Connect with us

رویداد های اخیر

منابع: ترکیه نشست صلح افغانستان را میزبانی میکند

منتشر شده

در

منابع به آریانانیوز میگویند که تا ۱۷ روز دیگر ترکیه میزبان نشست صلح در باره افغانستان خواهد بود.

به گفته‌ی منابع این نشست به تاریخ ۲۷ ماه مارچ در انقره، پایتخت ترکیه برگزار خواهد شد.

این در حالی است که وزیر خارجه امریکا در نامه ای به رییس جمهور غنی گفت بود که انقره میزبان نشستی برای نهایی سازی توافق صلح افغانستان خواهد بود؛ نشستی که با حضور رهبران دولت افغانستان، طالبان، کشورهای منطقه و جهان با میزبانی سازمان ملل برگزار خواهد شد.

در همین حال، رسانه‌های ترکی گزارش کرده اند ترکیه می‌خواهد در روند صلح افغانستان نقش میانجی را بازی کند. 

حزب حاکم ترکیه برای میزبانی از نشست صلح افغانستان اعلام آماده گی می کند.

عمر سلیک، سخنگوی حزب حاکم حکومت ترکیه، در این باره میگوید: “افغانستان یک کشور بسیار مهم برای ترکیه است. ترکیه آماده است تا در تلاش های صلح به عنوان میانجی برای صلح در افغانستان و منطقه نقش بازی کند.”

دفتر سیاسی طالبان می‌گوید که این گروه هنوز تصمیم خود را برای شرکت کردن در این نشست نهایی نکرده استږ

دولت افغانستان هم از شرکت خود در این نشست چیزی نمی گوید.

 در همین حال سازمان ملل متحد خواستار تسریح روند گفت‌وگوهای صلح افغانستان شده است.

ستیفن دیوچارک، سخنگوی سازمان ملل متحد، در این باره گفت:”نماینده سازمان ملل با هییت‌های جمهوری اسلامی افغانستان و طالبان به گونه جدا گانه دیدار کرده است. سازمان ملل آماده کمک در روند صلح افغانستان است.”

روز گذشته نیز دیبرا لاینز، نماینده سازمان ملل برای افغانستان، در دوحه با هییت جمهوری اسلامی افغانستان دیدار کرده بود.

 وزارت دولت در امور صلح می‌گوید که نماینده سازمان ملل از جامعه جهانی خواسته تا به خواست های مردم و حکوت افغانستان احترام بگذارد.

ناجیه انوری، سخنگوی وزارت دولت در امور صلح، در این باره گفت:” نماینده سازمان ملل در یدار با هییت جمهوری اسلامی افغانستان روی تسریع روند گفت‌وگوها، پیشرفت ها در این بخش و آتش‌بس صحبت کرده است.”

از سوی دیگر قرار است مسکو نیز میزبان یک نشست در مورد صلح افغانستان در هژدهم ماه مارچ باشد.

در این نشست نماینده‌گان دولت، سیاست گران افغان، طالبان و برخی کشورها به شمول ایالات متحده امریکا دعوت شده اند.

رویداد های اخیر

خلیل‌زاد: امریکا از مبارزه امارت اسلامی علیه تروریزم «بسیار راضی» است

Published

on

زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه پیشین ایالات متحده برای صلح افغانستان، می‌گوید واشنگتن از تلاش‌های امارت اسلامی افغانستان علیه تروریزم «بسیار راضی» است، اگرچه پیشرفت در روابط همچنان به دلیل مسئله زندانیان با مشکل مواجه است.

خلیل‌زاد در مصاحبه با شبکه هندی NDTV گفت که ایالات متحده بازداشت حداقل دو شهروند امریکایی در افغانستان را مانع اصلی بهبود روابط می‌داند.

خلیل‌زاد گفت که امارت اسلامی همچنان به مبارزه با داعش ادامه می‌دهد و امریکا از این تلاش‌ها تا حد زیادی راضی است. او افزود که در نتیجه این تلاش‎ها، بسیاری از اعضای داعش از افغانستان بیرون رانده شده‌اند و اکنون در پاکستان هستند.

