Connect with us

رویداد های اخیر

مک کال: وضعیت افغانستان به دلیل سیاست‌های ناکام اداره بایدن با گذشت هر روز بدتر می‌شود

منتشر شده

در

مایکل مک کال، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا گفته است که وضعیت افغانستان به دلیل «سیاست‌های ناکام» اداره جو بایدن، با گذشت هر روز بدتر می‌شود.

مک کال این مطلب را روز پنجشنبه در نشست استماعیه کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا درمورد افغانستان بیان کرد.

او با ابراز نگرانی درمورد محدودیت‌ها بر زنان در افغانستان، چین را نکته نگران کننده دیگر در افغانستان می‌پندارد.

مک کال گفت: «چین در حال اکتشاف کمیاب ترین معادن است و من تعجب نخواهم کرد اگر یک روز بیدار شویم و ببینیم که پایگاه هوایی بگرام را که یک جوهر با ارزش برای توانایی‌هایی استخباراتی، نظارتی و کشفی ما در منطقه بود و به طالبان (امارت اسلامی) دادیم، به دست حزب کمونیست چین افتاده است و آنها این جوهر با ارزش پایگاه هوایی بگرام را اداره می‌کنند.»

در همین حال، نماینده خاص امریکا برای افغانستان در این نشست تاکید کرد که توانایی القاعده برای حمله بر امریکا از خاک افغانستان به حداقل رسیده است.

اما تام وست گروه داعش را یک تهدید جدی دانست و گفت که امریکا فعالیت این گروه را زیر نظر دارد.

این دیپلومات با اشاره به محدودیت‌ها بر زنان افغان افزود که بارها از امارت اسلامی خواسته است تا سیاست‌های خود در قبال زنان را تغییر دهد.

آقای وست گفت: «حیاتی ترین منفعت پایدار ما در افغانستان اینست که مطمئن شویم که هرگز دوباره منشأ حملات تروریستی علیه ایالات متحده یا متحدان ما نخواهد شد. ما توانایی‌های مقابله با تروریزم را برای نظارت و جلوگیری از ظهور دوباره تهدیدات تروریستی از افغانستان سازماندهی کرده ایم. توانایی القاعده برای تهدید امریکا از افغانستان یا پاکستان به کمترین حد خودش از زمان نقل مکان این گروه از سودان در سال ۱۹۹۶ رسیده است… پناه دادن طالبان به ایمن الظواهری، رهبر القاعده در یک خانه امن در کابل یک نقض آشکار تعهدات امنیتی آنان بود و از آن زمان پی بردیم که طالبان (امارت اسلامی) تلاش‌هایی را برای عملی سازی تعهدات امنیتی شان درمورد القاعده انجام داده اند.»

رینا امیری، نماینده امریکا برای زنان افغانستان تاکید کرد که زنان افغان نیازمند پشتیبانی هستند و دولت بایدن نباید آنها را قربانی کند.

او گفت که مسئله حقوق بشر به ویژه حقوق زنان باید اولویت اصلی امریکا در تعامل با امارت اسلامی باشد.

امارت اسلامی تا کنون در مورد این اظهارات واکنشی نداشته است اما پیش از این گفته بود که به تامین حقوق زنان در چارچوب شریعت اسلامی متعهد است.

امارت اسلامی همچنان پیوسته تاکید کرده است که داعش در افغانستان سرکوب شده و از خاک افغانستان هیچ کشوری تهدید نخواهد شد.

رویداد های اخیر

اشتراک مقام‌های وزارت اطلاعات و فرهنگ در نشست علمی آیسسکو درباره نسخه‌های خطی اسلامی

مسئولان آیسسکو در این نشست تأکید کردند که کشور مالی با داشتن صدها هزار نسخه خطی، یکی از گنجینه‌های مهم تمدن و اندیشه اسلامی در غرب آفریقا به شمار می‌رود و حفاظت از این آثار تاریخی اهمیت ویژه دارد.

Published

on

عبیدالله حنیف، رئیس آرشیف ملی وزارت اطلاعات و فرهنگ، و محمد شفیق احمدزی، رئیس روابط خارجه و آتشه‌های فرهنگی این وزارت، در نشست علمی آنلاین سازمان تعلیمی، علمی و فرهنگی جهان اسلام (آیسسکو) درباره نسخه‌های خطی اسلامی اشتراک کردند.

این نشست از سوی مرکز خوش‌نویسی و نسخه‌های خطی آیسسکو تحت عنوان «نسخه‌های اسلامی در جهان» برگزار شده و محور اصلی آن بررسی وضعیت نسخه‌های خطی کشور مالی و راه‌های حفاظت و نگهداری این میراث فرهنگی عنوان شده است.

مسئولان آیسسکو در این نشست تأکید کردند که کشور مالی با داشتن صدها هزار نسخه خطی، یکی از گنجینه‌های مهم تمدن و اندیشه اسلامی در غرب آفریقا به شمار می‌رود و حفاظت از این آثار تاریخی اهمیت ویژه دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزارت معارف بیش از هزار بست اداری را به رقابت آزاد گذاشت

مسئولان وزارت معارف افزوده‌اند که این بست‌ها بر بنیاد ساختار تشکیلاتی جدید و به هدف تقویت کادر اداری در ۴۷۳ ولسوالی کشور ایجاد شده‌اند.

Published

on

وزارت معارف اعلام کرده است که ۱۰۶۰ بست خالی اداری مربوط به آمریت‌های معارف ولسوالی‌ها و حوزه‌های تعلیمی را از طریق رقابت آزاد به اعلان سپرده است.

مقام‌های این وزارت می‌گویند روند استخدام به‌گونه شفاف برگزار می‌شود و افراد تنها بر اساس شایستگی، لیاقت و توانایی انتخاب خواهند شد. به گفته آنان، در این پروسه هیچ‌گونه معیار قومی و سمتی در نظر گرفته نخواهد شد.

در همین حال، محمد زاهد احمدزی، معین وزارت کار و امور اجتماعی، گفته است که مهاجرین برگشته در اولویت استخدام قرار دارند و تلاش‌ها برای ایجاد فرصت‌های شغلی با همکاری نهادهای مختلف ادامه دارد.

مسئولان وزارت معارف افزوده‌اند که این بست‌ها بر بنیاد ساختار تشکیلاتی جدید و به هدف تقویت کادر اداری در ۴۷۳ ولسوالی کشور ایجاد شده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

یک مرد افغان در بریتانیا به جرم برقراری ارتباط جنسی با یک کودک اعتراف کرد

Published

on

رسانه‌های بریتانیایی گزارش داده اند که یک مرد افغان به‌نام نجیب الله عرب با حضور در محکمه در شهر آکسفورد به جرم برقراری ارتباط جنسی با یک کودک اعتراف کرده است.

این مرد ۴۰ ساله در ابتدا اتهام را رد کرده بود و قرار بود اواخر سال جاری محاکمه شود. بر بنیاد اسناد محکمه، او به کودک در ماه می ۲۰۲۴ گفته بود که «زیبا» است و «بدن جذابی» دارد و خواسته بود با او تنها باشد.

عرب پیش از این نیز به چندین جرم دیگر اعتراف کرده بود. او در اوایل سال جاری به یک مورد آزار جنسی مربوط به رویدادی در منطقه گرو در ماه جنوری اعتراف کرده بود.

او همچنان اتهامات آزار جنسی، تجاوز جنسی و آدم‌ربایی در برابر زن دیگری را پذیرفته است.

قرار است حکم محکمه علیه عرب به تاریخ ۱۹ جون صادر شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!