Connect with us

رویداد های اخیر

ملاله یوسفزی از جهان خواست تا از آموزش دختران افغان حفاظت کنند

منتشر شده

در

ملاله یوسفزی، برنده جایزه صلح نوبل و کسی که هنگام خروج از مکتب در سال ۲۰۱۲ در پاکستان مورد اصابت گلوله افراد مسلح قرار گرفت، روز جمعه (۲۴سپتامبر) از جهان خواست تا در حمایت از حقوق زنان افغان پس از آمدن امارت اسلامی افغانستان، مصالحه و سازش نکنند.

در حالی که کشورها و سازمان‌ها اولین گام‌ها را برای همکاری با امارت اسلامی برمیدارند، یوسفزی ۲۴ ساله اظهار داشت که نگران است که دولت جدید با وجود افزایش شدید فرصت‌های شغلی و تحصیلی برای زنان افغان از آن زمان، همانطور که ۲۰ سال پیش در قدرت بودند عمل کنند.

یوسفزی در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در بحث آموزش دختران در افغانستان گفت: “ما نمی‌توانیم در زمینه حمایت از حقوق زنان و حفظ کرامت انسانی سازش کنیم.”

وی افزود: “اکنون زمان آن است که به این تعهد پایبند باشیم و از حفظ حقوق زنان افغان اطمینان حاصل کنیم. و یکی از این حقوق مهم، حق تحصیل است. “

این درحالی است که پیش ازاین چندین رهبر جهان وعده سپرده اند که برای حقوق زنان و دختران افغان در گردهمایی سالانه سازمان ملل متحد این هفته تلاش کنند، اما معلوم نیست چگونه آنها این کار را انجام خواهند داد.

امارت اسلامی می‌گوید آنها از زمان حکومت شان در سال‌های ۱۹۹۶-۲۰۰۱ تغییر کرده اند، در آن هنگام آنها حتی بیرون رفتن زنان را بدون داشتن محرم منع قرار داده بودند.

رویداد های اخیر

متقی و دیکارلو درباره همکاری‌های افغانستان و سازمان ملل گفتگو کردند

Published

on

امیرخان متقی، وزیر امور خارجه امارت اسلامی و روزمری دیکارلو، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور سیاسی و صلح‌سازی، درباره وضعیت همکاری‌های افغانستان و سازمان ملل، کمک‌های بشردوستانه و نیازهای مهاجرین افغان بازگشته گفتگو کردند.

براساس خبرنامه وزارت خارجه، در این گفتگو بر اهمیت تلاش‌های مشترک و هماهنگ برای ادغام مجدد پایدار بازگشت‌کنندگان تأکید شد.

نیازهای افغانستان در زمینه تغییرات اقلیمی و آب، افزایش همکاری‌ها در این بخش‌ها و وضعیت منطقه‌ای نیز از دیگر موضوعات مورد بحث بود.

دو طرف همچنین درباره راه‌های یافتن فرصت‌های جدید در چارچوب روند دوحه تبادل نظر کردند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اشتراک هیأت اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان در سومین فورم سرمایه‌گذاری ترکمنستان

Published

on

هیأت اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان به ریاست سید کریم هاشمی، رئیس عمومی این اتاق، در سومین فورم سرمایه‌گذاری ترکمنستان در شهر عشق‌آباد، پایتخت این کشور، شرکت کرد.

این فورم به تاریخ اول اکتوبر ۲۰۲۶ به دعوت رسمی وزارت اقتصاد ترکمنستان برگزار شد و در آن هیأت‌های رسمی، نمایندگان نهادهای اقتصادی و تجارتی، تاجران و سرمایه‌گذاران کشورهای مختلف حضور داشتند.

براساس خبرنامه اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان، در این نشست درباره فرصت‌های سرمایه‌گذاری، ظرفیت‌های اقتصادی و راه‌های گسترش همکاری‌های تجارتی و اقتصادی میان کشورهای اشتراک‌کننده بحث و تبادل نظر صورت گرفت.

اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان می‌گوید، حضور هیأت این اتاق در این فورم، فرصت مناسبی برای معرفی ظرفیت‌های اقتصادی افغانستان، جذب سرمایه‌گذاری، گسترش بازارهای صادراتی و تقویت روابط تجارتی و اقتصادی با ترکمنستان و سایر کشورهای منطقه فراهم کرده است.

در حاشیه این نشست، آقای هاشمی از رئیس اتاق تجارت و صنایع ترکمنستان دعوت کرد تا در رأس یک هیأت تجارتی و اقتصادی به افغانستان سفر کند.

این دعوت در دیدار دو طرف در شهر عشق‌آباد صورت گرفته و مورد استقبال رئیس اتاق تجارت و صنایع ترکمنستان قرار گرفته است.

قرار است رئیس اتاق تجارت و صنایع ترکمنستان در ماه نومبر ۲۰۲۶ در رأس یک هیأت تجارتی و اقتصادی به افغانستان سفر کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قاآنی: از افغانستان تا یمن و از ایران تا لبنان، کمربند دفاع و عزت را محکم کنیم

Published

on

اسماعیل قاآنی، قوماندان نیروی قدس سپاه پاسداران ایران، خواستار تقویت «کمربند دفاع، استقلال‌طلبی و عزت» از افغانستان تا یمن و از ایران تا لبنان شده است.

قاآنی در مراسمی در تهران گفت: «باید کمربند دفاع، استقلال‌طلبی و عزت را از افغانستان تا یمن و از ایران تا غزه و لبنان در سراسر جهان اسلام محکم کنیم.»

او همچنین مدعی شد که محور مقاومت با وجود کشته‌شدن شماری از قوماندانان اش، به مسیر خود ادامه می‌دهد.

قوماندان نیروی قدس سپاه همچنین گفت که امریکا با وجود امکانات و تجهیزات گسترده، از عراق اخراج شده و در برابر ایران نیز با شکست روبه‌رو شده است.

قاآنی افزود که امریکا تصور می‌کرد می‌تواند ایران را ظرف چهار روز یا حداکثر دو هفته وادار به تسلیم کند، اما با شرایطی متفاوت از محاسبات خود مواجه شد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!