Connect with us

رویداد های اخیر

ملل متحد به ۲۳هزار کارمند صحی افغانستان مستقیماً معاش داده است

منتشر شده

در

ملل متحد در ماه گذشته وزارت صحت امارت اسلامی را دور زده و مبلغ نزدیک به هشت میلیون دالر به حدود ۲۳هزار ۵۰۰ کارمند صحی در سراسر افغانستان معاش پرداخته است. این یک آزمون برای تزریق نقدینگی به اقتصاد در حال سقوط افغانستان است.

برنامه توسعه‌ای ملل متحد (یوان دی پی) و سازمان امداد صحی “ندوق جهانی” به صورت مشترک برنامه‌ای را که قبلاً از سوی بانک جهانی در عرصه صحت تمویل می‌شد دوباره احیا کرده اند. بانک جهانی بعد از به قدرت رسیدن طالبان در ماه آگست تمویل این برنامه صحی را متوقف کرد.

ملل متحد در تلاش به دست آوردن پول نقد برای فراهم ساختن کمک‌های بشردوستانه به میلیون‌ها افغان نیازمند است که در آستانه قحطی قرار دارند. علاوه بر این، این سازمان تلاش می‌کند از فروپاشی اقتصاد و خدمات صحی و تعلیمی در این کشور جلوگیری کند.

کانی ویگاناراجا، مسئول بخش آسیا و اقیانوسیه برنامه توسعه‌ای ملل متحد به رویترز گفت:” کسی باید دست به کار می‌شد. ما نه تنها با سیستم صحی در حال فروپاشی بلکه با سیستم مالی در حال سقوط نیز مواجه بودیم.”

خانم ویگاناراجا افزود:”صندوق جهانی مخاطره مالی و ما مخاطره اجرای آن را قبول کردیم تا این پرداخت‌ها را ممکن سازیم. مان نشان دادیم که این کار ممکن است. این روش کار می‌دهد… این یک راه بسیار طولانی دست کم برای نجات اقتصاد مردم در این کشور است.”

صندوق جهانی ۱۵ میلیون دالر فراهم ساخته است که نزدیک به هشت میلیون دالر آن برای پرداخت معاش‌های کارمندان صحی مصرف شده و بخش زیاد مبلغ باقی مانده برای تهیه تجهیزات ابتدایی طبی، داروهای اساسی و تدارکات هزینه شده است. برنامه توسعه‌ای ملل متحد روی انتقال این پول به افغانستان و توزیع آن به کارمندان صحی در ۳۱ ولایت از ۳۴ ولایت افغانستان کار کرده است.

ویگناراجا گفت که برنامه توسعه‌ای ملل متحد بخشی از این پول را به بانک بین‌المللی افغانستان فرستاده و بعداً برای توزیع آن از یک ارائه‌کننده بزرگ خدمات پولی استفاده کرده است که به دلایل امنیتی نام آن را فاش نکرده است.

معاش‌های این کارمندان خدمات صحی که در حدود ۲هزار ۲۰۰ مرکز صحی کار می‌کنند به حساب‌های بانکی شان فرستاده شده است و ۲هزار ۵۰۰ کارمند صحی دیگر که در مناطق دورافتاده روستایی کار می‌کنند، به زودی معاش‌های شان را نقدی دریافت خواهند کرد.

ویگناراجا با ابراز این که، این برنامه برای سه ماه آینده توسط سازمان جهانی صحت و یونیسف پیش برده می‌شود، گفت:”این (پرداخت معاش‌ها) به خانواده‌ها امیدواری ایجاد کرده است.”

او افزود:”در غیر آن، همه داکتران، پرستاران و کارکنان تخنیکی واقعاً روانه مرزها می‌شدند.”

این مقام برنامه توسعه‌ای ملل متحد گفت در مدتی که معاش‌ها از این طریق پرداخت می‌شود، ملل متحد با بانک جهانی صحبت می‌کند تا اگر قادر باشد که این برنامه را دوباره به عهده بگیرد یا اگر جواز این کار را به دست نیاورد، یک راه مختلط را برای اجرای این برنامه پیدا کند.

