Connect with us

رویداد های اخیر

مولوی عبدالکبیر: برای خوشی دیگران شعایر اسلامی را زیر پا نمی‌کنیم

او همچنان تاکید کرد که امارت اسلامی در امور داخلی هیچ کشوری مداخله نمی‌کند و نه هم اجازه می‌دهد کشورهای دیگر در امور داخلی افغانستان مداخله کنند.

منتشر شده

در

معاون سیاسی ریاست الوزرا گفته است که امارت اسلامی می‌خواهد با کشورهای جهان روابط نیک داشته باشد، اما حاضر نیست بر سر اصول اسلام معامله نماید و برای خوشی دیگران شعایر اسلامی را زیر پا کند.

مولوی عبدالکبیر در دیدار با مسوولان و محصلان پوهنتون کابل در قصر سپیدار خاطر نشان کرد که امارت اسلامی برای درخشش افغانستان در بخش‌های سیاسی و اقتصادی تلاش کرده و در حال حاضر ۴۰ نمایندگی رسمی در کشورهای مختلف دارد و تعامل با جهان به سوی مثبت در حرکت است.

او همچنان تاکید کرد که امارت اسلامی در امور داخلی هیچ کشوری مداخله نمی‌کند و نه هم اجازه می‌دهد کشورهای دیگر در امور داخلی افغانستان مداخله کنند.

در این دیدار، مسوولان پوهنتون کابل در مورد برنامه جدید ماستری زیر نام «افغانستان شناسی» معلومات ارایه کردند.

مولوی عبدالکبیر ضمن ابراز خرسندی از آغاز این برنامه، از محصلان خواست تا کادرهای افغان مقیم خارج را به کشور دعوت کنند.

رویداد های اخیر

رهبر امارت اسلامی: خواسته‌های «غیرشرعی» را نمی‌پذیریم

او بار دیگر بر حفظ وحدت و اطاعت تأکید کرده و از مردم خواسته است که تحت تأثیر آنچه «تبلیغات نادرست دشمنان» خوانده، قرار نگیرند.

Published

on

شیخ هبت‌الله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی، می‌گوید به خواسته‌های «غیرشرعی» پاسخ مثبت نخواهد داد و به‌جای فرمایشات «بی‌جا»، به حقوق الهی و دینی مردم متعهد است.

بر اساس اعلامیه ریاست اطلاعات و فرهنگ کندهار، شیخ هبت‌الله آخندزاده این اظهارات را شام شنبه در نشستی در میدان هوایی نظامی کندهار مطرح کرده است.

او بار دیگر بر حفظ وحدت و اطاعت تأکید کرده و از مردم خواسته است که تحت تأثیر آنچه «تبلیغات نادرست دشمنان» خوانده، قرار نگیرند.

در این نشست شماری از مقام‌های ارشد ملکی و نظامی ولایت کندهار نیز حضور داشتند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

عراقچی: افغانستان می‌تواند فرصت مهم اقتصادی برای ایران باشد

عراقچی با اشاره به تجربه «دیپلماسی ولایتی» گفته است بسیاری از مسائل میان ایران و کشورهای همسایه، به‌ویژه در مناطق مرزی، می‌تواند در سطح ولایت‌ها آسان‌تر و سریع‌تر حل شود.

Published

on

سید عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، کشورهای همسایه را از مهم‌ترین ظرفیت‌های اقتصادی این کشور در شرایط تحریم دانسته و بر گسترش همکاری‌های اقتصادی و منطقه‌ای تأکید کرده است.

عراقچی در نشست تخصصی سرمایه‌گذاران گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی گفته است که کشورهای همسایه در شرایط کنونی، «بزرگ‌ترین فرصت» ایران در سیاست خارجی و همکاری‌های اقتصادی به شمار می‌روند.

او در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به ظرفیت گردشگری صحی میان ایران و افغانستان گفته است که وزارت امور خارجه ایران در زمینه صدور روادید برای اتباع افغانستان مانعی ندارد و آماده است روند صدور ویزه برای متقاضیان واقعی، به‌ویژه گردشگران صحی، تسهیل شود.

