Connect with us

رویداد های اخیر

ملل متحد تأیید کرد که شمار اندکی از ایرانیان در افغانستان پناهجو شده‌اند

منتشر شده

در

سازمان ملل متحد تأیید کرده است که شمار اندکی از ایرانیان، از جمله دارندگان تابعیت دوگانه ایران و افغانستان، پس از آغاز درگیری میان ایران و اسرائیل وارد افغانستان شده‌اند.

عرفات جمال، رئیس دفتر کمیشنری عالی پناهندگان سازمان ملل متحد در افغانستان، می‌گوید این نهاد آماده است به ایرانیانی که به دلیل جنگ ناچار به ترک کشور شده و وارد افغانستان می‌شوند، کمک‌رسانی کند.

او افزود: «ما در گذرگاه‌های مرزی حضور داریم و وضعیت مهاجرین را بررسی می‌کنیم. اگر ایرانی‌ها بخواهند وارد افغانستان شوند، ما آماده حمایت هستیم. در حال حاضر شمار زیادی از مهاجرین ایرانی در افغانستان نداریم، اما حدود ۳۰ خانواده دارای تابعیت دوگانه ایران و افغانستان بازگشته‌اند. فقط دیروز چند مورد انگشت‌شمار از مهاجرین ایرانی ثبت شده‌اند.»

آقای جمال همچنین بیان کرد که از سال ۲۰۲۳ تاکنون حدود ۳.۵ میلیون مهاجر افغان از ایران و پاکستان به کشور بازگشته‌اند که بسیاری از آن‌ها تحت فشار و اجبار بوده‌اند.

او تأکید کرد که بازگشت مهاجرین باید با حفظ کرامت انسانی انجام شود و جامعه جهانی باید در این زمینه همکاری و سرمایه‌گذاری کند تا زمینه‌های صلح، توسعه و ثبات در افغانستان فراهم شود.

رئیس دفتر کمیشنری عالی پناهندگان سازمان ملل متحد در افغانستان خاطرنشان کرد که این نهاد با همکاری نهادهای دولتی و سازمان‌های همکار در تلاش است تا برنامه‌هایی برای مدیریت بهتر روند بازگشت مهاجرین و ادغام مجدد آنان در جامعه تدوین و اجرا کند. همچنین از کشورهای همسایه خواسته شده تا به میزبانی انسانی خود از مهاجرین افغان ادامه دهند.

رویداد های اخیر

لاوروف: آسیای مرکزی و افغانستان مشکلات اصلی سازمان پیمان امنیت جمعی هستند

Published

on

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، می‌گوید که خطرات امنیتی در آسیای مرکزی و تحولات افغانستان، نگرانی‌های اصلی سازمان پیمان امنیت جمعی است.

سازمان پیمان امنیت جمعی یک اتحاد نظامی منطقه‌ای متشکل از روسیه، ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرغیزستان و تاجیکستان است.

لاوروف امروز (دوشنبه) در دیدار با طالقبک مسادیکوف، سرمنشی این سازمان در مسکو، چالش‌های امنیتی منطقه را «محوری» توصیف کرد.

وی گفت: «مشکلاتی که در حال حاضر جزء مسائل محوری برای سازمان پیمان امنیت جمعی هستند، چالش‌ها و تهدیدهای جدیدی می‌باشند. اشاره من به وضعیت منطقه آسیای مرکزی در حوزه امنیت جمعی و همچنین هر آنچه که مربوط به اتفاقات افغانستان است، می‌باشد.»

لاوروف از مسادیکوف به عنوان «یکی از کارشناسان برجسته» در حوزه امنیت آسیای مرکزی تقدیر کرد و گفت که تجربه او می‌تواند به تقویت هماهنگی و بهبود «اثربخشی همه اقدامات متحدانه» کمک کند.

سازمان پیمان امنیت جمعی، مانند ناتو، حمله به یک عضو را حمله به همه اعضا می‌داند.

کشورهای منطقه همواره نسبت به تهدیدات امنیتی از افغانستان ابراز نگرانی کرده اند. امارت اسلامی اما این نگرانی‌ها بیجا دانسته و اطمینان داده است که اجازه نمی‌دهد از خاک افغانستان بر ضد کشور دیگری استفاده شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

برای اولین بار در افغانستان، پوهنځی «طب سنتی نبوی» ایجاد می‌شود

Published

on

وزارت تحصیلات عالی افغانستان اعلام کرده است که رهبر امارت اسلامی، پیشنهاد ایجاد پوهنځی «طب سنتی نبوی» را منظور کرده است.

این وزارت تأکید کرده است که ایجاد پوهنځی «طب سنتی نبوی» در رشد علوم صحی و تربیه کادر مسلکی نقش مهم خواهد داشت.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کار نوسازی علایم سرحدی افغانستان و ایران در «آینده نزدیک» آغاز می‌شود

Published

on

نورالله نوری، وزیر امور سرحدات، اقوام و قبایل، اعلام کرده که روند تثبیت سرحد و نوسازی علایم و نشانه‌های سرحدی میان افغانستان و ایران در آینده نزدیک به طور رسمی آغاز می‌شود.

طبق خبرنامه وزارت امور سرحدات، آقای نوری در دیدار با علی‌رضا بیکدلی، سرپرست سفارت ایران در کابل، اطمینان داده است که امارت اسلامی برای تسریع کار و رفع مشکلات در این روند، همکاری همه‌جانبه انجام خواهد داد.

سفارت ایران در کابل نیز گفته است که در این دیدار، بیکدلی همکاری‌های دو کشور در بخش مرز را عامل تقویت و تحکیم همه جانبه مناسبات ایران و افغانستان اعلام کرد.

گفتنی است که حدود سه ماه قبل، مقام‌های افغانستان و ایران توافق کرده بودند که پروژه نوسازی علایم مرزی که مدت هفت سال متوقف مانده بود، دوباره آغاز شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!