ویگناراجا گفت که پرداخت معاش‌های کارمندان صحی در ماه گذشته به بازگشایی برخی بانک‌ها کمک کرده است:”همین که فعالیت اقتصادی اجتماعات محلی شروع شود و مردم قادر به سپردن و برداشت پول از این بانک‌ها باشند، بانک‌ها قادر به بازگشایی شعبه‌های محلی خود خواهند بود.”

این مقام ملل متحد گفت بعد از این که دیده شود این برنامه نتیجه می‌دهد، ملل متحد به استفاده از سیستم رسمی بانک‌داری و ارائه‌کنندگان خدمات پولی برای انتقال پول نقد به افغانستان در ماه‌های آینده ادامه می‌دهد. با وجود این، او افزود که ادارات ملل متحد نیازمندی به آوردن دالر امریکایی به افغانستان را نیز زیر نظر دارند.

رویداد های اخیر

ده‌ها خانواده نیازمند در کابل از کمک‌های زمستانی بنیاد بیات مستفید شدند

Published

on

بنیاد بیات به عنوان بخشی از تلاش‌هایش به منظور کاهش مشکلات مردم در فصل زمستان، برای ده‌ها خانواده نیازمند در ناحیه پنجم کابل کمک توزیع کرد.

مسئولان بنیاد بیات می‌گویند که این روند ادامه دارد و افزون بر کابل، در دیگر ولایت‌های کشور نیز برای دستگیری نیازمندان کمک‌رسانی خواهد شد.

حاجی محمد اسماعیل، معاون بنیاد بیات، در این باره گفت: «کمک های ما شامل آرد، برنج، روغن و کمپل می‌باشد که ما امروز در شهر کابل در ناحیه پنجم توزیع را شروع کردیم و این کمک های ما ان شاء الله به زودی به ولایات هم می رسد.»

دریافت‌کنندگان این کمک‌ها با قدردانی از بنیاد بیات می‌گویند که در شرایط دشوار اقتصادی و سرمای زمستان، این کمک‌ها نقش مهمی در تأمین نیازهای اولیه آنان دارد.

یکی از دریافت‌کنندگان گفت: «دست‌ شما درد نکند که به مردم فقیر کمک می‌کنید. ما هیچ چیزی نداشتیم و کار هم نبود.»

دریافت‌کننده دیگری افزود: «خیر ببینید که به ما کمک کردید. حتی آرد ما رو به تمام شدن بود.»

مسئولان بنیاد بیات تأکید می‌کنند که روند توزیع کمک‌های زمستانی این بنیاد ادامه خواهد داشت و خانواده‌های نیازمند در کابل و دیگر ولایت‌های کشور در روزهای آینده نیز از این کمک‌ها مستفید خواهند شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نزدیک به هفت میلیون مهاجر افغان پس از روی کار آمدن امارت اسلامی، به کشور بازگشته اند

Published

on

وزیر امور مهاجرین و عودت‌کنندگان می‌گوید که پس از روی‌کار آمدن دوباره‌ امارت اسلامی، ۶.۸ میلیون افغان به‌صورت اجباری یا داوطلبانه از کشورهای همسایه و برخی کشورهای دیگر به افغانستان بازگشته‌اند.

مولوی عبدالکبیر در نشست کارگروه مشترک برای نهایی‌سازی پیش‌نویس طرح راه‌حل دایمی مهاجرت در افغانستان افزوده است که در همین مدت، ۱.۳ میلیون تن از شهروندان کشور به‌دلیل حوادث طبیعی در داخل کشور بی‌جا شده‌اند.

فصل سرما در افغانستان فرا رسیده و در طرف دیگر فقر گسترده و سرمای شدید، زندگی هزاران نفر را تهدید می‌کند؛ اما روند اخراج اجباری مهاجرین افغان از کشورهای همسایه، ایران و پاکستان، همچنان ادامه دارد.

