید رسانه‌ها، میزان دقیق تلفات و خسارات قابل تأیید مستقل نیست. در مقابل، مقام‌های اسرائیلی اعلام کرده‌اند که ۲۸ نفر در اسرائیل کشته شده اند.

در ایالات متحده، یک تحلیلگر مستقل به نام دکر ایولث، متخصص تحلیل تصاویر ماهواره‌ای در مؤسسه CNA، به خبرگزاری رویترز گفت: «ایران هنوز توانایی ساخت راکت‌هایی با دقت بالا را ندارد.» او افزود تنها شمار اندکی از حدود ۳۰ راکتی که از سیستم‌های دفاعی اسرائیل عبور کردند، توانستند اهداف نظامی بااهمیت را مورد اصابت قرار دهند.

او گفت: «در شرایط فعلی، هیچ مانعی در برابر تکرار عملیات مشابه توسط اسرائیل با نتایج مشابه وجود ندارد.»

وزیر دفاع اسرائیل، یواف گالانت، نیز روز جمعه اعلام کرد که به اردو دستور داده تا طرح‌هایی برای حفظ برتری هوایی اسرائیل بر ایران، جلوگیری از پیشرفت برنامه هسته‌ای و تولید راکت، و مقابله با حمایت‌های ایران از گروه‌های مسلح ضداسرائیلی ترتیب کند.

همچنین، ایال زامیر، لوی درستیز اسرائیل، گفت که نتایج عملیات در ایران می‌تواند به پیشبرد اهداف تل‌آویو در برابر گروه حماس در نوار غزه نیز کمک کند.

او در دیدار با نیروهای اردو در غزه اعلام کرد که عملیات زمینی اسرائیل با عنوان «ارابه‌های گیدیون» در آینده نزدیک به هدف خود یعنی تسلط بیشتر بر نوار غزه خواهد رسید و گزینه‌های بیشتری را برای تصمیم‌گیری به دولت اسرائیل ارائه خواهد داد.

اخبار ساحوی

ایران پیشنهاد تازه مذاکرات با امریکا را از طریق پاکستان ارسال کرد

Published

on

خبرگزاری دولتی ایران (ایرنا) روز جمعه گزارش داد که تهران تازه‌ترین پیشنهاد خود برای مذاکرات با ایالات متحده را از طریق میانجی‌گران پاکستانی ارسال کرده است؛ اقدامی که می‌تواند چشم‌انداز شکستن بن‌بست در تلاش‌ها برای پایان دادن به جنگ ایران را بهبود بخشد.

ایرنا جزئیاتی ارائه نکرد، اما قیمت‌های جهانی نفت که پس از آغاز انسداد تنگه هرمز از سوی ایران به‌طور چشمگیری افزایش یافته بود، پس از انتشار این گزارش کاهش یافت.

انسداد این گذرگاه حیاتی دریایی حدود ۲۰ درصد از عرضه نفت و گاز جهان را مختل کرده است و نیروی دریایی ایالات متحده نیز صادرات نفت خام ایران را مسدود کرده است. این وضعیت باعث افزایش قیمت انرژی و تشدید نگرانی‌ها درباره احتمال رکود اقتصادی شده است.

هنوز به‌طور فوری مشخص نیست که آیا این پیشنهاد ایران به واشنگتن منتقل شده است یا خیر.

از ۸ اپریل آتش‌بس برقرار بوده است، اما گزارش‌هایی مبنی بر این‌که دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، قرار است در مورد طرح‌های حملات نظامی جدید برای وادار کردن ایران به مذاکره توجیه شود، در روز پنج‌شنبه باعث شد قیمت‌های جهانی نفت در مقطعی به بالاترین سطح در چهار سال گذشته برسد.

دو منبع ارشد ایرانی که نخواستند نام‌شان فاش شود، به رویترز گفته‌اند که ایران سامانه‌های دفاع هوایی خود را فعال کرده و در صورت حمله، پاسخ گسترده‌ای را در نظر دارد. به گفته این منابع، ایران بر این باور است که احتمال یک حمله کوتاه اما شدید از سوی امریکا وجود دارد که ممکن است با حمله‌ای از سوی اسرائیل نیز همراه شود.

Continue Reading

اخبار ساحوی

اکسیوس: ایران پیشنهادی برای بازگشایی تنگه هرمز و پایان جنگ به امریکا ارائه داد

Published

on

وب‌سایت خبری اکسیوس روز یکشنبه به نقل از یک مقام امریکایی و دو منبع آگاه گزارش داد که ایران از طریق میانجیگران پاکستانی پیشنهاد جدیدی برای بازگشایی تنگه هرمز و پایان جنگ به امریکا ارائه داده است و مذاکرات هسته‌ای به مرحله بعدی موکول شده است.