عراقچی افزوده است که برای گردشگری صحی باید سیستم‌ها و روندهای مشخص ایجاد شود تا افراد واجد شرایط بتوانند با سهولت بیشتری وارد ایران شوند و وزارت خارجه نیز آماده همکاری در این زمینه است.

وزیر خارجه ایران همچنین بر افزایش صلاحیت‌های ولایت‌ها برای حل مسائل اقتصادی تأکید کرده و گفته است که رئیس‌جمهور این کشور نیز بر افزایش اختیارات ولایت‌ها تأکید دارد تا مشکلات در سطح محلی، سریع‌تر و با شناخت دقیق‌تر حل شوند.

عراقچی با اشاره به تجربه «دیپلماسی ولایتی» گفته است بسیاری از مسائل میان ایران و کشورهای همسایه، به‌ویژه در مناطق مرزی، می‌تواند در سطح ولایت‌ها آسان‌تر و سریع‌تر حل شود.

او افزوده است که اگر مشکلی در مرز میان خراسان رضوی و افغانستان وجود داشته باشد، حل آن از طریق مقام‌های محلی دو طرف می‌تواند ساده‌تر از انتقال موضوع به کابل و تهران و آغاز مذاکرات میان دو پایتخت باشد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

پاکستان ۷۲۴ موتر حامل کمک‌های بشردوستانه را وارد افغانستان کرد

ماه گذشته نیز ۲۱ موتر حامل کمک‌های برنامه جهانی غذا از مجموع ۲۶ موتر از مسیر تورخم وارد افغانستان شده است.

Published

on

پاکستان ۷۲۴ موتر حامل کمک‌های بشردوستانه را از طریق گذرگاه تورخم وارد افغانستان کرده است؛ اقدامی که به گفته مقام‌های سازمان ملل و پاکستان، برای رساندن کمک‌های حیاتی به خانواده‌های نیازمند انجام شده است.

به گزارش روزنامه «پاکستان تودی»، محمد یحیی، هماهنگ‌کننده امور بشردوستانه و مقیم سازمان ملل در پاکستان، گفته است که ۷۲۴ موتر حامل محموله‌های کمک‌رسانی از تورخم عبور کرده و به خانواده‌های نیازمند در افغانستان رسیده‌اند.

او از حکومت پاکستان و تمامی افرادی که در باز نگه‌داشتن این مسیر بشردوستانه همکاری کرده‌اند، قدردانی کرده است.

بسته‌ماندن گذرگاه‌ها، در کنار درگیری‌های مکرر و مشکلات اقتصادی، مردم دو طرف گذرگاه را با شرایط دشوار روبه‌رو کرده است؛ در همین حال، سازمان ملل و نهادهای کمک‌رسان برای رساندن مواد غذایی و سایر کمک‌های حیاتی به خانواده‌های آسیب‌پذیر تلاش کرده‌اند.

اسحاق دار، معاون صدراعظم و وزیر خارجه پاکستان، در واکنش به اعلام سازمان ملل گفته است که اسلام‌آباد از این تلاش بشردوستانه حمایت کرده و برای رساندن کمک به خانواده‌های نیازمند افغانستان همکاری کرده است.

عبور این محموله‌ها در حالی صورت می‌گیرد که تنش‌های امنیتی میان افغانستان و پاکستان همچنان ادامه دارد. اسلام‌آباد بارها افغانستان را به حمایت از تحریک طالبان پاکستان و گروه‌های مسلح متهم کرده است؛ اتهامی که کابل آن را رد می‌کند و ناامنی پاکستان را مشکل داخلی آن کشور عنوان کرده است.

با وجود بسته‌بودن گذرگاه‌ها برای تجارت عادی و ادامه تنش‌های امنیتی، انتقال کمک‌های بشردوستانه به افغانستان تسهیل شده است.

ماه گذشته نیز ۲۱ موتر حامل کمک‌های برنامه جهانی غذا از مجموع ۲۶ موتر از مسیر تورخم وارد افغانستان شده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!