خبرهای تازه

منابع :چگونگی روند خروج نیروهای امریکایی از افغانستان در نشست بعدی دوحه نهایی خواهد شد

Published

on

(Last Updated On: عقرب ۲, ۱۴۰۱)

در نشست پیشرو میان نمایندگان طالبان و امریکا در دوحه، روی چگونگی روند خروج نیروهای امریکایی از افغانستان، برداشته شدن تهدید‌ها از سوی طالبان در برابر کشورهای‌ غربی و آتش بس میان دو طرف تصمیم گرفته خواهد شد.

قرار است که به تاریخ بیست و پنجم و بیست ششم ماه فبروری هیات مذاکره کننده طالبان با زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه امریکا برای صلح افغانستان در دوحه گفتگو خواهد کرد. اما، گفته می‌شود که این دور گفتگوها در مقایسه به گذشته متفاوت‌تر خواهد بود؛ چراکه منابع نزدیک به طالبان می‌گویند که هم اکنون کار میان کمیته‌های مشترک طالبان و امریکا روی مسوده چگونگی خروج نظامیان امریکایی از افغانستان، برداشته شدن تهدیدات علیه کشورهای غربی از سوی طالبان و آتش بس  جریان دارد، که احتمالاٌ روی این موارد در نشست دو روزه قطر توافق نهایی صورت خواهد گرفت.

نظر محمد مطمین، یک‌تن  فعال سیاسی در این مورد می‌گوید: “تیم‌های مشترک هر دو طرف کار کرده اند و در نشست بست وپنجم  و بیست ششم، فبروری روی چگونگی خروج نیروهای خارجی، تهدید پنداشته  نشدن افغانستان و احتمالاً آتش بس تصمیم گرفته خواهد شد.”

از سوی دیگر، قرار است تا دو روز دیگر آقای خلیل‌زاد با هیات طالبان در اسلام آباد نیز نشست ی داشته باشد؛ نشستی که محور اصلی گفتگو در آن، تبادله دو آموزگار زندانی امریکایی با برخی زندانیان برجسته طالبان و چگونگی شامل شدن حکومت در مذاکرات صلح با گروه طالبان پنداشته می‌شود.

سید اکبر آغا، عضو پیشین گروه طالبان بیان می‌دارد: “احتمال می رود که در این مذاکرات، انس حقانی، از بند آزاد شود و این کار شدنی است.”

هرچند پیش از این اسلام آباد گفته بود که زمینه را برای مذاکرات مستقیم بین دولت افغانستان و طالبان را فراهم می‌سازد، اما در نشست اسلام آباد هیچ نقشی برای حکومت کشور داده نشده است.

عبدالله عبدالله، رییس اجراییه دراین ارتباط می‌گوید: “این نشست نمایش بیش نیست، معلوم است که پناه‌گاه ها و مراکز و رهبری طالبان در خاک پاکستان است.”

اما، منابع می‌گویند احتمال زیاد می‌رود که در اواخر ماه فبروری امریکا و طالبان به آتش بس هم دست یابند؛ آنچه که یکی از گام‌های اعتماد سازی در مذاکرات گفته می‌شود.

محمد رادمنش، یک تن نظامی پیشین اظهار می‌دارد: “آتش بس برای رسیدن به صلح یک نیاز است، نخست باید آتش بس شود و پس از آن صلح صورت گیرد.”

این در حالی‌ست که وزارت خارجه افغانستان اخیراٌ گفته است که شاید طالبان و امریکا در نشست بعدی شان در دوحه به یک توافق‌ی دست یابند، اما هیچ سند و توافق‌نامه ای بدون تائید حکومت افغانستان، اجرایی نخواهد بود.

Trending

خروج از نسخه موبایل