در همین حال، دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا، روز یکشنبه گفت که اگر ایران می‌خواهد برای پایان دادن به جنگ مذاکره کند، می‌تواند با او تماس تلیفونی بگیرد و تأکید کرد که تهران هرگز نمی‌تواند سلاح هسته‌ای داشته باشد. این در حالی است که تهران گفته بود ایالات متحده باید موانع رسیدن به توافق، از جمله محاصره بنادر ایران، را برطرف کند.

امید برای احیای تلاش‌های صلح روز شنبه کاهش یافت، زمانی که ترمپ سفر نمایندگان خود استیو ویتکاف و جرد کوشنر به اسلام آباد را لغو کرد. عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، روز یکشنبه پیش از سفر به روسیه، جایی که قرار است با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، دیدار کند، به پاکستان و عمان، رفت و آمد داشت.

ترمپ به فاکس نیوز گفت: «اگر آنها می‌خواهند صحبت کنند، می‌توانند به ما مراجعه کنند یا با ما تماس بگیرند. می‌دانید، تلیفون وجود دارد. ما خطوط امن و خوبی داریم.»

وی افزود: «آنها می‌دانند چه چیزی باید در توافق باشد. خیلی ساده است: آنها نمی‌توانند سلاح هسته‌ای داشته باشند، در غیر این صورت دلیلی برای ملاقات وجود ندارد.»

Continue Reading

اخبار ساحوی

کمرنگ شدن امید به صلح میان ایران و امریکا با لغو مذاکرات توسط ترمپ

Published

on

عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، پاکستان را ترک کرد و دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا، سفر برنامه‌ریزی شده نمایندگان خود، استیو ویتکاف و جرد کوشنر، به اسلام آباد را لغو نمود.

این بن‌بست، بزرگترین اقتصاد جهان و یک قدرت بزرگ نفتی را در رویارویی‌ای گرفتار کرده است که قیمت انرژی را به بالاترین حد در چند سال اخیر رسانده، تورم را افزایش داده و آینده رشد اقتصادی جهانی را تیره کرده است.

مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران، در تماس تلیفونی با شهباز شریف، صدراعظم پاکستان، گفت که تهران تحت تهدید یا محاصره وارد «مذاکرات تحمیلی» نخواهد شد.

پزشکیان گفت که ایالات متحده ابتدا باید «موانع عملیاتی»، از جمله محاصره بنادر ایران، را برطرف کند تا مذاکره‌کنندگان بتوانند زمینه‌ای برای حل این مناقشه فراهم کنند.

عراقچی سفر خود به پاکستان را «بسیار مثمر» توصیف کرد. به گزارش رویترز، یک منبع دیپلوماتیک ایرانی در اسلام آباد گفت که تهران «خواسته‌های حداکثری» ایالات متحده را نخواهد پذیرفت.

ترمپ به خبرنگاران در فلوریدا گفت که سفر نمایندگان خود را لغو کرده است. او گفت که پس از لغو سفر دیپلوماتیک، ایران «چیزهای زیادی پیشنهاد داد، اما کافی نبود.»

او در تروت سوشیل نوشت که «اختلافات و سردرگمی شدیدی» در درون رهبری ایران وجود دارد.

او نوشت: «هیچ کس نمی‌داند چه کسی مسئول است، از جمله خودشان. همچنین، ما همه کارت‌ها را داریم، آنها هیچ کارتی ندارند! اگر می‌خواهند صحبت کنند، تنها کاری که باید انجام دهند این است که تماس بگیرند!!!»

پزشکیان روز پنجشنبه گفته بود که «هیچ تندرو یا میانه‌روی» در تهران وجود ندارد و کشور پشت سر رهبر خود متحد ایستاده است. محمد باقر قالیباف، مذاکره‌کننده ارشد ایران و عراقچی نیز در روزهای اخیر این پیام را تکرار کردند.

با این حال، دفتر بنیامین نتنیاهو، صدراعظم اسرائیل، اعلام کرد که به نیروهایش دستور داده تا به مواضع حزب‌الله در لبنان حمله کنند، موضوعی که آتش‌بس سه هفته‌ای را بیش از پیش به چالش می‌کشد.

تهران تنگه هرمز را که معمولاً یک پنجم نفت و گاز طبیعی مایع جهان از آن عبور می‌کند، تا حد زیادی بسته است، در حالی که واشنگتن صادرات نفت ایران را مسدود می‌کند.

کارولین لیویت، سخنگوی قصر سفید، پیش از این گفته بود که ایالات متحده شاهد پیشرفت‌هایی از جانب ایران بوده و جی. دی. ونس، معاون رئیس‌جمهور، آماده سفر به پاکستان است. ونس رهبری دور اول مذاکرات ناموفق در اسلام‌آباد در این ماه را بر عهده داشت.

منازعه ایالات متحده و ایران، که در حال حاضر آتش‌بس برقرار است، با حملات هوایی ایالات متحده و اسرائیل به ایران در ۲۸ فبروری آغاز شد. ایران از آن زمان به اسرائیل، پایگاه‌های ایالات متحده و کشورهای خلیج فارس حمله کرده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!