اخبار ساحوی

موادمخدر سبب تقویت تروریزم و فساد اداری می شود

Published

on

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

 وزیر مبارزه با مواد مخدربا ابراز این مطلب می گوید: “فیصدی کشت کوکنار نسبت به سال گذشته در کشور کاهش یافته است.از سویی هم وزارت داخله به نبود ظرفیت لازم در تشکیلات این وزارت برای جلوگیری از فروش مواد مخدر اعتراف می کند. در همین حال اداره سازمان ملل در افغانستان برخلاف وزیر مبارزه با مواد مخدر از افزایش کشت مواد مخدر در شمال و پایتخت کشور سخن می زند.

کشت کوکنار در بزرگترین مزرعه خشخاش، ۱۹درصد کاهش یافته است، وزارت مبارزه با مواد مخدر اعلام کرد که ۱۹ درصد کشت کوکنار نسبت به سال گذشته در کشور کاهش یافته است.

 وزیر مبارزه با موادمخدر روز چهارشنبه در کنفرانس خبری گفت: “سال ۲۰۱۵شاهد کاهش در کشت و تولید تریاک و دست اورد های زیادی در کشف و ضبط مواد مخدر هستیم.”

وزیر مبارزه با مواد مخدرسلامت عظیمی افزود: “سطح کشت کوکنار در سال ۲۰۱۵ میلادی حدود ۱۹ درصد کاهش یافته و از۲۲۴۰۰۰ هکتار زمین به ۱۸۳۰۰۰ هکتار زمین امسال کوکنار کشت شده است.”

این مقام نخست مبارزه با پدیده مواد مخدر تصریح میکند که این اولین کاهش در سطح اراضی کشت کوکنار بعد از سال ۲۰۰۹ در کشور می باشد.

سلامت عظیمی میگوید:” ۱۲۸.۰۷۹کیلوگرام مواد مخدر ضبط شده است که نسبت به سال گذشته، افزایش چشمگیر را نشان می دهد. و همچنان باید گفت که ولایت هلمند در سطح مناطق قرار گرفته است که در آن ولایت کشت کوکنار کاهش یافته است و همچنان کاهش در تولید مواد مخدر باعث افزایش قیمت آن شده می شود.”

در همین حال معینیت مبارزه با مواد مخدر وزارت داخله از نبود نیروی کافی برای جلوگیری از فروش آزادانه مواد مخدر سخن می گوید.

معین مبارزه با مواد مخدر وزارت داخله باز محمد احمدی میگوید:”ما ظرفیت لازم در گرفتاری ها و منع فروش آزاد مواد مخدر در پایتخت نداریم و همچنان باید گفت که هفته جاری فصل ذخیره مواد مخدر بود ما چند عملیات بزرگ هم داشتیم 3500کیلوگرام مواد مخدر از ولسوالی های سید آباد واحمد آباد ولایت پکتیا کشف و ضبط کردیم.”

با این حال اداره سازمان ملل از افزایش کشت کوکنار در شمال و پایتخت خبر میدهد

نماینده منطقوی اداره مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل اندری اویستان میگویند: ” ولایت های بلخ، فاریاب، بادغیس، سرپل، ارزگان، غور، قندوز و کابل از جمله ولایت های اند که کشت‌ کوکنار در سال جاری نسبت به سال ۲۰۱۴ میلادی در این مناطق افزایش را نشان می‌دهد.”

با این همه بر بنیاد آمار سازمان های جهانی افغانستان هنوز در صدرکشور های تولید کننده مواد مخدر قرار دارد .

Trending

خروج از نسخه موبایل