خلیل‌زاد همچنان خاطرنشان کرد که نگرانی‌ها در مورد حقوق بشر و نقش سیاسی افغان‌های که عضو امارت اسلامی نیستند، همچنان پابرجاست.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزارت دفاع افغانستان: پاکستان به جای دور ساختن همسایه‌های خود، روحیه همکاری را در پیش گیرد

Published

on

وزارت دفاع ملی امارت اسلامی افغانستان اتهامات مقامات پاکستانی در مورد حمله مرگبار اخیر در اسلام آباد را رد کرده و آن را «غیرمسئولانه» و «بی‌اساس» خوانده است.

حداقل ۳۱ نفر روز جمعه از اثر انفجار در یک مسجد اهل تشیع در اسلام آباد جان باخته و ۱۶۹ تن دیگر زخمی شدند. خواجه محمد آصف، وزیر دفاع پاکستان، در ایکس نوشت که یافته‌های اولیه نشان می‌دهد که بمب‌گذار انتحاری به افغانستان رفت و آمد داشته است.

به گفته وزارت دفاع افغانستان، وزیر دفاع پاکستان طبق روال گذشته «فوراً و غیرمسئولانه» و بدون انجام تحقیقات مناسب، افغانستان را مسئول این حمله دانست.

این وزارت اظهار داشت که ربط دادن چنین حملاتی به افغانستان «هیچ‌گونه منطق و اساس ندارد» و افزود که این اظهارات نمی‌تواند ناکامی‌های امنیتی داخلی پاکستان را پنهان یا به حل مشکلات اساسی کمک کند.

در این بیانیه پرسیده شده است: «اگر واقعاً آنان می‌توانستند بلافاصله پس از وقوع حادثه، عاملان آن را شناسایی کنند، پس چرا پیش از وقوع آن در خنثی‌سازی و جلوگیری از این رویداد ناکام بودند؟»

وزارت دفاع گفت که حکومت افغانستان به ارزش‌های اسلامی متعهد است و هرگز کشتن و آزار افراد بی‌گناه را برای اهداف سیاسی جایز نمی‌داند و نه از عاملان چنین اعمال غیرقانونی حمایت می‌کند.

وزارت دفاع از مسئولان امنیتی پاکستان خواست تا «به‌جای فرار از مسئولیت ناکامی‌های امنیتی و منحرف‌ساختن افکار عمومی، وظایف خود را به‌گونه درست انجام دهند، در سیاست‌های خود تجدید نظر نمایند و به‌جایآن‌که مردم خود و کشورهای همسایه را از خود دور و مخالف بسازند، روحیهٔ تعامل مثبت و همکاری را در پیش گیرند.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

شمار کشته‌شدگان انفجار در مسجد شیعیان اسلام‌آباد به ۳۱ نفر رسید

Published

on

در پی یک حمله انتحاری در جریان نماز جمعه در یک مسجد اهل تشیع به اسم خدیجة الکبری در اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان، دست‌کم ۳۱ نفر کشته و نزدیک به ۱۷۰ تن دیگر زخمی شده‌اند.

به گزارش رویترز، تصاویر منتشرشده از محل حادثه، اجساد خون‌آلودی را نشان می‌داد که بر کف فرش‌شده مسجد افتاده بودند و در اطراف آن‌ها خرده‌شیشه‌ها، آوار و نمازگزاران هراسان دیده می‌شدند.

ده‌ها زخمی دیگر نیز در باغ‌های این مسجد در منطقه‌ای نیمه‌شهری در حومه اسلام‌آباد روی زمین افتاده بودند.

با وجود آن‌که بمب‌گذاری در پایتخت به‌شدت محافظت‌شده پاکستان نادر است، این کشور در سال‌های اخیر با موج فزاینده‌ای از فعالیت‌های شبه‌نظامی روبه‌رو بوده است.

عرفان مِمُن، معاون کمیسر اسلام‌آباد، در بیانیه‌ای گفت: «آمار کشته‌شدگان این انفجار افزایش یافته است. در مجموع ۳۱ نفر جان خود را از دست داده‌اند. شمار مجروحانی که به شفاخانه‌ها منتقل شده‌اند، به ۱۶۹ نفر رسیده‌اند.»

دو مقام پولیس گفتند که مهاجم پیش از منفجر کردن بمب در درِ ورودی مسجد متوقف شده بود. آن‌ها به دلیل نداشتن مجوز برای صحبت با رسانه‌ها، نخواستند نامشان فاش شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!