Connect with us

رویداد های اخیر

میلی: امریکا وضعیت کنونی افغانستان را از نزدیک نظارت میکند

منتشر شده

در

مارک میلی، رییس ستاد مشترک نیروهای امریکا، به  مجلس سنای کشورش گفته که طالبان هر چند پس از ماه می چندین ولسوالی را تصرف کرده اند، اما این گروه توان سقوط شهرها را ندارد.

مارک میلی می‌پذیرد که پس از آغاز روند خروج سربازان امریکایی از افغانستان، طالبان حملات شانرا برای تصرف مراکز ولسوالی ها افزایش داده، اما تاکید می‌کند که امریکا وضعیت کنونی افغانستان را زیر نظارت دارد و طالبان نمی‌تواند مراکز ولایت‌های را تصرف کنند.

میلی در این باره گفت:” ما وضعیت افغانستان را از نزدیک نظارت میکنیم، طالبان به حدی نیستند که مراکز ولایت‌ها را تصرف کنند. در حال حاضر از جمله ۴۱۹ ولسوالی ۸۱ ولسوالی تحت تصرف طالبان قرار دارد. پیش از اینکه سربازان امریکایی از افغانستان خارج شود، ۶۰ ولسوالی در دست طالبان بود.”

لووید آستین، وزیر دفاع امریکا، که در نشست مجلس سنای آن کشور سخنرانی میکرد گفت که افغانستان در محراق توجه جهان به ویژه امریکا قرار دارد و کمک های آن کشور نیز با افغانستان ادامه پیدا می‌کند.

آستین می‌گوید که اکنون فصل تازه‌ای در روابط کابل و واشنگتن ایجاد شده، روابطی که بر اساس آن نیروهای افغان می‌توانند مسوولیت‌های شانرا در قبال مردم خود انجام دهند.

وی افزود:” افغانستان در محراق توجه جهان قرار دارد. ما اکنون وارد یک مرحله جدیدی از روابط با شرکای افغانی خود شده ایم، روابطی که به آنها کمک می‌کند مسئولیت‌های خود را در قبال شهروندان خود انجام دهند.”

با این همه منابع از اداره‌های  استخباراتی امریکا به روزنامه وال ستریت ژورنال گفته که حکومت افغانستان پس از خروج سربازان امریکایی تا شش ماه دیگر سقوط خواهد کرد.

سناتوران امریکایی نیز تصرف پی‌هم ولسوالی‌ها از سوی طالبان را خطرناک می دانند.

داگ لامبورن، سناتور امریکایی، در این باره گفت:”طالبان کنترول چندین مناطق از جمله یک منطقه مهم در ولایت کندز را به دست گرفتند و این آخرین مورد نیست. پس از متوقف شدن گفت‌وگوهای صلح ده‌ها ولسوالی به تصرف طالبان درآمدند. ما هر روز اوضاع افغانستان را به چشمان خود می‌بینیم.”

اما حکومت افغانستان پیش از این گفته که تحرکات طالبان موقتی است و نظامیان افغان می توانند از سر زمین خود با همکاری مردم دفاع کنند.

رویداد های اخیر

تأکید هند و روسیه بر مبارزه با تروریزم و کمک بشردوستانه به افغانستان

Published

on

در جریان سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به دهلی نو، هند و روسیه بیانیه مشترکی صادر کردند که بر هماهنگی نزدیک آنها در مورد افغانستان تأکید داشت.

بر اساس بیانیه، هر دو طرف از گفتگوهای جاری بین شوراهای امنیت مربوطه خود قدردانی نموده و بر اهمیت نشست‌های فارمت مسکو برای تقویت ثبات منطقه‌ای تأکید کردند.

رهبران دو کشور همچنان از مبارزه علیه داعش و گروه‌های وابسته به آن استقبال کردند و نسبت به رویکردی جامع و مؤثر برای مبارزه علیه تروریزم در افغانستان ابراز اطمینان کردند. آنها همچنین بر لزوم فوری تضمین کمک‌های بشردوستانه بدون وقفه به مردم افغانستان تأکید کردند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

شمار جان باختگان حمله نظامیان پاکستانی بر سپین بولدک به پنج نفر افزایش یافت

Published

on

منابع به آریانا نیوز می‌گویند که شب گذشته در حمله نظامیان پاکستانی بر ولسوالی سپین بولدک ولایت کندهار، پنج غیرنظامی جان باخته و پنج تن دیگر زخمی شده اند.

این حمله دو روز پس از آن صورت می‌گیرد که بر بنیاد گزارش‌ها، دور جدید مذاکرات صلح بین افغانستان و پاکستان بدون نتیجه پایان یافت، اگرچه هر دو طرف توافق کردند که آتش‌بس خود را ادامه دهند.

مذاکرات اخیر در عربستان سعودی، جدیدترین مورد از سلسله نشست‌هایی بود که به میزبانی قطر، ترکیه و عربستان سعودی با هدف کاهش تنش‌ها پس از درگیری‌های مرگبار در نزدیکی خط فرضی دیورند در ماه اکتوبر، برگزار شد. ده‌ها نفر در درگیری‌های ماه اکتوبر جان باختند.

اسلام آباد ادعا می‌کند که شبه‌نظامیان مستقر در افغانستان حملات اخیر در پاکستان را انجام داده‌اند. کابل این اتهام را رد می‌کند و می‌گوید نمی‌تواند مسئولیت تأمین امنیت داخل پاکستان را برعهده گیرد.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، درباره حملات اخیر پاکستان گفته است که نیروهای افغان به این حملات واکنش نشان دادند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اندرابی: امارت اسلامی با اقدامات ملموس به نگرانی‌های امنیتی پاکستان پاسخ دهد

Published

on

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان در یک نشست خبری گفته است که شهباز شریف، صدراعظم این کشور و صدر جباروف، رئیس‌جمهور قرقیزستان که روز گذشته به اسلام‌آباد سفر کرده بود، هر دو طرف تعهد خود را نسبت به افغانستانی صلح‌آمیز، با ثبات و دارای آینده‌ای پایدار برای افغان‌ها ابراز کرده‌اند.

به گفته طاهر حسین اندرابی، هر دو طرف توافق کردند که امارت اسلامی باید تعهدات خود را در برابر جامعه جهانی عملی کند و برای پاسخ دادن به نگرانی‌های مشروع امنیتی پاکستان، با انجام اقدامات ملموس علیه گروه‌های تروریستی گام بردارد.

این در حالی است که امارت اسلامی افغانستان بارها تأکید کرده که هیچ گروه تروریستی در خاک افغانستان حضور ندارد و به هیچ‌کس اجازه نخواهد داد از خاک افغانستان علیه کشوری استفاده کند.

امارت اسلامی همچنین گفته است که نگرانی‌های امنیتی در پاکستان، مشکل داخلی این کشور است و خود باید برای مهار هر رویداد امنیتی اقدام کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!