Connect with us

رویداد های اخیر

مولوی عبدالکبیر: در نشست‌های بین‌المللی تنها امارت اسلامی می‌تواند از افغانستان نمایندگی کند

منتشر شده

در

معاون سیاسی ریاست الوزرا در دیدار با رابرت چترتن دیکسن، شارژدافیر سفارت بریتانیا برای افغانستان با انتقاد از نحوه برگزاری نشست دوحه گفته است که در نشست‌های بین‌المللی تنها امارت اسلامی می‌تواند از افغانستان نمایندگی کند.

ارگ با نشر خبرنامه‌ای نوشته که مولوی عبدالکبیر در دیدار با آقای دیکسن برای اشتراک معنادار امارت اسلامی در نشست‌های بین‌المللی تأکید کرده است.

در بخشی از خبرنامه به نقل از آقای عبدالکبیر آمده است: «در نشست‌ها و جلسات بین‌المللی تنها امارت اسلامی از افغانستان نمایندگی کرده می‌تواند و در نشست دوحه کسانی که دعوت شده بودند، نه از افغانستان نمایندگی می‌توانند و نه افغان‌ها آنان را نماینده خود می‌پذیرند. در نشست دوحه عدم اشتراک به این معنا نیست که امارت اسلامی خواستار تعامل با جامعه جهانی نمی‌باشد، اگر در آینده خواست‌های امارت اسلامی در نظر گرفته شود، آماده است که اشتراک معنادار و مفید داشته باشد.»

در این دیدار، شارژدافیر سفارت بریتانیا نیز گفته که لندن علاقه‌مند مناسبات نیک با کابل است و برای تأمین ثبات و رفاه افغانستان آماده است تا با امارت اسلامی مشترکن کار کند.

همزمان با این، عبدالکبیر در دیدار جداگانه با دیمیتری ژیرنوف، سفیر روسیه در کابل بر گسترش روابط میان کابل و مسکو تأکید کرده است.

در خبرنامه ارگ آمده که در این نشست دیمیتری ژیرنوف با اشاره به دارایی‌های منجمدشده افغانستان گفته است که روسیه از جامعه جهانی خواستار برطرف کردن این محدودیت‌ها است.

گفتنی است که شارژدافیر سفارت بریتانیا با شیرمحمد عباس ستانکزی، معین سیاسی وزارت خارجه نیز دیدار کرده و دو طرف در مورد روابط کابل و لندن بحث و گفتگو نموده‌اند.

رویداد های اخیر

آذربایجان ۱۴ زندانی افغان را آزاد کرد

Published

on

وزارت امور خارجه افغانستان اعلام کرده که آذربایجان ۱۴ تبعه افغان را از زندان‌های خود آزاد کرده است.

این وزارت در بیانیه‌ای امروز (شنبه) گفت که آزادی این زندانیان در پی تلاش‌های سفارت افغانستان در باکو صورت گرفته است.

وزارت امور خارجه از آذربایجان و مقامات مربوطه به خاطر همکاری و اقدامات بشردوستانه‌شان قدردانی کرد و همچنین تأکید نمود که امارت اسلامی به پیگیری و حل و فصل قضایای زندانیان افغان ادامه خواهد داد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خلیل‌زاد: امریکا از مبارزه امارت اسلامی علیه تروریزم «بسیار راضی» است

Published

on

زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه پیشین ایالات متحده برای صلح افغانستان، می‌گوید واشنگتن از تلاش‌های امارت اسلامی افغانستان علیه تروریزم «بسیار راضی» است، اگرچه پیشرفت در روابط همچنان به دلیل مسئله زندانیان با مشکل مواجه است.

خلیل‌زاد در مصاحبه با شبکه هندی NDTV گفت که ایالات متحده بازداشت حداقل دو شهروند امریکایی در افغانستان را مانع اصلی بهبود روابط می‌داند.

خلیل‌زاد گفت که امارت اسلامی همچنان به مبارزه با داعش ادامه می‌دهد و امریکا از این تلاش‌ها تا حد زیادی راضی است. او افزود که در نتیجه این تلاش‎ها، بسیاری از اعضای داعش از افغانستان بیرون رانده شده‌اند و اکنون در پاکستان هستند.

خلیل‌زاد همچنان خاطرنشان کرد که نگرانی‌ها در مورد حقوق بشر و نقش سیاسی افغان‌های که عضو امارت اسلامی نیستند، همچنان پابرجاست.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزارت دفاع افغانستان: پاکستان به جای دور ساختن همسایه‌های خود، روحیه همکاری را در پیش گیرد

Published

on

وزارت دفاع ملی امارت اسلامی افغانستان اتهامات مقامات پاکستانی در مورد حمله مرگبار اخیر در اسلام آباد را رد کرده و آن را «غیرمسئولانه» و «بی‌اساس» خوانده است.

حداقل ۳۱ نفر روز جمعه از اثر انفجار در یک مسجد اهل تشیع در اسلام آباد جان باخته و ۱۶۹ تن دیگر زخمی شدند. خواجه محمد آصف، وزیر دفاع پاکستان، در ایکس نوشت که یافته‌های اولیه نشان می‌دهد که بمب‌گذار انتحاری به افغانستان رفت و آمد داشته است.

به گفته وزارت دفاع افغانستان، وزیر دفاع پاکستان طبق روال گذشته «فوراً و غیرمسئولانه» و بدون انجام تحقیقات مناسب، افغانستان را مسئول این حمله دانست.

این وزارت اظهار داشت که ربط دادن چنین حملاتی به افغانستان «هیچ‌گونه منطق و اساس ندارد» و افزود که این اظهارات نمی‌تواند ناکامی‌های امنیتی داخلی پاکستان را پنهان یا به حل مشکلات اساسی کمک کند.

در این بیانیه پرسیده شده است: «اگر واقعاً آنان می‌توانستند بلافاصله پس از وقوع حادثه، عاملان آن را شناسایی کنند، پس چرا پیش از وقوع آن در خنثی‌سازی و جلوگیری از این رویداد ناکام بودند؟»

وزارت دفاع گفت که حکومت افغانستان به ارزش‌های اسلامی متعهد است و هرگز کشتن و آزار افراد بی‌گناه را برای اهداف سیاسی جایز نمی‌داند و نه از عاملان چنین اعمال غیرقانونی حمایت می‌کند.

وزارت دفاع از مسئولان امنیتی پاکستان خواست تا «به‌جای فرار از مسئولیت ناکامی‌های امنیتی و منحرف‌ساختن افکار عمومی، وظایف خود را به‌گونه درست انجام دهند، در سیاست‌های خود تجدید نظر نمایند و به‌جایآن‌که مردم خود و کشورهای همسایه را از خود دور و مخالف بسازند، روحیهٔ تعامل مثبت و همکاری را در پیش گیرند.»

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!