امارت اسلامی بارها اعلام کرده است که کشورهای همسایه باید اجازه دهند مهاجرین به‌صورت داوطلبانه بازگردند. بر اساس آمار کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، بیش از دو میلیون نفر از آغاز سال ۲۰۲۵ تا کنون از ایران و پاکستان به افغانستان بازگشته‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تنها یک افغان در فهرست تروریستی امریکا

این موضوع بار دیگر بحث‌ها را درباره روند بررسی و آزمایش افغان‌ها در جریان تخلیه شتاب‌زده سال ۲۰۲۱ دامن زده است؛ زمانی که بیش از ۱۰۰ هزار نفر از افغانستان به ایالات متحده منتقل شدند.

Published

on

مقام‌های امریکایی در حال بررسی یک فهرست محرمانه ضد تروریزم شامل حدود ۱۸ هزار نفر اند، پس از آن‌که گزارش‌ها نشان داد تنها یکی از سه شهروند افغان که اخیراً در پرونده‌های پرسر و صدا بازداشت شده‌اند، در این فهرست قرار داشته است.

به گزارش روزنامه نیویارک پُست به نقل از یک منبع استخباراتی، این موضوع نگرانی‌ها را افزایش داده که ممکن است برخی از مظنونان پس از ورود به ایالات متحده دچار افراط‌گرایی شده باشند. این بحث بار دیگر پس از تیراندازی ماه گذشته بر اعضای گارد ملی امریکا در واشنگتن دی‌سی برجسته شد.

جو کِنت، رئیس مرکز ملی مبارزه با تروریزم امریکا، در جلسه استماعیه ۱۱ دسمبر به قانون‌گذاران گفته است که در جریان چهار سال حکومت پیشین، حدود ۱۸ هزار فرد شناخته‌شده یا مظنون به تروریزم وارد ایالات متحده شده‌اند. به گفته او، مقام‌ها در حال بررسی ‌اند تا تهدیدهای احتمالی را ارزیابی کرده و روشن سازند که این افراد چگونه اجازه ورود به کشور را به‌دست آورده‌اند.

بر بنیاد این گزارش، جان‌شاه صافی تنها یکی از سه شهروند افغان بازداشت‌شده است که نام او در «محیط اطلاعات هویت‌های تروریستی» (TIDE)، پایگاه مرکزی اطلاعات ضد تروریزم دولت امریکا، ثبت بوده است. صافی که در سال ۲۰۲۱ در چارچوب عملیات «استقبال از متحدان» وارد امریکا شد، به فراهم‌کردن اسلحه و حمایت‌های دیگر از شاخه خراسان گروه داعش متهم است و به گفته مقام‌های امریکایی، تا تکمیل روند اخراج در بازداشت اداره مهاجرت (ICE) به‌سر می‌برد.

دو مظنون دیگر، شامل رحمان‌الله لکنوال که به قتل یک عضو گارد ملی در واشنگتن متهم است و محمد داوود الکوزی از ایالت تگزاس که به تهدید حمله انتحاری متهم شده، در فهرست تروریستی ثبت نبوده‌اند. مقام‌های استخباراتی گفته‌اند که این امر می‌تواند نشان‌دهنده رادیکال‌شدن آنان پس از ورود به ایالات متحده باشد.

به گزارش نیویارک پُست، دفتر مدیر اطلاعات ملی امریکا نزدیک به دو هزار شهروند افغان با ارتباطات مشکوک تروریستی را شناسایی کرده و همچنان اطلاعات مرتبط را با نهادهای تطبیق قانون شریک می‌سازد.

این موضوع بار دیگر بحث‌ها را درباره روند بررسی و آزمایش افغان‌ها در جریان تخلیه شتاب‌زده سال ۲۰۲۱ دامن زده است؛ زمانی که بیش از ۱۰۰ هزار نفر از افغانستان به ایالات متحده منتقل شدند.

قانون‌گذاران و مقام‌هایی که با نیویارک پُست گفت‌وگو کرده‌اند، خواستار نظارت دقیق‌تر بر افرادی شده‌اند که در آن دوره وارد امریکا شده‌اند؛ در حالی که نگرانی‌های سیاسی و عمومی در مورد امنیت ملی و سیاست‌های مهاجرتی امریکا رو به افزایش است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!